{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Athens Main
Event
9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Kálesma | Ένα έργο που συγκεράζει τον μοντερνισμό με την τοπική παράδοση   |  100% Hotel Specials Team

Kálesma | Ένα έργο που συγκεράζει τον μοντερνισμό με την τοπική παράδοση

Το Κάλεσμα είναι καρπός της στενής συνεργασίας μεταξύ K-Studio, Studio Bonarchi (interior design & styling- http://studiobonarchi.com/) και των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου, που συγκεράζει τον μοντερνισμό με την τοπική παράδοση, σε μια πρόταση που επανακαθορίζει τη μυκονιάτικη φιλοξενία, προσφέροντας μια χαλαρή εμπειρία της ζωής στο νησί.

  • Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Άννα Ρίζου
  • Εταιρεία: K-Studio, Δημήτρης & Κωνσταντίνος Καραμπατάκης + Studio Bonarchi, Βαγγέλης Μπόνιος 
  • Φωτογράφος: Γιώργος Κορδάκης, Βαγγέλης Πατεράκης 
  • Ιστοσελίδαhttps://www.k-studio.gr 
  • Email: press@k-studio.gr; bonios@studiobonarchi.com 
  • Τηλέφωνο: 210/6777522 int.318, 6937/318491

Kálesma σημαίνει πρόσκληση. Δεν πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα ξενοδοχείο, αλλά για ένα χωριό, με την παραδοσιακή μυκονιάτικη έννοια. Σύμφωνα με μια τοπική παροιμία, όταν ένα ζευγάρι παντρεύεται “κάνουν χωριό”, που σημαίνει ότι θα χτίσουν ένα σπίτι το οποίο θα μεγαλώνει με τον καιρό, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε νέας γενιάς που έρχεται στην οικογένεια. Το Kálesma ξανα-εισάγει αυτή την ιδέα του επεκτεινόμενου οικογενειακού σπιτιού, αυτή τη φορά ως οικείου προορισμού φιλοξενίας, που προσκαλεί τους καλεσμένους να συνδεθούν με την ουσία της κυκλαδίτικης ζωής. 

Αγκαλιάζοντας την ωμή ομορφιά του ξερού βραχώδους τοπίου και του χαρακτηριστικού μπλε της θάλασσας, και εμπνεόμενοι από την απλή ειλικρίνεια της παράδοσης του νησιού, σχεδιάσαμε ένα “χωριό” από λευκά σοβατισμένα κτίσματα, αραδιασμένα σαν να σκαρφαλώνουν στην πλαγιά, γύρω από μια κεντρική πλατεία από κοινόχρηστους χώρους. Η προνομιακή τοποθεσία στην κορυφή μιας βραχώδους ραχοκοκαλιάς στα νοτιοδυτικά του νησιού, προσφέρει θέες από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου. Οι κοινόχρηστοι χώροι, κοινωνικοί, ευεξίας, καθώς και μια boutique, χωροθετήθηκαν στο ανώτερο σημείο του οικοπέδου, ώστε αυτές οι θέες να είναι προσβάσιμες σε όλους τους καλεσμένους, καθώς χαλαρώνουν κολυμπώντας στην πισίνα ή απολαμβάνουν ένα γεύμα στο εστιατόριο.

Σε εγγύτητα βρίσκεται και το λίθινο αλώνι, κατάλοιπο μιας προηγούμενης εποχής, όταν χρησιμοποιείτο για να γίνει αλεύρι από το σιτάρι. Η περιοχή αυτή διατηρήθηκε και παίρνει μια νέα ζωή ως πλατφόρμα διαλογισμού, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα. Το ξενοδοχείο αποτελείται από 25 σουίτες και δύο βίλες, η καθεμιά με την ιδιωτική της πισίνα και θέα προς τη θάλασσα.

