{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Ξενοδοχειακό Landscape Design: Συντήρηση και διαμόρφωση υπαίθριων χώρων για μια αναβαθμισμένη εμπειρία διαμονής   |  100% Hotel Specials Team

Ξενοδοχειακό Landscape Design: Συντήρηση και διαμόρφωση υπαίθριων χώρων για μια αναβαθμισμένη εμπειρία διαμονής

Οι υπαίθριοι χώροι ενός ξενοδοχείου είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με τη χαλάρωση και τις στιγμές ανεμελιάς, γι’ αυτό το Landscape Design του αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για τη συνολική αίσθηση που θα έχουν οι επισκέπτες κατά τη διαμονή τους.

Main Photo: Anima Vision for Ekies All Senses Resort

Η εμπειρία διαμονής των επισκεπτών επηρεάζεται σημαντικά από τους χώρους του ξενοδοχείου, την αισθητική διαμόρφωσή τους αλλά και την ευκολία κίνησης σε αυτούς. Με τους υπαίθριους χώρους να αποτελούν σημαντικό παράγοντα για τη συνολική εικόνα του καταλύματος αλλά και την αίσθηση που θα έχουν οι επισκέπτες, το Landscape Design έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απλή διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά να βασίζεται σε μελέτη και έρευνα που θα ακολουθεί το concept του ξενοδοχείου. Μάλιστα, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει τα ξενοδοχεία συνεχώς να επιμελούνται και να συντηρούν σωστά, ώστε να μπορεί να διατηρεί την αρχική του εικόνα και να μην αλλοιώνεται στο πέρασμα των ετών.

Η σημασία δημιουργίας ενός ιδιαίτερου περιβάλλοντος χώρου για τα ξενοδοχεία

99a0ff62afeef4528856a07cb9c3513a.jpg

Photo: Christos Drazos for The Olivar Suites

Τα τελευταία χρόνια έχουμε προσέξει ότι, τόσο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όσο και μικρότερης κλίμακας καταλύματα, πέραν του εσωτερικού τους σχεδιασμού, δίνουν έμφαση και στους εξωτερικούς χώρους. Οι κήποι του Ekies All Senses Resort, τα μονοπάτια μέσα στον ελαιώνα του The Olivar Suites, το καμουφλαρισμένο εξωτερικό του Rooster στην Αντίπαρο, που γίνεται ένα με το φυσικό περιβάλλον, είναι μερικά παραδείγματα ξενοδοχείων που έχουν ξεχωρίσει για τη συνολική εμπειρία που προσφέρουν στους επισκέπτες τους.

Επιλέγοντας ένα ξενοδοχείο για τη διαμονή μας, αυτό που ζητάμε όλο και περισσότερο είναι ένα περιβάλλον που θα μπορεί να μας μεταφέρει σε ένα σκηνικό απόλυτης χαλάρωσης, μακριά από την καθημερινότητα και τους ρυθμούς της. Για να γίνει αυτό δεν αρκεί απλώς να σχεδιαστεί ένας κήπος και να τοποθετηθούν design έπιπλα σε αυτόν, αλλά να μελετηθεί ο χώρος, η χρήση του, το κοινό που θα κινηθεί σε αυτόν, ο σκοπός τον οποίο θα πρέπει να εξυπηρετεί, οι επιλογές που θα πρέπει να δίνει στους επισκέπτες αλλά και η συνοχή του με τη φιλοσοφία του καταλύματος και του ίδιου του προορισμού. Είναι πολύ σημαντικό, βρισκόμενοι σε ένα ξενοδοχείο να αισθανόμαστε ότι υπάρχει αρμονία και ακολουθία στον σχεδιασμό, και όχι παραφωνίες που θα μας αποσπάσουν την προσοχή ή δεν θα μας αφήσουν να αποκοπούμε από την καθημερινότητα.

