{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Kores Boutique Hotel & Spa | Ιωάννινα   |  Δάφνη Αντωνάκου

Kores Boutique Hotel & Spa | Ιωάννινα

Κατά την κατασκευή του ξενοδοχείου, έγινε προσπάθεια να ενταχθεί μορφολογικά το συγκρότημα στο υφιστάμενο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον των χωριών του Ζαγορίου της Ηπείρου, το οποίο επιβάλλει ιδιαίτερα καθοριστικούς περιορισμούς στην ογκοπλαστική και μορφολογική ανάπτυξή του.

Κατά την κατασκευή του ξενοδοχείου, έγινε προσπάθεια να ενταχθεί μορφολογικά το συγκρότημα στο υφιστάμενο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον των χωριών του Ζαγορίου της Ηπείρου, το οποίο επιβάλλει ιδιαίτερα καθοριστικούς περιορισμούς στην ογκοπλαστική και μορφολογική ανάπτυξή του. Η επιφάνεια του οικοπέδου που κατασκευάστηκε το συγκρότημα είναι 1.383,31 τ.μ. και ανεγέρθηκαν τρία κτίρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 1.270,00 τ.μ. Η διάσπαση του συγκροτήματος σε τρία κτίρια διαφορετικού όγκου και μεγέθους, συνάδει με τη γενικότερη μορφολογία της περιοχής και την έντονη κλίση του εδάφους.

Στα κτίρια έχει κατασκευαστεί εξωτερική τοιχοποιία με πλακοειδείς πέτρες σε ελεύθερη δόμηση, η οποία συμπληρώνεται από φέροντα σκελετό και πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος, επί οριζοντίων και κατακόρυφων δομικών στοιχείων. Στο ύψος των ποδιών και των πρεκιών των ανοιγμάτων, κατασκευάστηκαν φανερά διαζώματα από κοινό σκυρόδεμα. Έχει τοποθετηθεί ξύλινη στέγη με εμφανή εσωτερικά ζευκτά και η επικάλυψή της έγινε με σχιστολιθικές πέτρες. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν ξύλινα εξωτερικά κουφώματα σύγχρονων προδιαγραφών. Οι στρώσεις δαπέδων έγιναν -κατά περίπτωση με πέτρα, μάρμαρο, κεραμικά πλακίδια και ξύλο, ανάλογα με τη λειτουργία του χώρου. Τέλος, έχουν κατασκευαστεί οι κατάλληλες ηλεκτρικές, μηχανολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, ψηφιακά συστήματα, ανελκυστήρες, συστήματα ασφαλείας, θέρμανσης, πυροπροστασίας και βιολογικού καθαρισμού, που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του ξενοδοχείου. 

9c3bedc83eb822c67827cdd9129fffa8.jpg
319478383feac627d576f0eb20da78b3.jpg


Το συγκρότημα περιλαμβάνει κύριους χώρους με συνολική επιφάνεια 800 τ.μ. και βοηθητικούς με επιφάνεια 470 τ.μ. Όλοι οι κύριοι χώροι του ξενοδοχείου (καθιστικά, εστιατόριο, δωμάτια, σουίτες) είναι προσανατολισμένοι στον νότο, με πλήρη θέα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι βοηθητικοί χώροι βρίσκονται εσωτερικά ως προς τον δρόμο. Όλα τα επίπεδα των κτιρίων και των βασικών σημείων του περιβάλλοντος χώρου συνδέονται μεταξύ τους με ανελκυστήρες και ράμπες, ώστε να εξυπηρετείται η εύρυθμη λειτουργία του ξενοδοχείου, καθώς και η διευκόλυνση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η είσοδος στο συγκρότημα γίνεται με δύο τοξωτές πέτρινες γέφυρες για πρακτικούς αλλά και αισθητικούς λόγους, καθώς με αυτόν τον τρόπο η όλη κατασκευή παραπέμπει στις τοξωτές γέφυρες της περιοχής. Τη λειτουργία του ξενοδοχείου συμπληρώνουν οι χώροι γυμναστηρίου, το spa με θερμαινόμενη πισίνα, sauna και υδρομασάζ, η αίθουσα συσκέψεων και η αίθουσα ψυχαγωγίας – παιχνιδιών.

Βασικό κριτήριο της μελέτης ήταν ο σωστός προσανατολισμός του συγκροτήματος, ώστε να εξασφαλίζεται ο επαρκής φωτισμός και αερισμός των χώρων του, με παράλληλη ένταξη στο περιβάλλον της περιοχής. Με τους τρεις όγκους των κτιρίων σε διαφορετικά μεγέθη, τις μικρές πλατείες, τα υπαίθρια καθιστικά, τους πεζοδρόμους, τις σκάλες πρόσβασης στα επίπεδα κλειστών και ανοιχτών χώρων, τις γέφυρες προσπέλασης, τα παρτέρια φύτευσης και τα κιόσκια, δημιουργείται ένα μικροπεριβάλλον ανάλογα με εκείνο των χωριών της περιοχής.

083995cdfe5fdfbe572e9da67041b2c2.jpg
0cd1dee6a8bbefb178f88f3e616a6257.jpg

d73af3e4bea72b5883d074edacbfd669.jpg

PROJECT ID

Κατηγορία Ξενοδοχείου: Boutique Hotel - 5*
Δυναμικότητα: 12 Δωμάτια, 41 Κλίνες
Αρχιτεκτονικό Γραφείο: Ιωάννης Moύντριχας
Φωτογράφος: Μενέλαος Συκοβέλης
Ολοκλήρωση Εργασιών: 30/09/2017
Έναρξη Λειτουργίας: 15/12/2017
Ιδιοκτήτης / Διαχειριστής: Θεόδωρος Βαντώλας / Παύλος Βαντώλας

ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
(ΥΛΙΚΩΝ / ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ / ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

NGL Group Σύμβουλοι Mηχανικοί | Μηχανολογική Μελέτη
Instyle | Ξυλουργικές Εργασίες
Evometal | Μεταλλικές Κατασκευές
Europa | Κουφώματα Αλουμινίου
Daikin | Θέρμανση - Ψύξη
Niki Pools | Κολυμβητική Δεξαμενή
VK Lighting | Φωτισμός


eb146687ce424bc981e617381bc7da0b.jpg


Οι προετοιμασίες για το 100% Hotel Annual Review 2019 έχουν ξεκινήσει!

• New Projects • New Products • Industry Influencers

Όλα συγκεντρωμένα σε μια νέα έκδοση με υψηλή αισθητική, που απευθύνεται σε Αρχιτέκτονες, Διακοσμητές, Κατασκευαστικές εταιρείες, ιδιοκτήτες και ανώτερα στελέχη ξενοδοχείων 4* και 5* αλλά και Ιδιοκτήτες επιλεγμένων ξενώνων!

Μάθε πώς μπορείς να συμμετέχεις στην επόμενη έκδοση εδώ: https://goo.gl/gFpvvG

Δάφνη Αντωνάκου
Content Editor
Η Δάφνη είναι μέλος της Demand και ασχολείται με τη δημιουργία και επιμέλεια περιεχομένου για το Blog του 100% Hotel Show.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media