{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Οι εντυπωσιακές κατασκευές του 100% Hotel Show, αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση στους επισκέπτες της 5ης διοργάνωσης!   |  Ζένιος Ζένιου

Οι εντυπωσιακές κατασκευές του 100% Hotel Show, αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση στους επισκέπτες της 5ης διοργάνωσης!

Η φουτουριστική κατασκευή στην Είσοδο, το τρισδιάστατο Workshop Stage, το cutting-edge Lounge, ένα μοναδικό Ελληνικό πρότυπο δωματίου αλλά και τα εντυπωσιακά περίπτερα των Εκθετών, αναμένεται να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης

Το υψηλό επίπεδο των κατασκευών και των περιπτέρων του 100% Hotel Show, είναι πλέον γνωστό από τις προηγούμενες διοργανώσεις. Κάθε χρόνο, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο Design και στην αισθητική, κομμάτια που αποτελούν βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των Ελληνικών Ξενοδοχείων. Η 5η όμως διοργάνωση της έκθεσης, ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, μετατρέποντας την επίσκεψη στην έκθεση σε μια μοναδική εμπειρία που θα αναδείξει την Ελληνική Σχεδιαστική Δημιουργικότητα σε όλα τα επίπεδα.

Το Hotel U στην Είσοδο του 100% Hotel Show

dad41f3bac1d4c372b4236df2741fce1.jpg

Το «Hotel U», σε σχεδιασμό του βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Minas Kosmidis [Architecture in Concept], είναι μία εγκατάσταση (conceptual pavilion) που απευθύνεται σε ξενοδόχους οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν σε αστικούς χώρους φιλοξενίας υψηλής αισθητικής. Η κάτοψη του χώρου ακολουθεί μία οργάνωση που ορίζεται από καμπύλες και κύκλους. Τρεις περιοχές κυκλικής ή ελλειψοειδούς κάτοψης, ορίζουν τους χώρους ενδιαφέροντος ενός φανταστικού lobby αστικού ξενοδοχείου. Οι τρεις περιοχές στις οποίες αναλύεται ο χώρος είναι το lounge, το recreation space και το bar. Τα έντονα χρώματα των υφασμάτων καθώς και τα ιδιαίτερα υλικά των επιφανειών και της επίπλωσης δημιουργούν μία ζωηρή και θερμή «cozy» ατμόσφαιρα. Το concept συνολικά αντιμετωπίστηκε με μία φουτουριστική διάθεση, ενώ υπάρχουν σαφείς αναφορές στον πολύχρωμο και συναρπαστικό κόσμο του διαστήματος, τόσο ως αισθητική κατεύθυνση όσο και ως σχεδιαστικό λεξιλόγιο. 

Τα τρισδιάστατης λογικής Lounge & Workshop Stage και το νέο Design Lab Hub

fbeab89ec2ff9efbf2751cc734a81ebd.jpg

Το ευρέως αναγνωρισμένο, διεθνώς βραβευμένο,  αρχιτεκτονικό γραφείο Potiropoulos + Partners, αναλαμβάνει το σχεδιασμό μερικών από τους σημαντικότερους χώρους της διοργάνωσης. Η γενεσιουργός έννοια πίσω από τον σχεδιασμό των χώρων του Design Lab Hub, του Lounge και της αίθουσας των Workshops, πηγάζει από την επερχόμενη ”έκρηξη” στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, εκφρασμένη μέσω της έντονης απόκλισης από την “ορθοκανονικότητα”. Τα βασικά συνθετικά εργαλεία είναι τα ανισοϋψή μονοχρωματικά πετάσματα που μετατρέπονται σε επικλινείς τοίχους, εκθεσιακές επιφάνειες, καθιστικά, και διαχωριστικά πανέλα, ενώ παράλληλα (καθ)ορίζουν τον χώρο. Η τρισδιάστατη επεξεργασία των όγκων και η έντονη ασυμμετρία των όψεων, συνομιλεί με τη διχρωμία των λευκών και μαύρων επιφανειών. Ταυτόχρονα, ο συνδυασμός του άσπρου και του μαύρου εντείνει το δυναμισμό της σύνθεσης. Η κοινή σχεδιαστική αντιμετώπιση των τριών χώρων συμβάλλει στην εννοιολογική τους συσχέτιση, αντιπαραβάλλοντας μία τεθλασμένη μορφολογία στην ορθοκανονική διάταξη των εκθεσιακών περιπτέρων του 100% Hotel Show.