Η παράδοση, η ιστορία και το αλώνι στάθηκαν αφετηρίες που υπαγόρευσαν την ανάγκη ενός στοιχειώδους διαλόγου μεταξύ του μοναδικού περιβάλλοντος και των εσωτερικών χώρων, ώστε αυτά να συνδεθούν άρρηκτα. Η είσοδος στη σουίτα γίνεται μέσω μιας μικρής αυλής, στην οποία μπορεί κανείς να καθαρίσει την άμμο από πάνω του με το εξωτερικό ντους. Οι μονάδες διαχωρίζονται εσωτερικά σε χώρο διημέρευσης/διανυκτέρευσης και λουτρό, κατανέμοντας τον χώρο μεταξύ τους ισορροπημένα. Οι δύο αυτοί όγκοι πλαισιώνουν τη βεράντα, στην οποία ένα καθιστικό και μια μικρή τραπεζαρία κοιτούν πάνω από την πισίνα ανεμπόδιστα προς το Αιγαίο. 

Οι εσωτερικοί χώροι διέπονται από μια ευγενή απλότητα, ένα αμάλγαμα παράδοσης με σύγχρονα στοιχεία σχεδιασμού, που συνθέτουν μια ερμηνεία του κυκλαδίτικου στυλ. Γνήσιες μυκονιάτικες γλυπτικές μορφές συνυπάρχουν με μοντέρνες γραμμικές χειρονομίες που διαπλέκονται οργανικά. Οι αντιθέσεις μεταξύ του λαμπερού λευκού, της φυσικής υφής του βουρτσισμένου ξύλου και της αιχμηρότητας των σκούρων μπρούτζινων στοιχείων, αναδεικνύουν την κληρονομιά αυτού του μέρους. Οι λευκοί τοίχοι με τα πέτρινα δάπεδα σε γήινους τόνους και τα ξύλινα δοκάρια καστανιάς στην οροφή που συγκρατούν επάλληλες στρώσεις μπαμπού, δημιουργούν έναν ιδανικό φυσικό καμβά για τα εσωτερικά, με έναν τρόπο που επιτρέπει στο βαθύ μπλε της θάλασσας να ξεχωρίζει. Το Κάλεσμα είναι μια πραγματική εξερεύνηση θεμάτων και υφών.

Τα περισσότερα έπιπλα είναι χειροποίητα, από Έλληνες τεχνίτες και καλλιτέχνες, προκειμένου να διατηρηθεί η αίσθηση του “μοναδικού” και εντόπιου στοιχείου. Πετροπλυμένα λινά ντύνουν τους αναπαυτικούς καναπέδες, ξυλόγλυπτες πολυθρόνες με πλεκτές επιφάνειες εμπνευσμένες από τα ελληνικά 50’s και λαξευμένοι καμπύλοι όγκοι λάβας στα τραπέζια, συνυπάρχουν με υπέρκομψα φωτιστικά για ένα ωμό αλλά εκλεπτυσμένο στυλ. Τα μπρουτάλ έπιπλα από ωμά υλικά προσθέτουν μια καλλιτεχνική αξία, που συνδέεται μαγικά με τη γαλήνη και την αγνότητα του αυθεντικού ελληνικού ύφους του έργου.

Αισθησιακά υλικά, πλούσια σε πνεύμα, δημιουργούν διαχρονικούς χώρους που επιτρέπουν στον επισκέπτη να απολαύσει τα πραγματικά απαραίτητα αγαθά: το ελληνικό φως και το μοναδικό Αιγαίο.


Photos: Γιώργος Κορδάκης, Βαγγέλης Πατεράκης 

a474da8238c017c90ff7671f55e11aa0.jpg
c397b31548a1afa37436aecdfd3ffc58.jpg
4c158f39da48cc7a443b9af4921b4feb.jpg
4e8732a8533c38df62b407042ef295ea.jpg
2b6aabe40d99ab3d8fdae7fb649a96d6.jpg
ea93ba67933b9ded835835f48d32afed.jpg
a3485b069bf87f7139723ca0daec8dcf.jpg100% Hotel Specials Team
Εξειδικευμένα Στελέχη Της Demand Fairs & Media Και Επιλεγμένοι Εξωτερικοί Συνεργάτες.
Η ομάδα των 100% Hotel Specials, προβληματίζεται, ερευνά και καταγράφει τις Σύγχρονες Ανάγκες του Κλάδου της Φιλοξενίας, αλλά και τις Νέες Τάσεις και Καινοτομίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη λειτουργία και την ανάπτυξη των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα της συστηματικής αυτής προσπάθειας, με τη μορφή άρθρων, παρουσιάσεων κοκ, ενσωματώνονται στο περιεχόμενο των 100% Hotel Specials.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media