{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Καλύτερο Spa-100% Hotel Design Awards 2015

Καλύτερο Spa-100% Hotel Design Awards 2015

Στον δεύτερο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό 100% Hotel Design Awards, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης 100% Hotel Show 27-30 Νοεμβρίου 2015, το βραβείο για το «Καλύτερο Spa» απονεμήθηκε εξ ημισείας στα ξενοδοχεία:

                                    «AVRA IMPERIAL BEACH RESORT & SPA » / «NOVI VINODOLSKI HOTEL»

                                                                                                       και τα γραφεία

                                                            ΜΜ GROUP ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Π.Ε.  /  DIVERCITY


AVRA IMPERIAL BEACH RESORT & SPA -Περιγραφή έργου

Το AVRA IMPERIAL BEACH RESORT & SPA είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, κατασκευασμένο σε μια έκταση 65 στρεμμάτων στο Κολυμβάρι Χανίων, 23 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων, στην Κρήτη.


a48b1a8624f095c94f9b1ac2ab89a9fb.jpg

Η ξενοδοχειακή μονάδα περιλαμβάνει, 328 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, 2 μεγάλες εξωτερικές πισίνες, 1.500 τ.μ. και 700 τ.μ., γλυκού και θαλασσινού  νερού αντίστοιχα, κέντρο ευεξίας  (spa) 1.900 τ.μ., 10  αίθουσες συνεδρίων συνολικής χωρητικότητας 2000 ατόμων, με μία κεντρική 1000 ατόμων και 9 μικρότερες, 3 εστιατόρια, 3 bar και 2 Pool Bar.

1bcaa94a137ba905337d31edbc320aa3.jpg

Η μνημειακή είσοδος του ξενοδοχείου, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του δρόμου που οδηγεί προς το χωριό του Κολυμβαρίου. Τμήμα του ξενοδοχείου βρίσκεται στην αριστερή πλευρά το δρόμου και συνδέεται με το υπόλοιπο συγκρότημα μέσω μιας μεταλλικής πεζογέφυρας.

0d654d6defc63ddb9fd9e57372a9a575.jpg

Η κεντρική είσοδος οδηγεί στο χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου και σε χώρους καθιστικού.  Το επιβλητικό ύψος, τα μεγάλα κυκλικά φώτα της οροφής, τα φωτιζόμενα μινωικά σύμβολα, χαραγμένα στις μαρμάρινες επιφάνειες, δημιουργούν ένα αίσθημα μεγαλοπρέπειας. Τα υλικά όπου επικρατούν στους χώρους αυτούς είναι το μάρμαρο, το γυαλί και η πέτρα τοπικής παραγωγής. Τα σύμβολα της γραμμικής Β', μινωικής γραφής, συνθέτουν την κεντρική διακοσμητική ιδέα και συναντώνται σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου με εφαρμογές σε ταπετσαρίες, δάπεδα και λοιπές επιφάνειες.

21c72f8e21841682c78054311db1204e.jpg

Βγαίνοντας από το χώρο υποδοχής προς τους εξωτερικούς χώρους, ο επισκέπτης αποκτά μία πανοραμική άποψη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με τις υδάτινες επιφάνειες. Εντυπωσιακό στοιχείο των εξωτερικών διαμορφώσεων αποτελεί η πισίνα, κατασκευασμένη από γυαλί, καθώς και η επικάλυψη των κτιριακών όγκων, η οποία απαρτίζεται από ημικυκλικά, θολωτά στέγαστρα, μορφολογικό γνώρισμα των νεωρίων στον ενετικό λιμένα Χανίων.

 

Μελέτη-Επίβλεψη: ΜΜ Group Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Π.Ε.

Αρχιτέκτονας Έργου: Βασίλης Λαμπρινός

Χρόνος μελέτης και αποπεράτωσης: 2005-2011

Κόστος υλοποίησης: ~60.000.000 ευρώ

Κατασκευαστής έργου: ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε. (γενική εργολαβία)

Προμηθευτές εξοπλισμού:

Ειδή υγιεινής: Ideal Standard

Προμήθεια Φωτιστικών: Bright Ειδικός Φωτισμός Α.Ε.