Ένα μοναδικό Πρότυπο Δωματίου καλεί το χρήστη σε μία Τελετή Χαλάρωσης

efe663bae48392026d016a36c81adfca.jpg

Η νικήτρια σε τέσσερις κατηγορίες των περσινών Hotel Design Awards, αρχιτέκτονας Βάνα Περνάρη, θα στήσει στο ειδικό section του Design Lab Hub ένα πρότυπο δωματίου που καλεί το χρήστη σε μία Τελετή Χαλάρωσης. Ο σχεδιασμός του δωματίου αφηγείται τη γοητεία του μονόχωρου και τονίζεται από μια νοσταλγική αίσθηση γνώριμων υλικών και υφών. Καλεί τον χρήστη να βιώσει ισορροπία και εσωτερική γαλήνη. Κεντρικό στοιχείο του δωματίου, ένα monoblock που περιλαμβάνει τις τρεις βασικές λειτουργίες ενός χώρου φιλοξενίας: τον ύπνο, το λουτρό και το καθιστικό. Ο κεντρικός αυτός όγκος είναι χτιστός, σε επαφή με το έδαφος. Οδηγεί το χρήστη σε επαφή με τη γη, τη σημασία της οποίας τείνει να ξεχάσει ο σύγχρονος άνθρωπος. Η “γείωση” - η ανταλλαγή ενέργειας του ανθρώπινου σώματος με τη γη - έχει καταπραϋντική, ενδυναμωτική και θεραπευτική σημασία για ψυχή και σώμα. Σε αυτό το ταξίδι πνευματικής ξεκούρασης και ανανέωσης, σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η επαφή με το εξωτερικό, φυσικό περιβάλλον η οποία με τα μη ξεκάθαρα όρια του χώρου γίνεται άμεση˙ το δωμάτιο μπορεί να κοιμάται και να ξυπνάει μαζί με αυτούς που φιλοξενεί, επιτρέποντας στον εξωτερικό χώρο να γίνεται ένα μαζί του. Υλικά όπως πατητή τσιμεντοκονία, μέταλλο, ξύλο και μαλακά υφάσματα μαζί με μια σύγχρονη απόδοση του παλαιού μωσαϊκού στο δάπεδο και την πατίνα του χρόνου εμφανή σε αρκετά σημεία, δημιουργούν μία ατμόσφαιρα εξοικείωσης, ανοίγουν έναν διάλογο μεταξύ χώρου και χρόνου.

Ο Διαγωνισμός Περιπτέρου δημιουργεί εντυπωσιακές κατασκευές σε κάθε κλίμακα

2aecfdb90aaa346e7726289ee7e73d86.jpg

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, ο Διαγωνισμός Περιπτέρου επανέρχεται δυναμικά, για να ανεβάσει τον πήχη σε όλα τα επίπεδα. Οι τρεις, πλέον, κατηγορίες βραβείου (Μικρό Περίπτερο μέχρι 20m², Μεσαίο Περίπτερο από 21-50m², Μεγάλο Περίπτερο πάνω από 51m²), δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους εκθέτες να συμμετέχουν ενεργά, δημιουργώντας μια συνολικά αναβαθμισμένη εκθεσιακή εμπειρία. Οι προϋποθέσεις του διαγωνισμού γίνονται πλέον πιο αυστηροί και αντικειμενικοί, αφού έγκυρα θεωρούνται τα ψηφοδέλτια που έχουν ψηφίσει και στις τρεις κατηγορίες, ενώ τα σημαντικά έπαθλα των νικητών θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ζένιος Ζένιου
Digital Design Expert
Ο Ζένιος είναι ένας από τους δύο συνιδρυτές του Destsetters, και ο Creative Director για όλα τα projects του ομίλου. Γράφει, φροντίζει και επιμελείται όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται. Δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια, είναι ειδικός στα ταξίδια και λάτρης της γλώσσας & των βιβλίων.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media