{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Το γραφείο Vana Pernari Architecture Studio, σε συνέχεια της διάκρισής του στα Hotel Design Awards 2016, παρουσίασε στο 100% Hotel Show 2017 ένα ιδιαίτερο πρότυπο δωματίου

Το γραφείο Vana Pernari Architecture Studio, σε συνέχεια της διάκρισής του στα Hotel Design Awards 2016, παρουσίασε στο 100% Hotel Show 2017 ένα ιδιαίτερο πρότυπο δωματίου

Η νικήτρια σε τέσσερις κατηγορίες των Hotel Design Awards 2016, αρχιτέκτονας Βάνα Περνάρη, κατά τη διάρκεια του 100% Hotel Show 2017, παρουσίασε με το γραφείο της, Vana Pernari Architecture Studio ένα πρότυπο δωματίου προσκαλώντας το χρήστη σε μία Τελετή Χαλάρωσης.

Ο σχεδιασμός του δωματίου αφηγείται τη γοητεία του μονόχωρου και τονίζεται από μια νοσταλγική αίσθηση γνώριμων υλικών και υφών. Καλεί το χρήστη να βιώσει ισορροπία και εσωτερική γαλήνη. 

7826be3ec02ed54d7f06dbc4c1d1fcaa.jpg

Κεντρικό στοιχείο του δωματίου, ένα monoblock που περιλαμβάνει τις τρεις βασικές λειτουργίες ενός χώρου φιλοξενίας: τον ύπνο, το λουτρό και το καθιστικό. Ο κεντρικός αυτός όγκος είναι χτιστός, σε επαφή με το έδαφος. Οδηγεί το χρήστη σε επαφή με τη γη, τη σημασία της οποίας τείνει να ξεχάσει ο σύγχρονος άνθρωπος. Η “γείωση” - η ανταλλαγή ενέργειας του ανθρώπινου σώματος με τη γη - έχει καταπραϋντική, ενδυναμωτική και θεραπευτική σημασία για ψυχή και σώμα. Σε αυτό το ταξίδι πνευματικής ξεκούρασης και ανανέωσης, σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η επαφή με το εξωτερικό, φυσικό περιβάλλον η οποία με τα μη ξεκάθαρα όρια του χώρου γίνεται άμεση - το δωμάτιο μπορεί να κοιμάται και να ξυπνάει μαζί με αυτούς που φιλοξενεί, επιτρέποντας στον εξωτερικό χώρο να γίνεται ένα μαζί του.

d37423ecc7c18cef98b202e256e71845.jpg

Υλικά όπως πατητή τσιμεντοκονία, μέταλλο, ξύλο και μαλακά υφάσματα μαζί με μια σύγχρονη απόδοση του παλαιού μωσαϊκού στο δάπεδο και την πατίνα του χρόνου εμφανή σε αρκετά σημεία, δημιουργούν μία ατμόσφαιρα εξοικείωσης, ανοίγοντας ένα διάλογο μεταξύ χώρου και χρόνου.

bda9c7ec3ef4061e7173fdb4097ec152.jpg

Η ομάδα του γραφείου μέσα από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, επιθυμούσε να παρουσιάσει ένα δωμάτιο που να εμπνέει μια πραγματική πνευματική ανάπαυση. Μέσα στη σκιά πυκνής βλάστησης και μυρωδιές από φυλλώματα και χώμα, με τις αχνές ακτίνες φωτός που εισέρχονται από την οροφή και το ημίφως των αντανακλάσεών τους, ο χρήστης μπορεί ουσιαστικά να αισθανθεί την ηρεμία, μακριά από το στρες της καθημερινότητας. Περιτριγυρισμένος από γαλήνιες επιφάνειες τοίχων, λεπτά δουλεμένο ξύλο, γήινα χρώματα και χωρίς φλύαρα διακοσμητικά στοιχεία, τίποτα δε μπορεί να αποσπάσει το χρήστη από αυτό το ταξίδι χαλάρωσης, μακριά από τους εκτυφλωτικούς χώρους των πόλεων.

450eff884dd956b62f4bdd33eb0ed33d.jpg

Χωρίς περιττό διάκοσμο, το γραφείο Vana Pernari Architecture Studio παρουσίασε τη γοητεία της ατέλειας σε έναν χώρο που μοιάζει αρκετά άδειος, αποκαλύπτοντας την ουσία του. Τα μάτια δε βλέπουν - αισθάνονται. Ο άνθρωπος, ο χώρος και το πνεύμα ενώνονται.

48c82492fa6e4cbbaa8ca55ca718b4f0.jpg


Χορηγοί


Photo credits 

GEORGE FAKAROS | www.fakaros.com

Ελένη Σφηκάκη
Digital Marketing Manager
Η Ελένη Σφηκάκη, είναι υπεύθυνη για τη διαδικτυακή επικοινωνία της έκθεσης και την ανάπτυξη του διαδραστικού της χαρακτήρα, μέχρι το κεντρικό event.
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media