{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Robolo Boutique Hotel | Λιτόχωρο

Robolo Boutique Hotel | Λιτόχωρο

Στους πρόποδες του Ολύμπου, στο ιστορικό κέντρο του Λιτοχώρου, ένα διατηρητέο πέτρινο αρχοντικό του 1883, χαρακτηριστικό δείγμα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, αποκαθίσταται και επαναχρησιμοποιείται ως boutique hotel.

Η αρχιτεκτονική ομάδα Abstruct Creative Architects Studio ανέλαβε να υλοποιήσει την ιδέα της εμπειρίας τής πολυτελούς φιλοξενίας σε ένα κομψό περιβάλλον. Στόχο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του “Boutique Hotel Robolo”, αποτέλεσε η διατήρηση και η ανάδειξη της ιστορικότητας του κτιρίου, σε συνδυασμό με τη δημιουργία ενός πολυτελούς, σύγχρονου και λειτουργικού καταλύματος. Πολλά στοιχεία του υπάρχοντος κτιρίου διατηρήθηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα επανασχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν νέα, από φυσικά υλικά της περιοχής, δημιουργώντας την αίσθηση της διαχρονικότητας και της αυθεντικότητας. Ολόκληρο το κέλυφος του κτιρίου συντηρήθηκε, ενώ η στέγη, τα δάπεδα και οι εσωτερικοί τοίχοι ανακατασκευάστηκαν, ακολουθώντας την τυπολογία του υπάρχοντος κτίσματος.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από 5 διαφορετικά μεταξύ τους δωμάτια, το χώρο της reception και τον χώρο ανάπαυσης, όπου σερβίρεται χειροποίητο πρωινό από εκλεκτά προϊόντα της περιοχής. Σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, ξύλο και μέταλλο συνδυάστηκαν αρμονικά, τόσο στα δομικά στοιχεία του κτιρίου όσο και στον εξοπλισμό. Χαρακτηριστικά είναι τα ξύλινα μασίφ χειροποίητα δάπεδα και μαρκετερί, τα σκαλιστά ρίχτια, οι ζωγραφιστές οροφές, οι χειροποίητες μεταλλικές πόρτες, τα κάγκελα, τα μεταλλικά διάτρητα της αυλής, το τραπέζι της τραπεζαρίας -από κορμούς δέντρων και χυτό μπρούντζο- και το τζάκι με την ξύλινη επένδυση και τις μεταλλικές λεπτομέρειες. Έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό των μπάνιων, όπου η πατητή τσιμεντοκονία συνδυάστηκε με χάλκινες και μπρούντζινες μπαταρίες, πέτρινους και ξύλινους νιπτήρες και πλακίδια σε ιδιαίτερα σχήματα, χρώματα και μοτίβα. Στο ίδιο πνεύμα, επιλέχθηκαν τα έπιπλα, τα φωτιστικά, τα υφάσματα, τα χαλιά, τα έργα τέχνης καθώς και τα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα.

85f36902a12dc0388b62a5db2409575d.jpg


3c20358486e02e11417a1a1829abf571.jpg


Στην κατάλληλα διαμορφωμένη εσωτερική αυλή, η οποία είναι προστατευμένη με μεταλλικό διάτρητο πλέγμα σε ιδιαίτερο σχέδιο, η πέτρα, το ξύλο και το μέταλλο αναμειγνύονται με τα περιμετρικά φυτά συνθέτοντας ένα όμορφο και οικείο σκηνικό, ιδανικό για χαλάρωση και γαστρονομικές συγκεντρώσεις. Στα πλαίσια του συνολικού σχεδιασμού της εικόνας της επιχείρησης, οι Abstruct Creative Architects Studio επιμελήθηκαν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την εταιρική της ταυτότητα. Το λογότυπο, η επιγραφή, οι επιμέρους ταμπέλες, οι κάρτες, το hotel directory, το βιβλίο των επισκεπτών καθώς και όλα τα στοιχεία της οπτικής επικοινωνίας, ολοκληρώνουν το concept του σχεδιασμού, συνθέτοντας ένα ενιαίο σύνολο.


PROJECT ID

Κατηγορία Ξενοδοχείου: 3*
Δυναμικότητα: 13 κλίνες
Αρχιτεκτονικό Γραφείο: Abstruct Creative Architects Studio
Φωτογράφοι: Ελευθερία Καλπενίδου, Αλέξανδρος Οικονομίδης
Ολοκλήρωση Εργασιών: 2017
Έναρξη Λειτουργίας: 2017
Ιδιοκτήτης / Διαχειριστής: Μαρούδα Μαλτή & ΣΙΑ Ο.Ε.


ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
(ΥΛΙΚΩΝ / ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ / ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)


Imperial Floor Gallery | Ξύλινα δάπεδα, Μαρκετερί, Χάραξη Ριχτιών
G. Zartaloudis | Πλακάκια, Νιπτήρες, Μπαταρίες
Pier Wood | Ξύλινα κουφώματα, Παντζούρια, Οροφές, Τζάκι
Ferma Furniture | Έπιπλα & Εξοπλισμός δωματίων
Εnka Moisiadis | Καρέκλες τραπεζαρίας, Τραπέζια, Καρέκλες αυλής
Recent | Υφάσματα
Coco-Mat | Κρεβάτια, Μαξιλάρια, Παπλώματα, Λευκά είδη
Lightness | Φωτιστικά
Αναστασιάδη Α.Ε. | Φωτιστικά
Telerin Donopoulos | Χαλιά


https://goo.gl/gFpvvG


Οι προετοιμασίες για το 100% Hotel Annual Review 2019 έχουν ξεκινήσει!

• New Projects • New Products • Industry Influencers

Όλα συγκεντρωμένα σε μια νέα έκδοση με υψηλή αισθητική που απευθύνεται σε Αρχιτέκτονες, Διακοσμητές, Κατασκευαστικές εταιρείες, ιδιοκτήτες και ανώτερα στελέχη ξενοδοχείων 4* και 5* αλλά και Ιδιοκτήτες επιλεγμένων ξενώνων!

Μάθε πώς μπορείς να συμμετέχεις στην επόμενη έκδοση εδώ: https://goo.gl/gFpvvG


Μαρία-Γλυκερία Μαραγγιανού
Event Project Manager
Η Μαρία-Γλυκερία Μαραγγιανού είναι υπεύθυνη για το συντονισμό και την οργάνωση όλων των συντελεστών του 100% Hotel Show. Ταυτόχρονα, αποτελεί το πρόσωπο επαφής όλων των στρατηγικών συνεργατών του θεσμού.
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media