{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Λουκάς Μπομπότης: “Contactless και Wellness είναι οι δύο λέξεις που θα αφήσει πίσω η covid-19 era”   |  Κωνσταντίνος Κώτσος

Λουκάς Μπομπότης:   “Contactless και Wellness είναι οι δύο λέξεις που θα αφήσει πίσω η covid-19 era”

Η στήλη “The Person Behind” αναλαμβάνει να συστήσει στο κοινό των 100% Hotel Specials, σημαντικά πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από μια εταιρεία, ένα project, ή μια σημαντική εξέλιξη στον κλάδο, μέσα από μια σύντομη συνέντευξη 5 ερωτήσεων. Το ύφος της συνέντευξης είναι προσωποκεντρικό- η οποιαδήποτε επιχειρηματική πτυχή, φωτίζεται μέσα από την προσωπική ιστορία του προσκεκλημένου. Για την πρώτη συνέντευξη The Person Behind, επιλέξαμε να σας συστήσουμε τον κ. Λουκά Μπομπότη, από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Bobotis+Bobotis Architects.

1. Το γραφείο Bobotis+Bobotis Architects έχει να επιδείξει μια σημαντική πορεία ετών, υπογράφοντας μάλιστα σπουδαία αρχιτεκτονικά projects. Ποια σημεία στη μέχρι τώρα πορεία σας θεωρείτε ορόσημα; Επίσης, ανάμεσα στα πρόσφατα έργα σας, ποιο είναι εκείνο για το οποίο νιώθετε υπερήφανος που είστε “The Person Behind”, και γιατί;
 

H Bobotis+Bobotis Architects αποτελεί συνέχεια της Bobotis Architects, που ίδρυσε ο Θεοφάνης Μπομπότης. Ορόσημα έργα της περιόδου της Bobotis Architects θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, το κτίριο της Wurth Hellas στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Στη συνέχεια, μετά από τις σπουδές μου σε Φλωρεντία και Λονδίνο και μια περίοδο εργασίας στη Βαρκελώνη και στο Λονδίνο, δημιουργήσαμε την Bobotis+Bobotis Architects. 
 
Ένα από τα πρώτα έργα, το οποίο μελέτησα, ήταν το observatory, ένα επταώροφο κατάστημα μόδας στο Κολωνάκι με χαρακτηριστική επικλινή όψη ενταγμένη σε ξύλινο πλαίσιο. Από τότε, έχουμε σχεδιάσει διάφορα έργα ιδιωτικά και δημόσια. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένα από τα έργα μας στο Βουκουρέστι, που αποτελείται από τέσσερις πύργους (3 Residential + 1 Office Tower). Το project αυτό έχει ήδη αποσπάσει πολλά βραβεία. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω, πως η συνεργασία με τους developers  -One United Properties- ήταν εξαιρετική και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε σε άλλα δύο residential projects, το ένα 50.000m2 luxury appartments & Villas και το άλλο 200.000m2. Δύο άλλα σημαντικά έργα, τα οποία μελετήσαμε, είναι το νέο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και η εσωτερική διαμόρφωση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.


 
2.  Από ποια στάδια έχει περάσει η εξέλιξη της προσωπικής σας καριέρας; Αν, με κάποιον μαγικό τρόπο, ο σημερινός εαυτός σας θα μπορούσε να στείλει ένα μήνυμα στον εαυτό σας όταν ξεκινούσε, ποιο θα ήταν αυτό;
 
Όπως προαναφέρθηκε, ξεκίνησα συλλέγοντας εμπειρίες από γραφεία στα οποία εργάστηκα στο Λονδίνο (Sheppard Robson & RMJM) και στη Βαρκελώνη (Enric Miralles & Benedetta Tagliabue). Κάθε project δημιουργεί νέες προκλήσεις και συνθέτει νέες εμπειρίες. Με αυτή την καθημερινή διαδικασία, δημιουργούνται συνθήκες εξέλιξης σε ανθρώπινο επίπεδο αλλά και στο επίπεδο του αρχιτέκτονα. Δεν θα άλλαζα τίποτα από την πορεία του παρελθόντος, γιατί ενδεχομένως να είχα οδηγηθεί σε ένα διαφορετικό σήμερα.
 


3. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που χρησιμοποιείτε στα έργα σας και τα οποία σας χαρακτηρίζουν- κάτι σαν trademarks; Όταν αναλαμβάνετε ένα νέο έργο, ποια είναι τα στάδια που ακολουθείτε και από πού αντλείτε έμπνευση ώστε να φτάσετε από μια αρχική ιδέα στο τελικό αποτέλεσμα;
 

Δεν θεωρώ πως υπάρχει μια συγκεκριμένη γραμμή που ακολουθούμε κατά τον σχεδιασμό. Κάθε έργο έχει τις δικές του απαιτήσεις και όλα τα έργα σχεδιάζονται από μηδενική βάση, ξεκινώντας πάντα από τα λειτουργικά στοιχεία. Στη συνέχεια ο στόχος είναι να δοθεί στα στοιχεία αυτά μορφή που θα χαρακτηρίζει το έργο. Θέλουμε κάθε έργο να είναι λειτουργικό και μοναδικό. 
 


4. Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το “next big thing” στην Αρχιτεκτονική Σχεδίαση των Ξενοδοχείων το επόμενο χρονικό διάστημα, και τι ρόλο μπορεί να διαδραματίσει σε αυτό ο κορωνοϊός; Επίσης, δεδομένου ότι έχετε εμπειρία στη σχεδίαση αεροδρομίων, θεωρείτε ότι ο covid-19 δημιουργεί την ανάγκη για ανασχεδιασμό ή παρεμβάσεις στα αεροδρόμια;
 
Contactless και wellness είναι οι δύο λέξεις που θα αφήσει πίσω η covid-19 era. Θα πρέπει οι δημόσιοι χώροι να έχουν ενταγμένα στον σχεδιασμό τους αυτά τα δύο χαρακτηριστικά. Πλέον, υπάρχει -και θα συνεχίσει να υπάρχει- σημαντική εξέλιξη της τεχνολογίας προς τον τομέα αυτό. Αλλάζουν οι τρόποι κλιματισμού και θέρμανσης των χώρων, οι ροές κινήσεων των ανθρώπων, αναπτύσσονται αντιβακτηριδιακά υλικά, χρήση των smartphones σε εκατοντάδες εφαρμογές και άλλα πολλά. Χρειάζεται μια παρακολούθηση της εξέλιξης της τεχνολογίας και των υλικών, κάτι που, ούτως η άλλως, κάνουμε στο γραφείο μας, ώστε να γίνεται η ένταξη των παραπάνω στοιχείων στον σχεδιασμό. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη συνολική λειτουργική επίλυση και το κατάλληλο αισθητικό αποτέλεσμα, αποτελούν τα στοιχεία που συμβάλλουν σε μια επιτυχημένη αρχιτεκτονική σύνθεση, είτε μιλάμε για καινούριο κτίριο είτε για κάποια ανακαίνιση. Προφανώς και τα αεροδρόμια οφείλουν να προσαρμοστούν στις νέες αυτές συνθήκες.  


 
5. Καθώς το ύφος της συγκεκριμένης συνέντευξης επιδιώκει να είναι προσωποπαγές, περιγράψτε μας αν θέλετε, μια μέρα του Λουκά Μπομπότη.
 
Η καθημερινότητα στο γραφείο εμπεριέχει σημαντικό μελετητικό χρόνο, συνεργασία με το δυναμικό του γραφείου, τακτές συναντήσεις, ως επί το πλείστον διαδικτυακές, αλλά και ώρες απομόνωσης και συγκέντρωσης με την κατάλληλη μουσική. Δεν λείπουν και τα στοιχεία διοικητικού χαρακτήρα, επικοινωνίας και λειτουργίας του γραφείου. Αν εξαιρέσουμε την περίοδο αυτή, μέρος του χρόνου διατίθεται και για ταξίδια, δεδομένου ότι έχουμε έργα εκτός Αθηνών και εκτός Ελλάδος. 

Κωνσταντίνος Κώτσος
Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Eπικοινωνίας της εταιρείας Demand Fairs & Media. Ανήκει στην ομάδα επικοινωνίας και οργάνωσης του 100% Hotel Show. Ασχολείται με θέματα τουρισμού, design, τέχνης, τεχνολογίας υλικών και ό,τι άλλο δίνει απαντήσεις στις απορίες του.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media