{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Οι Ξενοδοχειακές Εκθέσεις στην Covid-19 Εποχή και η νέα λογική επικοινωνίας της Τουριστικής Αγοράς   |  Νίκος Σ. Μοράντης

Οι Ξενοδοχειακές Εκθέσεις στην Covid-19 Εποχή και η νέα λογική επικοινωνίας της Τουριστικής Αγοράς

Δείτε τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητες οι Ξενοδοχειακές Εκθέσεις στην Covid-19 εποχή αλλά και τη νέα πρόταση διοργάνωσης εκθέσεων που θα εφαρμόσει το 100% Hotel Show 2020

Η επίσκεψη Ξενοδοχειακών Εκθέσεων δεν αποτελεί απλά μία από τις πλέον καθιερωμένες συνήθειες των Ξενοδόχων, αλλά και μια σημαντική ενέργεια που συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του κλάδου, καθώς και στη συνολική του εξέλιξη. Δεδομένου ότι ο Covid-19 έχει "τραβήξει χειρόφρενο" στη Διοργάνωση Εκθέσεων, είναι γεγονός ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στον Τουριστικό κλάδο, ενώ τόσο οι Ξενοδόχοι όσο και οι Εταιρείες αναζητούν λύσεις που θα γεφυρώσουν το κενό επικοινωνίας που έχει δημιουργηθεί. 

Με το 100% Hotel Show να αποτελεί αφ' ενός μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις για Ξενοδόχους τα τελευταία χρόνια και αφ' ετέρου αυτήν με το πλέον σύγχρονο προφίλ, η συνέχεια ήταν αναμενόμενη: κατόπιν προσεκτικής ανάλυσης των αναγκών επικοινωνίας του κλάδου, το 100% Hotel Show επανέρχεται με μια νέα πρόταση που δεν υπόσχεται απλά να δώσει online εργαλεία επικοινωνίας, αλλά να διεξάγει μια Online Έκθεση που θα προσομοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με την πραγματική εμπειρία.

Ποια είναι όμως η σκέψη πίσω από αυτή την τολμηρή προσέγγιση της ομάδας του 100% Hotel Show;


Αρχικά να απαντήσουμε στο ερώτημα: γιατί είναι Αναγκαίες οι Ξενοδοχειακές Εκθέσεις ακόμη, εν μέσω Covid-19;

Αν και το 2020 ήταν μια πρωτόγνωρη χρονιά, η πράξη έδειξε ότι ακόμη και στις πλέον αντίξοες συνθήκες η ταξιδιωτική επιθυμία είναι υψηλή, και το 2021 φαίνεται ότι θα επανέλθει με πολύ καλύτερες πληρότητες- αλλά με μια αγορά που θα έχουν αλλάξει οι όροι της, όπως και ο τρόπος που τα ξενοδοχεία λειτουργούν. Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω, οι Ξενοδόχοι θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουν τα καταλύματά τους σε όλα τα επίπεδα, από τη Στρατηγική μέχρι και το Design, και να υπάρξουν σε ένα νέο, πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, που, εκτός από τα επιπρόσθετα πρωτόκολλα λειτουργίας, θα συμπεριλαμβάνει και μια σειρά από νέες απαιτήσεις των ταξιδιωτών.

Η αλλαγή αυτή της αγοράς απαντά με τον καλύτερο τρόπο σε ό,τι αφορά τη σημασία της Επικοινωνίας των Ξενοδόχων με όλες αυτές τις εταιρείες που παρέχουν λύσεις, και οι οποίες έρχονται πλέον με νέες προτάσεις που πολλές φορές δεν είναι επαρκώς γνωστές στους ξενοδόχους- αν και τώρα τις έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ! Με το σημαντικότερο εργαλείο επικοινωνίας, τις Ξενοδοχειακές Εκθέσεις, να είναι ανενεργό, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να βρεθούν νέοι τρόποι πραγματοποίησης των Εκθέσεων, ώστε να προκύψει η αντίστοιχη τόνωση της επικοινωνίας της αγοράς.

Και αν υπάρχει ο προβληματισμός ότι δύσκολα θα γίνουν νέες επενδύσεις στα Ξενοδοχεία φέτος, η πράξη υποδεικνύει ότι η επένδυση είναι πλέον απαραίτητη, καθώς τα δεδομένα άλλαξαν και τα ξενοδοχεία πρέπει να αναπροσαρμοστούν, έτσι ώστε να είναι βιώσιμα.

Ποια είναι λοιπόν η πρόταση του 100% Hotel Show για τη διοργάνωση εκθέσεων στην Covid-19 Εποχή;

Το 100% Hotel Show είχε πάντα μια πιο επαυξημένη Digital Υπόσταση, καταγράφοντας εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις στο επίσημο Website της διοργάνωσης, με πάνω από 40.000 από αυτούς να έχουν κάνει προεγγραφή σε αυτό, κάνοντας την ιδέα της Online Διοργάνωσης της έκθεσης ακόμη πιο εφικτή.

