{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Τα επενδυτικά σχέδια που αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της χώρας   |  Δάφνη Αντωνάκου

Τα επενδυτικά σχέδια που αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της χώρας

Μία «ακτινογραφία» των μεγάλων ξενοδοχειακών επενδύσεων που υλοποιούνται ή δρομολογούνται ανά την Ελλάδα Του Γιώργου Αγγελή

Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό που εκδηλώνεται πλέον επισήμως από μεγάλους tour operators, ξένα funds και διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες υποδηλώνει ότι οι επενδυτές πιστεύουν ότι η αναπτυξιακή πορεία των τελευταίων χρόνων θα έχει συνέχεια και τα επόμενα χρόνια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κορυφαίου tour operator της Ευρώπης TUI που ανακοίνωσε πρόσφατα στην Αθήνα τα σχέδιά του για την προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό του 10 νέων ξενοδοχειακών μονάδων 4 και 5 αστέρων στην Ελλάδα, φτάνοντας έτσι στα 42 συνολικά στη χώρα μας. Το ενδιαφέρον για τις νέες μονάδες εντοπίζεται κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα και δευτερευόντως στην ηπειρωτική χώρα, όπως στην Πελοπόννησο.

Όπως είπε ο CEO της TUI Friedrich Joussen, το επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και λόγω της παρουσίας της Fraport στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που εγγυάται την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους και των υπηρεσιών. Ήδη η TUI εξαγόρασε πριν από μερικούς μήνες έκταση για τη δημιουργία Robinson Club στην Ιεράπετρα.

Ένας άλλος tour operator της Γερμανίας, ο Alltours, ανακοίνωσε την ένταξη στο ξενοδοχειακό του brand τα ξενοδοχεία Zorbas Village and Aquapark, 4 αστέρων, στην παραλία Ανισσαρά στη Χερσόνησο, που αποτελείται από 223 δωμάτια και είναι χτισμένο σε στιλ Κρητικού χωριού, και Carolina Mare, 4 αστέρων, στα Μάλια, 300 δωματίων.


a038b1f5e0c1bb90c56ae3298964c103.jpg


99e4331c14371f4fdbff8f5f40d699df.jpg


Ας δούμε επιγραμματικά ποιες άλλες επενδυτικές κινήσεις είναι σε εξέλιξη στον ελληνικό τουρισμό:

Επενδύσεις από funds

-Την αγορά ξενοδοχείων ή την κατασκευή νέων στην Ελλάδα εξετάζει η κινεζική εταιρεία επενδύσεων Fosun International, η οποία μετέχει και στην κοινοπραξία για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. Οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στη χώρα μας θα αναπτυχθούν μέσω της εταιρείας της Club Med SAS.

- Η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, μέσω της ξενοδοχειακής της πλατφόρμας Grivalia Hospitality S.A., συμφώνησε ήδη για τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας το οποίο ανήκει στην ΕΤΑΔ. Σκοπός είναι να αναβιώσει το θρυλικό ξενοδοχείο «Αστέρια», ανακατασκευάζοντάς το σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο διεθνούς εμβέλειας (με bungalows και καμπάνες) διαχειριζόμενο από αναλόγου βεληνεκούς διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα στα πρότυπα των επιτυχημένων city resorts του εξωτερικού.

Η Grivalia Hospitality S.A., μαζί με την Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε., απέκτησε επίσης το ιστορικό διατηρητέο ακίνητο «Όλυμπος Νάουσα» στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να το μετατρέψει σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Grivalia βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση και άλλου εμβληματικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Αττικής, με υψηλές δανειακές υποχρεώσεις.