Εξωτερικοί χώροι, προέκταση του χώρου εξυπηρέτησης του ξενοδοχείου, όχι απλώς τοπίο

420845ce08bba82912fac9caddd24144.jpg

Photo: Giorgos Anastasakis for Native Beach Villa by Elafonissi Villas

Τα ξενοδοχεία είναι πλέον ζωντανοί οργανισμοί, που καλούν τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν και να βιώσουν ξεχωριστές στιγμές σε αυτά. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, βλέπουμε όλο και πιο συχνά τους επισκέπτες να περνούν περισσότερο χρόνο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και να επιλέγουν δραστηριότητες μέσα σε αυτό. Τόσο γιατί αποζητούν την απομόνωση, όσο και επειδή αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια σε ένα περιβάλλον λιγότερο πολυσύχναστο, επιλέγουν να απολαύσουν το γεύμα τους στο εστιατόριο του ξενοδοχείου αντί σε κάποιο άλλο έξω από αυτό ή να χαλαρώσουν στην πισίνα του αντί να μεταφερθούν σε κάποια παραλία.

Έτσι, τα ξενοδοχεία θα πρέπει να αντιμετωπίζουν όλους τους εξωτερικούς χώρους τους ως προέκταση των χώρων εξυπηρέτησής τους και όχι απλώς σαν ένα σκηνικό που έχει δημιουργηθεί για να συμπληρώσει την εικόνα του καταλύματος. Έχοντας μελετήσει και σχεδιάσει τον περιβάλλοντα χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατά τον επισκέπτη και να του δίνει επιλογές κατά τη διαμονή του, δημιουργούν αυτόματα ένα ισχυρό πωλησιακό εργαλείο, που είναι ικανό να ενισχύσει σημαντικά τα συνολικά έσοδά τους. 

Συντήρηση υπαίθριων χώρων για τη διατήρηση του αρχικού σχεδιασμού

2feb8d48521e6ea77fe485ac95ffd6ca.jpg

Photo: Anima Vision for Olea All Suite Hotel

Η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων δεν ολοκληρώνεται με τη δημιουργία τους, αλλά απαιτεί συνεχή συντήρηση και ανανέωση, ώστε να μπορεί να διατηρηθεί η εικόνα σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Όπως στους εσωτερικούς χώρους υπάρχει καθημερινή φροντίδα, έτσι και στους εξωτερικούς θα πρέπει να δίνουμε την αντίστοιχη σημασία. Κακοσυντηρημένοι κήποι, φθαρμένα έπιπλα, φωτισμός που δεν λειτουργεί, δίνουν την αίσθηση της εγκατάλειψης και σίγουρα δεν προκαλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ώστε να περάσουν χρόνο σε αυτούς τους χώρους.

Πέρα από την καθημερινή συντήρηση, είναι καλό μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον να γίνεται έλεγχος και ανανέωση σε ό,τι μπορεί να έχει φθαρεί με την πάροδο του χρόνου. Ο επισκέπτης έχει επιλέξει το κατάλυμα με βάση εικόνες που έχει δει, στιγμές που του έχουν μεταφέρει ή έχει ζήσει ο ίδιος. Αν συναντήσει κάτι λιγότερο από αυτό που περιμένει, τότε σίγουρα αυτό δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα για το κατάλυμα, αφού μακροπρόθεσμα θα μεταφερθεί στο κοινό του, υποβαθμίζοντας τη φήμη του.

Οι εξωτερικοί χώροι ενός ξενοδοχείου μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα της εμπειρίας που αυτό προσφέρει, και κατ’επέκταση μπορούν να συντελέσουν σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση της εμπορικότητάς του. Για τον λόγο αυτόν, θα πρέπει να τους δίνεται η πρέπουσα προσοχή και να μην μένουν ξεχασμένοι. Εξειδικευμένοι επαγγελματίες του Landscape Design μπορούν να βοηθήσουν τα καταλύματα να διαμορφώσουν τον περιβάλλοντα χώρο τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν αλλά και να τον διατηρήσουν με βάση την αρχική του σχεδίαση. 


100% Hotel Specials Team
Εξειδικευμένα Στελέχη Της Demand Fairs & Media Και Επιλεγμένοι Εξωτερικοί Συνεργάτες.
Η ομάδα των 100% Hotel Specials, προβληματίζεται, ερευνά και καταγράφει τις Σύγχρονες Ανάγκες του Κλάδου της Φιλοξενίας, αλλά και τις Νέες Τάσεις και Καινοτομίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη λειτουργία και την ανάπτυξη των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα της συστηματικής αυτής προσπάθειας, με τη μορφή άρθρων, παρουσιάσεων κοκ, ενσωματώνονται στο περιεχόμενο των 100% Hotel Specials.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media