{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Οι πρώτες εικόνες από τις Ξενοδοχειακές Προτάσεις που θα παρουσιαστούν στο The Hotel Show Dubai!

Οι πρώτες εικόνες από τις Ξενοδοχειακές Προτάσεις που θα παρουσιαστούν στο The Hotel Show Dubai!

Δείτε τα φωτορεαλιστικά των 2 προτάσεων ξενοδοχείου που θα παρουσιαστούν στο The Hotel Show Dubai, στις 16-19 Σεπτεμβρίου, στα περίπτερα της Περιφέρειας Αττικής και του Enterprise Greece, με την υποστήριξη του Ελληνικού 100% Hotel Show.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και του Enterprise Greece στην Έκθεση The Hotel Show Dubai είναι προ των πυλών και οι σχεδιαστές που συμμετέχουν αποκαλύπτουν για πρώτη φορά το δημιουργικό concept των δυο ιδιαίτερων αυτών Ελληνικών Περιπτέρων. Με κάθε ένα από αυτά να αποτελεί ταυτόχρονα και μια ολοκληρωμένη πρόταση δωματίου, η Ελληνική Συμμετοχή διαφοροποιείται και ενισχύει σημαντικά την εξωστρέφεια και την προοπτική νέων συνεργασιών.

Στην περιγραφή της πηγής έμπνευσης των σχεδιαστών, είναι σαφής η αναφορά σε χαρακτηριστικά ελληνικά στοιχεία όπως το φως, το ζεστό ελληνικό καλοκαίρι, η αξιοποίηση του εξωτερικού χώρου, καθώς και η επιβλητικότητα της αττικής γης και το γεωμορφολογικό περιβάλλον της.  Ταυτόχρονα όμως, οι χώροι που δημιουργούνται είναι απλοί, με στόχο να προωθηθεί η ιδέα της εφαρμογής του Ελληνικού Design και σε ξενοδοχεία άλλων χωρών και να μην συνδεθεί με χαρακτηριστικά που θα το έκαναν ανελαστικό.

Με τον συντονισμό και την επικοινωνιακή στήριξη του 100% Hotel Show αναμένεται η συμμετοχή να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης και να αναδείξει τόσο τον Ελληνικό Σχεδιασμό όσο και τις Ελληνικές Προμηθευτικές Εταιρείες στην Αραβική και Ασιατική αγορά.

16497919d8a467637eccad9b32d4b136.jpg


Resort Inspiration / design by Mastrominas Architecture
14c393faa0a6c457dd2f67f0c8727908.jpg

Η παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική και τα φυσικά ελληνικά υλικά και στοιχεία εμπνέουν την ιδιαίτερη πρόταση του γραφείου Mastrominas Architecture, για το δωμάτιο ενός Resort

Ο κύριος σχεδιαστικός στόχος του έργου είναι να συνδυάσει τις διαχρονικές χωρικές ιδιότητες της ελληνικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, της ροής, της λειτουργίας, της μορφής και του φωτός με τα βασικά χαρακτηριστικά της έκθεσης: την καινοτομία, το σχεδιασμό και την πολυτέλεια. Για το σκοπό αυτό, η ιδέα που αναπτύσσεται έχει ως κεντρικό άξονα μια σύγχρονη ερμηνεία της παραδοσιακής ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Οι βασικές αρχές του έργου είναι η προώθηση του ελληνικού σχεδιασμού σε σχέση με τους χώρους φιλοξενίας. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο χώρος που δημιουργείται είναι απλός, με αναφορές στις κομψές ελληνικές κατασκευές καθώς και στον σύγχρονο σχεδιασμό των ξενοδοχείων Xenia.

Το περίπτερο είναι προσβάσιμο από τα πλαϊνά ανοίγματα, συμμετρικά, καθώς και από την κύρια πρόσοψη που συνιστά επίσης την αυλή που συνδέει τον δημόσιο εκθεσιακό χώρο με τους ιδιωτικούς χώρους του δωματίου. Οι τοίχοι υποδηλώνονται από τις στήλες που οριοθετούν την περιοχή του περιπτέρου και οι διαφορετικές περιοχές του δωματίου χωρίζονται από ένα ελαφρώς ανυψωμένο δάπεδο που ξεδιπλώνεται για να γίνει μέρος του ενσωματωμένου εξοπλισμού.

