{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Προτάσεις και λύσεις για τη διαρρύθμιση σε παραλίες, πισίνες και χώρους εστίασης ξενοδοχείων | Η σημασία της ιδιωτικότητας στην εποχή του COVID-19   |  Αχιλλέας Κρητικός

Προτάσεις και λύσεις για τη διαρρύθμιση σε παραλίες, πισίνες και χώρους εστίασης ξενοδοχείων | Η σημασία της ιδιωτικότητας στην εποχή του COVID-19

Ως αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων που εξειδικεύεται στον σχεδιασμό ξενοδοχείων και χώρων εστίασης, ο Αχιλλέας Κρητικός παρουσιάζει μία μελέτη που εκπόνησε ο ίδιος, η οποία αφορά παραλίες, πισίνες και εστιατόρια/καφέ που βρίσκονται εντός ξενοδοχείων. Σε αυτήν προτείνεται η χρήση διαχωριστικών, έχοντας σαν στόχο τη δημιουργία ενός καλαίσθητου περιβάλλοντος, την παροχή της αίσθησης ασφάλειας και παράλληλα την ανεμπόδιστη λειτουργία των επιχειρήσεων.


Το 100% Hotel Blog συμμετέχει στη συστηματική προσπάθεια του 100% Hotel Show, με στόχο την αναζήτηση, την καταγραφή προτάσεων, απόψεων και ιδεών, καθώς και την ενημέρωση της ξενοδοχειακής αγοράς για τις ανάγκες και τις προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω του Covid-19.

Στη λογική της προσέγγισης του κάθε θέματος από την οπτική ενός καταξιωμένου επαγγελματία στον χώρο, ο κος Αχιλλέας Κρητικός, Interior Architect & Concept Designer, Ιδιοκτήτης του Architectural & Interior Design Studio “The Interesting Design” by Achilleas Kritikos, καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις για τη διαρρύθμιση χώρων του ξενοδοχείου.


Μετά το -σχεδόν- παγκόσμιο lockdown, ολόκληρος ο πλανήτης αναζητά τρόπους προκειμένου να βαδίσει με ψυχραιμία και ασφάλεια στην εποχή του Covid-19. Ο τομέας που το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει σαν γρήγορο τεστ, ανιχνεύοντας τις διαθέσεις και την ψυχολογία του κόσμου, είναι αυτός του τουρισμού και της εστίασης. Ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο κάποιος θα θελήσει το καλοκαίρι του 2020 να ταξιδέψει σε μια ξένη χώρα, να επισκεφθεί οργανωμένες πλαζ χαλαρώνοντας στις διακοπές του ή να κλείσει τραπέζι σε ένα εστιατόριο, πρόκειται να απαντηθούν πολύ σύντομα.

Μπροστά σε αυτήν τη νέα πρόκληση της εποχής μας, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες καλούνται να προσφέρουν στον επισκέπτη λύσεις που να ανταποκρίνονται στην καινούρια πραγματικότητα, ενώ ταυτόχρονα να τον κάνουν να ξαναβρεί το χαμόγελο και την εμπιστοσύνη του σε όσα του προσφέρονται.


Privacy: μια διαχρονική επιθυμία του επισκέπτη γίνεται πλέον ανάγκη

Αυτό που είναι σίγουρο και δεδομένο ότι θα ισχύσει στους κοινόχρηστους χώρους, είναι η τήρηση των αποστάσεων που έχουν ανακοινωθεί. Η προσθήκη όμως και της ιδιωτικότητας, είναι ένας παράγοντας που μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει στην αντιμετώπιση της καινούριας κατάστασης. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει στο παρελθόν, η έννοια του privacy ήταν πάντα ψηλά στις λίστες των επιθυμιών των επισκεπτών σε πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ φαίνεται ότι αυτό που παλαιότερα ήταν επιθυμία, σήμερα είναι και ανάγκη. Η τοποθέτηση διαχωριστικών στους χώρους που αναφέρθηκαν θα είναι μια ευπρόσδεκτη έκπληξη για τον επισκέπτη, ο οποίος δεν θα χρειάζεται να αισθάνεται πλέον αμήχανος ή αγχωμένος με τον διπλανό του. Την ίδια ώρα όμως, και ο επιχειρηματίας δεν θα χρειάζεται επιπλέον προσωπικό προκειμένου να επιτηρεί την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας ανάμεσα σε ξαπλώστρες, ομπρέλες και τραπέζια ή να υποδύεται ο ίδιος τον «τροχονόμο».

Τα διαχωριστικά που προτείνονται είναι ελαφριές, μη μόνιμες κατασκευές, οι οποίες προσφέρουν τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να τις προσαρμόσει στο στυλ και την αισθητική της επιχείρησής του.


Παραλίες

Για τις παραλίες προτείνονται: Διαχωριστικά από φυσικά υλικά, όπως ξύλινα πλαίσια “ντυμένα” με καλαμωτή (λυγαριά), σε συνδυασμό με διάφανο πολυκαρμπονικό φύλλο ή γυαλί triplex που δεν θρυμματίζεται. Στην κατασκευή τους μπορεί να γίνει και χρήση άλλων υλικών, ανάλογα με το ύφος του κάθε χώρου.

c9713c1fea3b2a2966d4e62d24e4c754.jpg
fd8b343f7bbfdc8765989d7cc3744fb6.jpg
41ad3d3fbe92dfd3aea2ce057d233b3f.jpg
0b8970e79817f00a7bed8c6d97d0007c.jpg


Πισίνες

Για τις πισίνες προτείνονται: Διαχωριστικά από κόντρα πλακέ θαλάσσης με μεταλλικό πλαίσιο, βαμμένα λευκά ή σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα, προκειμένου να ταιριάζουν στο στυλ και την αισθητική του χώρου.  

5220dd6a421e0924b26fb16c31002eb2.jpg
67c19bb380661e9065b6611f43a56f2b.jpg
d993eaec9450e4d53139524013354f92.jpg
28aab62b43aa7794387c4fdeb136382c.jpg

Χώροι εστίασης

Για τους χώρους εστίασης (εστιατόρια/καφέ) προτείνονται: Διαχωριστικά τραπεζοκαθισμάτων με μεταλλικό πλαίσιο και πολυκαρμπονικό διάφανο φύλλο ή γυαλί triplex. Ιδανικό υλικό, καθώς δεν θρυμματίζεται.

b8d11315b35d601caed733325b127269.jpg
bb405ee2ea10aea8065e13ba68681737.jpg
d8cf545d4d676cf04f08b62c6a2c2708.jpg



Αχιλλέας Κρητικός- Interior Architect & Concept Designer (www.TheInterestingDesign.com)

Αχιλλέας Κρητικός
Interior Architect & Concept Designer, Ιδιοκτήτης Του Architectural & Interior Design Studio “The Interesting Design” By Achilleas Kritikos
"Ολα ξεκινούν με μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Πιστεύω στην ανάγκη του να εκπλήσεις". To “The Interesting Design” από τον Αχιλλέα Κρητικό είναι ένα Interior Architecture & Concept Design studio, που από το 2003 εξειδικέυεται σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και σε high-end οικιστική αρχιτεκτονική και εσωτερικούς χώρους.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media