{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Συνέντευξη - Γιάννης Σολωμόζης

Συνέντευξη - Γιάννης Σολωμόζης

Δημιούργησε πριν από τρία χρόνια το brand SØLØ και έχει έκτοτε καταφέρει μαζί με την ομάδα των συνεργατών του και χάρη στο ταλέντο του να μετατρέπει ένα απλό ερέθισμα σε δημιουργική ιδέα και πράξη κερδίζοντας τη διεθνή αναγνώριση.

Αεικίνητος, ευφυής και ανά πάσα στιγμή έτοιμος να απαντήσει στο δημιουργικό ρίσκο, τις νέες προκλήσεις και τις προτάσεις που φέρνουν μαζί τους πάος και έμπνευση, Ο γιάννης Σολωμόζης δηλώνει πως έχει ως μότο ζωής το ''no days off''. Και το αποδεικνύει.


Η εταιρεία που δημιουργήσατε μοιάζει να έχει δανειστεί τα τέσσερα πρώτα γράμματα από το επώνυμό σας.

Πρόκειται για ευτυχή σύμπτωση. Διαβάζοντας άλλωστε πίσω από το προφανές, παρατηρεί κανείς πως τα όμικρον στο SØLØ είναι το σύμβολο του κενού συνόλου. Ένα σύνολο είναι κάθε συλλογή σαφώς διακριτών και καλώς καθορισμένων αντικειμένων που προέρχονται από τον χώρο της εμπειρίας ή της διανοήσεώς μας και που λαμβάνονται ως μια ενότητα. Οπότε είναι κάτι παραπάνω από… shortened URL του ονόματός μου. Δεν διάλεξα καθόλου τυχαία να γράφεται έτσι το όνομά μας. Είμαστε μια ομάδα με αυτόνομα (SØLØ) νέα παιδιά που ενώνουν σωστά τις λεπτομέρειες –άποψή μου είναι πως οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που ολοκληρώνουν ένα σχέδιο. Αυτό θέλει να έχεις ελεύθερη ματιά, ανεξάρτητη αισθητική αλλά κοινό στόχο. SØLØ σημαίνει πολλά παραπάνω πράγματα λοιπόν...


c72991f21a39f5be4d1139c86ac8fa04.jpg


Τελικά η δημιουργία είναι μία μοναχική ή μία ομαδική διαδικασία;

Η δημιουργία είναι το τελικό στάδιο μιας διαδικασίας. Είναι η στιγμή που κάτι παίρνει μορφή και ολοκληρώνεται. Η έμπνευση, η σκέψη, η σύνδεση των κομματιών και οι ώρες μπροστά από μια οθόνη είναι μοναχική διαδικασία. Η συνάντηση αυτής της διαδικασίας του κάθε μέλους της ομάδας μου με το άλλο είναι η στιγμή που την μετατρέπει σε ομαδική. Και το αποτέλεσμα είναι η μείξη ιδεών, παραστάσεων και ερεθισμάτων. Όταν δημιουργείς κάτι, τη στιγμή που συλλαμβάνεις μια ιδέα και την οδηγείς στην πραγμάτωση, δεν μπορείς να δουλεύεις ομαδικά και αυτό γιατί για τον καθένα «δημιουργία» σημαίνει διαφορετικό συναίσθημα. Για εμένα μπορεί να είναι η στιγμή που άκουσα το αγαπημένο μου ροκ κομμάτι στη μέση ενός γεμάτου συναυλιακού χώρου, για τον διπλανό μου μπορεί να είναι η χαρά ότι ζωγράφισε τη νέα Μόνα Λίζα, για τον απέναντι ότι γίνεται ο επόμενος Ταραντίνο. Αυτά είναι πάντα μοναδικά και μοναχικά. Γιατί εμπεριέχουν συναίσθημα. Και δημιουργία χωρίς συναίσθημα δεν υπάρχει. Όπως και αναγνώριση και νίκες χωρίς συγκροτημένη ομάδα δεν υπάρχει.


73cf06be9968b0e554991e61f9722e92.jpg


Πόση σημασία έχει για εσάς το γεγονός ότι όλα τα υφάσματα και τα αντικείμενα που φέρουν την υπογραφή σας κατασκευάζονται στην Ελλάδα;

Θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται το «made in Greece» έχει χάσει την αξία του. Από τη μία δεν υπάρχει κάποιος φορέας να το πιστοποιήσει κι από την άλλη στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί μια υπεραξία που δεν υπάρχει στο εκάστοτε αντικείμενο. Φυσικά και είμαι χαρούμενος που έχω μεγαλώσει με την ελληνική κουλτούρα και την προωθώ με τον πιο δημιουργικό τρόπο στο εξωτερικό, όμως η ταμπελοποίηση άνευ ουσιαστικού λόγου δεν με αφορά. Ξέρω πως με τη δουλειά που κάνω στη χώρα μου βοηθάω όσο και όπως μπορώ στο να ενισχύεται η ελληνική αγορά και να δουλεύουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, αυτό όμως δεν είναι γενικά κάτι που το «πουλάω». Ίσως γιατί θεωρώ αυτονόητο πως με κάνει περήφανο το να βλέπω ελληνικά brands να συναγωνίζονται επάξια μεγαλύτερα του εξωτερικού και με αυτό είμαι καλυμμένος. Δεν έχω την ανάγκη ούτε για κάτι λιγότερο από αυτό που σας λέω ούτε για κάτι περισσότερο. Για εμένα κάποια πράγματα έχουν σημασία στην ουσία τους και όχι στη σφραγίδα που φέρουν επάνω τους.


7dcf27c39d227fbf69d67738c27c5265.jpgΗ συνέντευξη συνεχίζεται στο 100% Hotel Annual Review 2017.  

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραλάβετε την πρώτη, συλλεκτική έκδοση του100% Hotel Annual Review (2017) πατήστε εδώ .


Οι προετοιμασίες για το 100% Hotel Annual Review 2018 έχουν ξεκινήσει!

• New Projects • New Products • Industry Influencers

Όλα συγκεντρωμένα σε μια νέα έκδοση με υψηλή αισθητική που απευθύνεται σε Αρχιτέκτονες, Διακοσμητές, Κατασκευαστικές εταιρείες, ιδιοκτήτες και ανώτερα στελέχη ξενοδοχείων 4* και 5* αλλά και Ιδιοκτήτες επιλεγμένων ξενώνων!

Μάθε πως μπορείς να συμμετέχεις στην επόμενη έκδοση εδώ: https://goo.gl/gFpvvG


Ελένη Σφηκάκη
Digital Marketing Manager
Η Ελένη Σφηκάκη, είναι υπεύθυνη για τη διαδικτυακή επικοινωνία της έκθεσης και την ανάπτυξη του διαδραστικού της χαρακτήρα, μέχρι το κεντρικό event.
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media