- Tο επενδυτικό πλάνο της ενιαίας εταιρείας των Sani και Ikos, μετά τις επεκτάσεις και αναβαθμίσεις υπαρχόντων εγκαταστάσεων, προχωρά στην αναμόρφωση των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, που εξαγόρασε. Ειδικότερα:

Επενδύει 90 εκατ. ευρώ στο πρώην Club Med της Κω για την πλήρη ανακαίνισή του, που θα λειτουργήσει με την επωνυμία Ikos Κefalos. To 5 αστέρων ξενοδοχείο με δυναμικότητα 410 δωματίων, σουιτών και μπάνγκαλοου θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2019.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η επένδυση του ομίλου στην Κέρκυρα για τη λειτουργία τον Μάιο του 2018 του Ikos Dassia. Το νέο ξενοδοχείο θα πάρει τη θέση ως ενιαία μονάδα των δύο ξενοδοχείων Corfu Chandris και Dassia Chandris που εξαγοράστηκαν πέρυσι από τον όμιλο. Θα είναι 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 984 κλινών και θα απορροφήσει 110 εκατ. ευρώ,


095cb495ded0d19db6379bb7e0ef5a82.jpg


Άλλες επενδύσεις στην Αθήνα

- Ο Αστέρας Βουλιαγμένης, μετά την εξαγορά του από την Αpollo Investment Hold Co, και την ολοκλήρωση της εκτεταμένης αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την άνοιξη του 2018 θα είναι η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελλάδα που θα λειτουργήσει ως Four Seasons (πλήρης ονομασία: Four Seasons Astir Palace Hotel Athens), προσφέροντας τις ανάλογες υπηρεσίες υψηλού ποιοτικού επιπέδου.

- Εργασίες αναβάθμισης σχεδιάζονται και στο ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας, που εξαγόρασε η Home Holdings Συμμετοχών (στην οποία συμμετέχουν η TEMEΣ Α.Ε. –ιδιοκτήτρια της Costa Navarino– και η D Marine, θυγατρική του ομίλου Dogus). Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Hilton της Αθήνας θα συνεχίσει υπό το μάνατζμεντ της διεθνούς αλυσίδας, με το brand Conrand, από τον Απρίλιο του 2018.

- To Athens Ledra, που εξαγοράστηκε από την αμερικανική εταιρεία ακινήτων Hines, θα λειτουργήσει, κατά τις πληροφορίες, με operator την Hyatt.

- Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες πώλησης του King George στην πλατεία Συντάγματος, και της μίσθωσης για την ενοικίαση κτιρίου προς ξενοδοχειακή χρήση στις οδούς Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου 2, καθώς και της πώλησης του «Ηνίοχος» στην οδό Βερανζέρου.

- Μια ακόμη διεθνής φίρμα από το χώρο του τουρισμού και της ψυχαγωγίας, η Hard Rock International, βρίσκεται επίσης σε αναζήτηση 5άστερης ξενοδοχειακής μονάδας άνω των 200 δωματίων στο κέντρο της Αθήνας. 


Το άρθρο συνεχίζεται στο 100% Hotel Annual Review 2017.  

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραλάβετε την πρώτη, συλλεκτική έκδοση του

100% Hotel Annual Review (2017) πατήστε εδώ .


Οι προετοιμασίες για το 100% Hotel Annual Review 2018 έχουν ξεκινήσει!

• New Projects • New Products • Industry Influencers

Όλα συγκεντρωμένα σε μια νέα έκδοση με υψηλή αισθητική που απευθύνεται σε Αρχιτέκτονες, Διακοσμητές, Κατασκευαστικές εταιρείες, ιδιοκτήτες και ανώτερα στελέχη ξενοδοχείων 4* και 5* αλλά και Ιδιοκτήτες επιλεγμένων ξενώνων!

Μάθε πως μπορείς να συμμετέχεις στην επόμενη έκδοση εδώ: https://goo.gl/gFpvvG





Δάφνη Αντωνάκου
Content Editor
Η Δάφνη είναι μέλος της Demand και ασχολείται με τη δημιουργία και επιμέλεια περιεχομένου για το Blog του 100% Hotel Show.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media