Οι κολόνες που συνδέουν δοκάρια υπονοούν ένα ανώτατο όριο πάνω από την περιοχή της ντουλάπας, υπογραμμίζοντας την ιδιωτικότητα αυτού του χώρου, ενώ στο μέτωπο οι δοκοί δημιουργούν μια πέργκολα από την οποία αναστέλλεται το σιτάρι και τα φύλλα, παρέχοντας μια ζωντανή αίσθηση του ζεστού ελληνικού καλοκαιριού.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η κατάργηση των ορίων μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών χώρων. Οι ιδιωτικοί χώροι οδηγούν σταδιακά τον επισκέπτη προς τα έξω σε έναν εξωστρεφή, μα ταυτόχρονα προστατευμένο, εξωτερικό χώρο. Η συμμετρία συνιστά χαρακτηριστικό άξονα σχεδιασμού του δωματίου καθώς με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μία αίσθηση πολυτέλειας.

Το περίπτερο έχει τρεις περιοχές που μετατρέπονται από έναν πιο ιδιωτικό και εσωστρεφή χώρο σε μια δημόσια αυλή. Η περιοχή του κρεβατιού είναι υπερυψωμένη και βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου δημιουργώντας ένα walk around στον χώρο γύρω από αυτό. Το υπερυψωμένο δάπεδο είναι ένα κομοδίνο καθώς και ένας καναπές στο τέλος του κρεβατιού.

Το κεφαλάρι του κρεβατιού χρησιμεύει επίσης ως γραφείο για το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή ακόμη και σαν boudoir το οποίο απαντά στις ανάγκες του πίσω χώρου που είναι ο ιδιωτικός χώρος με την ντουλάπα και το λουτρά που υποδηλώνονται από τα ανοίγματα στο πίσω μέρος. Το υπερυψωμένο πάτωμα δίπλα στον καναπέ λειτουργεί ως τραπέζι, ενώ οι καρέκλες και τα τραπεζάκια επεκτείνονται στα όρια του δωματίου στην προτεινόμενη αυλή, σβήνοντας τα όρια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου.

Τα υλικά και η παλέτα χρωμάτων είναι ως επί το πλείστο ουδέτερα, λευκά, γκρι και μπεζ λινά, ενώ η επίπλωση και τα υφάσματα παρέχονται από Έλληνες σχεδιαστές και έμπορους με έδρα την Αθήνα.

092af40262b44d9b2d475d98c8b8bf47.jpg

Design By:  Mastrominas Architecture

Material & Product Sponsors:

757edfde247a53411c17bc706171aa0e.jpg
Urban Hotel inspiration / design by Sotiris Lazou Design Studio
e33db762d42066c05affcf61b1c1079d.jpg

Η Γεωμορφολογία και τα Υλικά της Αττικής αποτελούν την πηγή έμπνευσης του Σωτήρη Λάζου στην πρότασή του για το δωμάτιο ενός Urban Hotel

Η πρόταση του Σωτήρη Λάζου είναι εμπνευσμένη από την Αττική Γη, μια Χερσόνησο που βρέχεται από τρεις κόλπους και στο κέντρο της έχει δυο μεγάλα βουνά: Την Πεντέλη, με τα φημισμένα μαρμαρά της και τον καλυμμένο με θυμάρια Υμηττό- βουνά που αποτελούν τα όρια της Αθήνας, της πόλης με τη λαμπρότερη ιστορία.

Λίγη από την επιβλητικότητα της πόλης αυτής θέλει ο σχεδιαστής να περάσει στον προτεινόμενο χώρο, με μια δόση λαμπρότητας αλλά ταυτόχρονα και απλής κομψότητας.

Ο άνθρωπος που θα επιλέξει το χώρο αυτό για την ολιγοήμερη διαμονή του, θα έχει την ευκαιρία να βιώσει αυτά τα χαρακτηριστικά της Αθήνας και της Αττικής Γης!

9bdc876f0cce014d730abf48ecc35423.jpg

Design By:  Sotiris Lazou Design Studio

Material & Product Sponsors:

6cc7a8f3262a050137f261dc9420985b.jpg
af07c21a35e37ae9821aaab8d0316d31.jpg
Ελένη Σφηκάκη
Digital Marketing Manager
Η Ελένη Σφηκάκη, είναι υπεύθυνη για τη διαδικτυακή επικοινωνία της έκθεσης και την ανάπτυξη του διαδραστικού της χαρακτήρα, μέχρι το κεντρικό event.
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media