{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

In[n]Athens Hotel

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αθηνά Βλάχου

Εταιρεία: STOA Studio Of Architecture

Φωτογράφος: Βαγγέλης Πατεράκης, Γεωργία Σαλαμπάση, Δημήτρης Μαόφης

Ιστοσελίδα: https://www.stoarch.com

Email: a.vlachou@stoarch.com

Τηλέφωνο: 211/1833528, 695/1802330

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το κηρυγμένο ως νεότερο μνημείο κτίριο της μεσοπολεμικής αθηναϊκής αρχιτεκτονικής περιόδου βρίσκεται μεταξύ του Συντάγματος και της ιστορικής περιοχής της Πλάκας επί της οδού Σουρή. Ανεγέρθηκε το 1922 από την οικογένεια Ράλλη για να στεγάσει εύπορους μικρασιάτες πρόσφυγες και ανήκει σε συγκρότημα δύο κτιρίων που ενοποιούνται μέσω κεντρικού αιθρίου. Για τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο ήταν αναγκαία η πλήρης λειτουργική του αναδιάρθρωση, η αποξήλωση του εσωτερικού του, διατηρώντας και αποκαθιστώντας το φέροντα οργανισμό, τις όψεις και τα ιστορικά μέλη του κτιρίου. Το κτίριο επιφάνειας 720τ.μ. αποτέλεσε τη νέα πτέρυγα του in[n]Athens, η οποία ολοκληρώθηκε το 2019 κατόπιν αρχιτεκτονικής μελέτης του γραφείου STOA Studio Of Architecture και κατασκευής της εταιρίας Οικοδυναμική, και περιλαμβάνει 16 δωμάτια, φουαγιέ και χώρο υποδοχής επισκεπτών.

Κεντρικά ζητούμενα του σχεδιασμού αποτέλεσαν η απόδοση μοναδικής και αυθεντικής αισθητικής ταυτότητας στο νέο κτίριο αποδεσμευμένης από πρόσκαιρες αρχιτεκτονικές τάσεις, ο σεβασμός στο ειδικό βάρος του κτιρίου και η ανάδειξή του. Κύριες προκλήσεις ήταν η μετεξέλιξη ενός νεοτέρου μνημείου σε ένα σύγχρονο ζωντανό οργανισμό, αλλά και η συνομιλία της νέας πτέρυγας του ξενοδοχείου με τη λιτή και ‘ακατέργαστη’ αισθητική της πρώτης πτέρυγας, η οποία άνοιξε για πρώτη φορά το 2015 στο εσωτερικό κτίριο του συγκροτήματος. Με ποσοστό πληρότητας 92% και άριστες κριτικές - 4o πιο αγαπητό κατάλυμα από τα 323 της Αθήνας σύμφωνα με το TripAdvisor -, επιβεβαιώνεται ότι το νέο in[n]Athens αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας του ταξιδιώτη στην πόλη της Αθήνας, επιτρέποντάς του να συσχετιστεί με το ιστορικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον της πόλης και να κατανοήσει ταυτόχρονα τη σύγχρονη δυναμική της.

Τα 16 νέα δωμάτια χαρακτηρίζονται από ενιαία αισθητική προσέγγιση αλλά διαφέρουν ως προς το μέγεθος και τη λειτουργική τους οργάνωση - γεγονός που προέκυψε λόγω της λειτουργικής απαίτησης για την ύπαρξη δωματίων με διαφορετική τυπολογία και λόγω του ακανόνιστου σχήματος της κάτοψης του ιστορικού κτιρίου που δεν επιτρέπει επαναληψιμότητα. Οι απλές γεωμετρίες, η εφευρετικότητα των αρχιτεκτονικών λύσεων και η χρήση φυσικών αδρών υλικών αντλούν από τις έννοιες της ελληνικότητας, της ιστορικότητας και της αυτοφυούς δημιουργικότητας. Το ακατέργαστο μάρμαρο και τα μαύρα σιδερένια στοιχεία αποκτούν υπόσταση μπροστά στο λευκό background των τοίχων. Ταυτόχρονα, ο χώρος αποκτά ζεστασιά με την εκτεταμένη χρήση του ξύλου και της οξειδωμένης λαμαρίνας. Οι πτυχώσεις της εκλεκτικιστικής όψης του κτιρίου μετουσιώνονται σε χτενιστά μπετά στους τοίχους των δωματίων, ενώ τα φωτιστικά και τα κομοδίνα από μαύρες μεταλλικές διατομές αποτελούν αναφορά στα Art Deco στοιχεία του κτιρίου. Τα λουτρά των δωματίων είναι τριμερισμένα με τον κεντρικό τους χώρο να αποτελεί επέκταση του κυρίως δωματίου και διαχωρίζονται με συρόμενα πανέλα διάτρητης οξειδωμένης λαμαρίνας που δημιουργούν ημιδιαφάνεια και θεατρικότητα.

Οι κοινόχρηστοι χώροι του κτιρίου διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να μην αλλοιώνουν το χαρακτήρα του μνημείου, το οποίο διατηρεί την εξωτερική του αίγλη. Στοιχεία όπως ο γύψινος διάκοσμος των οροφών, το κλιμακοστάσιο, και οι ψηλές ξύλινες πόρτες αποκαταστάθηκαν και αναδείχθηκαν. Το υφιστάμενο εσωτερικό αίθριο αποτέλεσε τον πυρήνα της κάτοψης οργανώνοντας την κυκλοφορία εντός του κτιρίου. Αναδείχθηκε με το σχεδιασμό μιας διπλού ύψους μεταλλικής κατασκευής για αναρριχώμενο πράσινο σε αναφορά των Art Deco στοιχείων του κτιρίου. Το διατηρητέο κλιμακοστάσιο παρέμεινε ανέγγιχτο και τονίστηκε μόνο με τη χρήση γραμμικού περιμετρικού φωτισμού. Για την επίλυση του φωτισμού της εισόδου του κλιμακοστασίου κατασκευάστηκαν μεταλλικά πανέλα από οξειδωμένη διάτρητη λαμαρίνα πετυχαίνοντας τη χρήση ενιαίου αρχιτεκτονικού λεξιλογίου στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους. Η κατασκευή αυτή με τις λιτές γεωμετρίες και την αδρή υλικότητα έρχεται σε δυνατή αντίθεση με το ιστορικό κλιμακοστάσιο του εκλεκτιστικού κτιρίου, και με αυτό τον τρόπο το αναδεικνύει.

Το γραφείο STOA Studio Of Architecture σχεδίασε και επέβλεψε την κατασκευή όλου του custom-made σταθερού και κινητού εξοπλισμού του ξενοδοχείου, εφαρμόζοντας εφευρετικές λύσεις προκειμένου να επιτευχθεί άνεση, πολυλειτουργικότητα και εξοικονόμηση χώρου.

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media