{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Μετατροπή κτιρίου γραφείων σε χώρους φιλοξενίας βραχυχρόνιας μίσθωσης στο Κολωνάκι   |  100% Hotel Specials Team

Μετατροπή κτιρίου γραφείων σε χώρους φιλοξενίας βραχυχρόνιας μίσθωσης στο Κολωνάκι

Το νεότερο έργο της Torsion Structural Engineering βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα πολυώροφο κτίριο του Κολωνακίου, το οποίο αφορά τη μετατροπή ενός χώρου γραφείων σε μονάδα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το πολυώροφο κτίριο επί της οδού Αλωπεκής στο Κολωνάκι, είναι ένα από τα νεότερα έργα που έχει αναλάβει η Torsion Structural Engineering, το οποίο πρόκειται να αξιοποιηθεί ως τουριστική μονάδα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Στο συγκεκριμένο έργο, μερικές από τις προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν από την πλευρά της Torsion ήταν το πλήθος των κακοτεχνιών, όπως οι δοκοί που δεν πατούσαν σωστά πάνω σε κολώνες, οι πολύ λεπτές πλάκες αλλά και η καθ’ ύψος ασυνέχεια των υποστυλωμάτων.

Πέραν των κακοτεχνιών που αντιμετώπισαν, μία ακόμα δυσκολία που έπρεπε να ξεπεράσουν ήταν το γεγονός ότι, στο ήδη υπάρχον κτίριο, έπρεπε να γίνει προσθήκη επιπλέον ορόφου για τις ανάγκες της νέας χρήσης, κάτι που βάσει νόμου οδήγησε και στην ανάγκη εκπόνησης στατικής μελέτης επάρκειας του κτιρίου.

Βασικό μέλημα των μελετητών ήταν να μην επιβαρυνθεί το κτίριο, και για τον λόγο αυτόν η πρόταση προς τον αρχιτέκτονα ήταν, η προσθήκη τού επιπλέον ορόφου να είναι μεταλλική. Επόμενη πρόκληση ήταν οι θέσεις των υποστυλωμάτων που έδωσε ο αρχιτέκτονας, καθώς οι περισσότερες έπεφταν σε διαφορετικές θέσεις από των υπόλοιπων ορόφων. Ως εκ τούτου, προέκυπταν πολλές ενισχύσεις ακριβώς μόνο και μόνο λόγω των θέσεων των μεταλλικών υποστυλωμάτων. Ακολούθησε μία σειρά από επιλύσεις για τη νέα μεταλλική προσθήκη, ενώ προτάθηκε και διαφορετική διάταξη των μεταλλικών κολώνων. Η λύση αυτή εξοικονόμησε μάλιστα και αρκετά χρήματα, που αλλιώς θα έπρεπε να έχουν επενδυθεί σε επιπλέον ενισχύσεις.

Συνοπτικά, για να μπορέσει να επιβεβαιωθεί η κατάσταση του οργανισμού και να γίνουν οι προτάσεις ενισχύσεων, ήταν αναγκαία αρχικά η δειγματοληπτική αποκάλυψη των θεμελίων αλλά και η συνολική διερεύνηση της υπάρχουσας κατάστασης του κτιρίου, με εργαστηριακή ανάλυση των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτό καθώς και της ποιότητάς τους. Αντίστοιχα έγινε η διερεύνηση του σκελετού, ενώ ακολούθησαν αναλύσεις μέσω υπολογιστή, όπου εφαρμόστηκαν και παραδείγματα σεισμού ώστε να διαπιστωθεί η αντοχή του φέροντος οργανισμού αλλά και τα σημεία στα οποία θα έπρεπε να γίνουν οι όποιες ενισχύσεις.   

Στη συνέχεια, έχοντας την ολοκληρωμένη εικόνα έγιναν οι σχετικές προτάσεις ενίσχυσης, που εστίαζαν στην αποτελεσματική ενίσχυση του κτιρίου για την ασφαλή νέα χρήση του. 


Όψεις

e220c60c30cd1b36fb2879f17b1be5a3.jpg

Κάτοψη 7ου ορόφου

d13b9d3428bc88b8aadd9a642da4451e.jpg
657fdd9041795c89a34006ad970addea.jpg

Αποκάλυψη θεμελίων

 

70e6b3e75a0ae25355ffe496f488bafb.jpg


Ενδεικτικές αστοχίες

a414def2dc9eba8bde3179913aa94b76.jpg


100% Hotel Specials Team
Εξειδικευμένα Στελέχη Της Demand Fairs & Media Και Επιλεγμένοι Εξωτερικοί Συνεργάτες.
Η ομάδα των 100% Hotel Specials, προβληματίζεται, ερευνά και καταγράφει τις Σύγχρονες Ανάγκες του Κλάδου της Φιλοξενίας, αλλά και τις Νέες Τάσεις και Καινοτομίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη λειτουργία και την ανάπτυξη των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα της συστηματικής αυτής προσπάθειας, με τη μορφή άρθρων, παρουσιάσεων κοκ, ενσωματώνονται στο περιεχόμενο των 100% Hotel Specials.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media