{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Athens Main
Event
9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Vanoro Hotel | Ένα έργο τέχνης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης   |  100% Hotel Specials Team

Vanoro Hotel | Ένα έργο τέχνης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η παλιά καπναποθήκη, η οποία έκλεισε τις πόρτες της το 1960 και αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη, αναβιώνει με νέα μορφή, έτοιμη να φιλοξενήσει επισκέπτες από κάθε μέρος.

  • Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αριάδνη Παρίση
  • Εταιρεία: P_Four
  • Φωτογράφος: Χρήστος Δράζος
  • Ιστοσελίδα: http://www.pfour.gr
  • Email: info@pfour.gr
  • Τηλέφωνο: 2316/008485

Το ξενοδοχείο Vanoro στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του 1937, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Έργο Τέχνης από το Υπουργείο Πολιτισμού, λόγω των σχεδιαστικών επιρροών του από τα κινήματα της Art Deco και του Εξπρεσιονισμού. Την ανακαίνιση του κτιρίου ακολούθησε η δημιουργία ενός ξενοδοχείου πόλης πέντε αστέρων, που προσφέρει μοντέρνα δωμάτια, σουίτες και ιδιαίτερες ανέσεις σε τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς επισκέπτες, καθώς και επαγγελματίες.

Το 1937, ένα υπερσύγχρονο κτίριο έξι ορόφων χτίστηκε για να φιλοξενήσει την καπναποθήκη Γαβριήλογλου. Το κτίριο ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο παραμένει μέχρι σήμερα. Μια αναπαράσταση της art deco εκείνης της εποχής. Ο χώρος αυτός συνήθιζε να είναι το μέρος όπου παράγονταν προϊόντα πολυτελείας και κορυφαίας ποιότητας, τα οποία ταξίδευαν από την Ευρώπη στην Ανατολική και Βόρεια Αμερική.

Αυτό το κτίριο ήταν η αρχή ενός ολοκαίνουριου κόσμου που ξετυλιγόταν μπροστά μας. Υπέροχες μέρες, γεμάτες ενέργεια και φιλοδοξία. Η καπναποθήκη έκλεισε τις πόρτες της το 1960. Ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε, κτίρια που λειτούργησαν ως σήμα κατατεθέν όπως αυτό, είναι φτιαγμένα για να αναβιώσουν. Τώρα είναι η στιγμή. Τα σαράντα πέντε πολυτελή δωμάτια και οι σουίτες έχουν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, χαλαρό τόνο, γήινες παλέτες χρωμάτων, φυσικό ξύλο, κομψά έπιπλα και βιομηχανικές πινελιές, παρουσιάζοντας μια τόσο πολυτελή όσο και ζεστή εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή ζωή της μεγάλης πόλης.

Η αρχιτεκτονική και στατική μελέτη, καθώς και η επίβλεψη του δύσκολου έργου της μετατροπής του διατηρητέου κτιρίου σε πολυτελές ξενοδοχείο, έγιναν από την εταιρεία P_Four Συμβουλευτική Τεχνική και ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2019. Η κατασκευή του κτιρίου ξεκίνησε το 2020 και αποπερατώθηκε μέσα στο 2021. Η εταιρεία κατασκευής ήταν η Decon Development & Construction. Η ηλεκτρολογική και μηχανολογική μελέτη έγιναν από την B.C.EN. Private Company. Η μελέτη πυροπροστασίας πραγματοποιήθηκε από τον Βασίλειο Πιστοφίδη.

Τα δωμάτια μεγιστοποιούν τον χώρο και ελαχιστοποιούν το άγχος. Αυτό επιτυγχάνεται με υψηλή ηχομόνωση, μεγάλα και άνετα κρεβάτια, έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους, πολυτελή γραφεία, μοντέρνα μπάνια, επιβλητικά παράθυρα που γεμίζουν τους χώρους με φυσικό φως. Στο κέντρο του κτιρίου, εσωτερικά, δημιουργήθηκαν δυο αίθρια για να ενισχύσουν τον φυσικό φωτισμό, καθώς και την αίσθηση ελευθερίας εντός της κατασκευής.

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου βρίσκεται το κομψό και σύγχρονο ANZA Kitchen & Bar.  To γυμναστήριο, η σάουνα, το τζακούζι, καθώς και ο χώρος μασάζ στεγάζονται στο ισόγειο και προσφέρουν μια ολοκληρωμένη διαμονή στους επισκέπτες. Τέλος, η αίθουσα συσκέψεων του ξενοδοχείου είναι ο ιδανικός χώρος για σημαντικές συναντήσεις, επαγγελματικά συνέδρια και εταιρικές εκδηλώσεις.


Photos: Χρήστος Δράζος

63097bd2cf430fbdfb5700605717a5ba.jpg
28d9f094d11b49d2323429442f08f8ca.jpg
e29f7f114778b4735a9ac4de81bcf2a6.jpg
fea9763e611fecd05e98ac459d0f17af.jpg
142263fb230aef8c5ecab4c9c3c1ecc8.jpg
634601e68598b3a81643ba7f994b0e83.jpg
982b77fe720d5e1e6081e23a24661d72.jpg


100% Hotel Specials Team
Εξειδικευμένα Στελέχη Της Demand Fairs & Media Και Επιλεγμένοι Εξωτερικοί Συνεργάτες.
Η ομάδα των 100% Hotel Specials, προβληματίζεται, ερευνά και καταγράφει τις Σύγχρονες Ανάγκες του Κλάδου της Φιλοξενίας, αλλά και τις Νέες Τάσεις και Καινοτομίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη λειτουργία και την ανάπτυξη των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα της συστηματικής αυτής προσπάθειας, με τη μορφή άρθρων, παρουσιάσεων κοκ, ενσωματώνονται στο περιεχόμενο των 100% Hotel Specials.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media