{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

F Zeen Retreat

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Χριστίνα Γρυμπογιάννη

Εταιρεία: De-Ar Architects

Ιστοσελίδα: http://www.de-ar.gr

Email: info@de-ar.gr

Τηλέφωνο: 210 6778178

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το F Zeen Retreat βρίσκεται στα Λουρδάτα της Κεφαλονιάς, μέσα σε ένα κατάφυτο επικλινές οικόπεδο 10 στρεμμάτων, σε απόσταση 100 μ. από τη θάλασσα.

Στην προηγούμενή του κατάσταση, το συγκρότημα περιελάμβανε 3 κεραμοσκεπείς κτιριακούς όγκους με δωμάτια σε 3 επίπεδα και έναν μικρότερο διώροφο με βοηθητικούς χώρους. Τα υφιστάμενα δωμάτια που ήταν διαιρεμένα σε μικρότερους χώρους, ανακαινίστηκαν πλήρως, ενώ το βοηθητικό κτίριο επενδύθηκε με πέτρα και άλλαξε χρήση -το ισόγειο μετατράπηκε σε Spa και ο όροφος μοιράστηκε σε δυο μεγάλα δωμάτια με ιδιωτική πρόσβαση.

Οι κτιριακοί όγκοι είναι σε κατάλληλη διάταξη και υψομετρική διαφορά μεταξύ τους, με αποτέλεσμα όλα τα δωμάτια να έχουν απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα με νότιο προσανατολισμό. Βασική συνθετική επιλογή ήταν η σύνδεση των κτιριακών όγκων με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε, και ταυτόχρονα, η αντίληψη του φυσικού περιβάλλοντος στην κίνηση μέσα και γύρω από τα κτίρια.

Η κίνηση μέσα στο οικόπεδο έγινε ένας μεγάλος περίπατος μέσα σε πλούσια φύση, με ραμπόσκαλες, σκαλιά και μονοπάτια στο δάσος που οδηγούν σε μικρές και μεγαλύτερες διαμορφωμένες αυλές, μέσα από τις οποίες γίνεται η πρόσβαση στις πτέρυγες των δωματίων. Οι αυλές και οι σκάλες στρώθηκαν με ακανόνιστες πλάκες Άρτας, βότσαλα και στενές λουρίδες λευκού μαρμάρου. Παρέχεται στον επισκέπτη η δυνατότητα πολλών σκιερών στάσεων στον περίπατό του, παράλληλα με τη δυνατότητα επιλογής διαφόρων υπαίθριων δραστηριοτήτων (γυμναστική, γιόγκα, μασάζ, κολύμπι σε δύο πισίνες με υδρομασάζ, αυτοσυγκέντρωση, χαλάρωση και περίπατος).

Τα αυτοκίνητα είναι απομονωμένα σε δύο χώρους στάθμευσης στα όρια του οικοπέδου, ώστε να μην διακόπτουν το φυσικό τοπίο. Η μεταφορά επισκεπτών και αποσκευών πραγματοποιείται με ηλεκτρικά οχήματα, μέσω ενός περιμετρικού δρόμου-δακτυλίου ήπιας κυκλοφορίας.

Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους -εσωτερικούς και εξωτερικούς- σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν ιδιαίτερες μικρές και μεγάλες χειροποίητες κατασκευές, που δημιουργούν και συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα των χώρων.

Τα δωμάτια σχεδιάστηκαν με ελεύθερη διάταξη, ώστε όλοι οι χώροι να αποπνέουν άνεση και χαλαρότητα. Ο μόνος κλειστός χώρος είναι το WC, ενώ οι χώροι douche και νιπτήρα μένουν ανοιχτοί, με θυρίδες επαφής με το φυσικό περιβάλλον.

Επιλέχθηκαν ζεστά, ουδέτερα χρώματα τσιμεντοκονίας για την επένδυση των δαπέδων (εσωτερικών και εξωτερικών) και των τοίχων των λουτρών, ενώ οι υπόλοιποι τοίχοι ακολούθησαν την ίδια απόχρωση.

Έτσι δημιουργήθηκε σε κάθε δωμάτιο ένα μονοχρωματικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο προσαρμόστηκαν ξύλινες, μόνιμες, ενιαίες κατασκευές -αντί της παράθεσης ανεξάρτητων επίπλων- από φυσική δρυ, σε συνδυασμό με βαμμένες ανάγλυφες σανίδες από πεύκο. Με τον τρόπο αυτόν, επιτυγχάνεται εξαιρετική οικονομία σε χώρο και κινήσεις. Τα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη των υφιστάμενων δωματίων οδήγησαν στον σχεδιασμό έξι διαφορετικών τύπων, με μοναδική διάταξη και ατμόσφαιρα ο καθένας, αλλά κοινή κεντρική ιδέα σύνθεσης.

Αποτέλεσμα της αρμονικής συνεργασίας με τους ιδιοκτήτες σε όλη τη διάρκεια του έργου, όσον αφορά τον σχεδιασμό, την επιλογή των υλικών και των χρωμάτων, την κατασκευή και την επίβλεψή της, ήταν να δημιουργηθεί -εσωτερικά και εξωτερικά- ένα χειροποίητο, ήσυχο, ζεστό, οικείο περιβάλλον, που αναδεικνύει και τονίζεται ταυτόχρονα από τα μεγάλα ανοίγματα-κάδρα όλων των χώρων προς τη θάλασσα.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου τηρήθηκε αυστηρά. Η μικρή απόκλιση 6% οφείλεται στην επέκταση του δικτύου φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου. Η μελέτη του έργου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 και η κατασκευή ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2015.

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media