Και η ιδέα είναι ιδιαίτερα απλή:

  • Όλοι οι εκθέτες είναι έτοιμοι on camera, όπως ακριβώς και στα περίπτερά τους στην έκθεση.
  • Οι Ξενοδόχοι βλέπουν ποιοι εκθέτες είναι διαθέσιμοι, και ανοίγουν και αυτοί Camera.
  • Η συνάντηση γίνεται με Video Κλήση, και ο Ξενοδόχος μπορεί να δείξει και τον δικό του χώρο.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλες οι Εταιρείες και όλο το κοινό θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν ακριβώς τις ώρες της έκθεσης, δηλαδή 23-27 Νοεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 18:00, ενισχύει τις συνθήκες της πραγματικής εκθεσιακής εμπειρίας.



Άρα, ο Ξενοδόχος ξέρει ότι ανά πάσα στιγμή τις ημέρες της έκθεσης, θα μπορεί να μπει στο www.hotelshow.gr και να δει, αλλά και να συνομιλήσει ζωντανά, με πάνω από 200 εταιρείες σε ειδικά διαμορφωμένο One to One Περιβάλλον. Όπως θα έκανε και στο MEC Παιανίας- αλλά σε Online επίπεδο!


Παράλληλα με τις One to One Συναντήσεις:

Για να διατηρηθεί όμως η εμπειρία στο απόλυτο, παράλληλα με τις One to One Συναντήσεις, ο Ξενοδόχος θα μπορεί να παρακολουθεί Workshops σε πραγματικό χρόνο, αλλά και παρουσιάσεις από εκπροσώπους των συμμετοχών στα 100% Hotel Design Awards, κάνοντας έτσι πιο πλήρη τη συνολική του εκθεσιακή επίσκεψη. Στην ουσία, η εμπειρία όχι μόνο θα μείνει αναλλοίωτη ως προς τη λογική της έκθεσης, αλλά θα εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερα κομμάτια, που θα κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον για όσο χρόνο κανείς πλοηγείται στο ειδικό εκθεσιακό περιβάλλον.

aa8b156b89dfe9a5afec4c3d284e1b97.jpg

Ποιες είναι όμως οι νέες βάσεις επικοινωνίας μεταξύ Ξενοδόχων και Εταιρειών;

Οι νέες βάσεις δεν στηρίζονται σε κάποια συγκλονιστική καινοτομία, αλλά στον πρακτικό τρόπο με τον οποίο απαντά το 100% Hotel Show στη διεξαγωγή μιας Online Version της Έκθεσης, που ήρθε για να μείνει και ως μέρος της κανονικής διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2021.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το 100% Hotel Show σκοπεύει να διατηρήσει και τη δυνατότητα απομακρυσμένης επίσκεψης στην έκθεση, ακόμη και όταν η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με φυσικό τρόπο την επόμενη χρονιά στο MEC Παιανίας, δίνοντας τη δυνατότητα ακόμη και στους Ξενοδόχους που δεν θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν, να επικοινωνήσουν ζωντανά με τους Εκθέτες του. 

Έτσι, η Οnline Διοργάνωση της Έκθεσης του 2020 δεν αποτελεί απλά μια αναγκαστική συνθήκη, αλλά μια ευκαιρία για την ανάπτυξη του ίδιου του 100% Hotel Show, που ως σύγχρονος θεσμός προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και απορροφά την καινοτομία ως μέρος της φυσικής εξέλιξής του.

Το φετινό 100% Hotel Show θα διεξαχθεί διαδικτυακά το διάστημα 23-27 Νοεμβρίου, σε ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, αποτελώντας την πρώτη πραγματική Online Έκθεση στην Ελλάδα, και δίνοντας τη δυνατότητα στους Ξενοδόχους να επικοινωνήσουν Live on Camera με πάνω από 200 εταιρείες.

Νίκος Σ. Μοράντης
Hospitality Strategy Expert
Ο Νίκος Σ. Μοράντης είναι ένας από τους ιδρυτές της Hotelier Academy αλλά και του Destsetters και σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρεία της έκθεσης Demand Fairs & Media, συμβάλλει στη στρατηγική ανάπτυξη του θεσμού. Είναι υπεύθυνος για την συνολική επικοινωνία του 100% Hotel Show, ενώ συμμετέχει ενεργά στην ειδική ομάδα της έκθεσης που διασφαλίζει μια πρωτότυπη εμπειρία για τους Ξενοδόχους που θα την επισκεφτούν!
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media