{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Academia of Athens Hotel by Autograph Collection

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αλέξανδρος Μασουρίδης

Εταιρεία: MTArchitects

Φωτογράφος: Χρήστος Δράζος

Ιστοσελίδα: https://www.mtarchitects.gr

Email: info@mtarchitects.gr

Τηλέφωνο: 210/7221774

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το αρχικό κτίριο ανεγέρθηκε το 1970 ως κτίριο γραφείων του ΝΑΤ, από τον αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Βουρέκα. Μία από τις αρχικές κρίσιμες προκλήσεις ήταν η πρόταση ενός φρέσκου, σύγχρονου σχεδίου που σέβεται την ιστορία του κτιρίου και της πόλης. Η ίδια η τοποθεσία, οι απαιτήσεις της υπάρχουσας δομής, σε συνδυασμό με τις κατευθύνσεις του branding, συνθέτουν ένα υψηλό επίπεδο πολυπλοκότητας. Ο στόχος ήταν η πλήρης αποκατάσταση του κτιρίου και η μετατροπή του σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, με σύγχρονη αρχιτεκτονική και εκλεπτυσμένο εσωτερικό σχεδιασμό, που να προσφέρει μια πολυτελή και διαφορετική εμπειρία φιλοξενίας. Η ανακατασκευή του κτιρίου ολοκληρώθηκε σε 12 μήνες, και το αποτέλεσμα είναι ένα ξενοδοχείο με 60 σύγχρονα δωμάτια και σουίτες, που διανέμονται σε 7 ορόφους. Η είσοδος είναι στο επίπεδο της οδού Ακαδημίας, με άμεση πρόσβαση στο bar και το lounge. Το εστιατόριο, με ανεξάρτητη είσοδο από την οδό Ομήρου, διατάσσεται σε δύο επίπεδα ισογείου και μεσοπατώματος, δημιουργώντας έναν εντυπωσιακό χώρο διπλού ύψους. Το εστιατόριο και το μπαρ βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με το επίπεδο του δρόμου, φιλοξενώντας τόσο τους επισκέπτες του ξενοδοχείου όσο και τους κατοίκους της πόλης. 

Η εισαγωγή του ατμοσφαιρικού spa, του γυμναστηρίου και της νέας εσωτερικής πισίνας στο 1ο υπόγειο, αποδείχτηκε πρόκληση κυρίως λόγω των περιορισμένων χώρων και του ελεύθερου ύψους ορόφου του υπάρχοντος κτιρίου. Στον τελευταίο όροφο, το roof garden φιλοξενεί εστιατόριο και bar εκμεταλλευόμενο τη θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Οι υπηρεσιακοί χώροι του ξενοδοχείου περιορίζονται στο 2ο υπόγειο, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι κοινοί χώροι φιλοξενίας. Στο εξωτερικό του κτιρίου, οι προσόψεις αναμορφώθηκαν ως προς τη νέα λειτουργική χρήση και διάταξη του κτιρίου. 

Η προσέγγιση σχεδιασμού αποσκοπούσε στην ανακατασκευή των προσόψεων, δημιουργώντας νέες επιφάνειες, σε προεξοχή με επένδυση συνθετικών πλακιδίων προσομοίωσης μαρμάρου, και σε εσοχές με κάθετα στοιχεία από αλουμίνιο. Στο ίδιο υλικό, τα στοιχεία περιμετρικά της κάθε όψης οριοθετούν τις επεμβάσεις και διαχωρίζουν από τα όμορα κτίρια. Η επιφάνεια σε υπόλευκη απόχρωση με τραχιά υφή επιλέγεται ως ομοιογενές υλικό, για να αντιπαρατεθεί και να διαχωρίσει την επιφάνεια του κτιρίου σε υποχώρηση, η οποία υπό-τονίζεται. Η προσθήκη των κατακόρυφων ασύμμετρων στοιχείων αλουμινίου σκούρου γκρι–ανθρακί χρώματος, συνδυαζόμενα με τη σκούρα επιφάνεια της υποχώρησης, παρουσιάζουν ένα φόντο διαφοροποίησης και ανάδειξης του τμήματος της όψης σε προεξοχή. Η σχεδιαστική τυπολογία των κατακόρυφων στοιχείων καθορίζεται με παραμετρικό σχεδιασμό, και η θέση τους αναδύεται με τη βελτιστοποίηση παραμέτρων πυκνότητας και ασυμμετρίας, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεχής αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς, δημοσιότητας και ιδιωτικότητας,  εσωστρέφειας και εξωστρέφειας, θορύβου και ησυχίας, όπως ορίζεται από τη σύγχρονη έννοια του ξενοδοχείου. Αυτά τα στοιχεία λειτουργούν ως ένα δεύτερο ‘δέρμα’ μεταξύ της πόλης και του κτιρίου, σηματοδοτώντας τη μετάβαση σε μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Τo σύνολο των επιλογών των υλικών στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του κτιρίου και σε αποτέλεσμα ανάλογο ξενοδοχείου 5 αστέρων, σεβόμενο τα όμορα κτίρια και χωρίς να θίγει ή να αλλοιώνει τις αρχικές αναλογίες του κτιρίου.


100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Platinum Sponsor
Prize Sponsor
Digital Signage Partner
Sponsors
Special Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media