Έπιπλα: Σ. & Δ. Μανιαδάκης – Κ. Μπακούσης, Ευαγγελία Λιοκουρα

Στρώματα – Κρεβάτια: Carteco (Simmons), Αφοι Μ. Βελιβασάκη Α.Β.Ε.Ε. (Candia Strom)

Κουρτίνες – Υφάσματα: Ευτυχία Παπαδάκη

Ταπετσαρίες – Μοκέτες: Apollon Group

Επίπλωση Συνεδριακών: Hoteline S.A. (Burgess)

Φωτογραφίες: Γιάννης Βρέττος, Christos Drazos photography


NOVI VINODOLSKI HOTEL -Περιγραφή έργου

Πρόκειται για ξενοδοχείο 4 αστέρων στο Novi Vinodolski της Κροατίας, σε ένα οικόπεδο το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε πολυσύχναστη μαρίνα, στη βορειοδυτική πλευρά του, και τη θάλασσα στη νότια πλευρά του. Το ξενοδοχείο, περίπου 6.800m2,  αποτελείται από 70 δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, όπως εστιατόριο, bar,αίθουσα πολλαπλών χρήσεων,spa, πισίνα και  εξωτερικούς χώρους.

Στα ζητούμενα του διαγωνισμού συμπεριλαμβανοταν επίσης η πρόβλεψη για επανασύνδεση της ευρύτερης περιοχής που βρίσκεται το οικόπεδο με τον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης και κατ'επέκταση τις βραχώδεις παραλίες και τη θάλασσα, προκειμένου να δημιουργηθεί πόλος έλξης τόσο για τους ταξιδιώτες όσο και για την τοπική κοινότητα. 

cd16b6058a9f4346c5225f4735727038.jpg

Η αρχιτεκτονική πρόταση εμπνεύστηκε από δύο στοιχεία: α) την αμφιθεατρική τομή του εδάφους του Novi Vinodolksi και β) τη θέση του οικοπέδου ανάμεσα στη πολύβοη μαρίνα και την ήρεμη θάλασσα.

Ακολουθώντας την τομή του εδάφους στο Novi Vinodolski, η οποία ξεκινά από τα ψηλά βουνά, αναπτύσσεται προς τη γεωργική γη και στη συνέχεια κατεβαίνει προς το ιστορικό κέντρο για να καταλήξει στον παραλιακό πεζόδρομο, στην παραλία και στα βαθιά μπλε νερά της θάλασσας. 

153cf4a27b7fad2d3fe988e6bf4a8a4c.jpg

Οι προτεινόμενοι χώροι του ξενοδοχείου διατάχθηκαν σε διαφορετικά επίπεδα  ώστε αφενός να επιτρέπεται η ομαλή και διακριτή μετάβαση του επισκέπτη από το δημόσιο χώρο στους χώρους του ξενοδοχείου, αφετέρου να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή θέα και ιδιωτικότητα στα διάφορα επίπεδα του χώρου. 

721e119333764f3ffe8f5c07c4f7207d.jpg

Συγκεκριμένα, καθώς ο επισκέπτης εισέρχεται στο lobby στο ισόγειο του κτιρίου, αγναντεύει τη θέα στη θάλασσα, η οποία καδράρεται από το χώρο του bar, ενώ παράλληλα αποκτά ελεγχόμενη θέα στο υπερυψωμένο επίπεδο της πισίνας και στους εξωτερικούς χώρους, όπου οδηγείται μέσω γλυπτικής σκάλας. Από το επίπεδο της πισίνας, η θέα ανοίγεται προς τη θάλασσα, ενώ στις διαμορφωμένες πλατφόρμες του εξωτερικου χώρου, δημιουργούνται καθιστικά, χώροι ανάπαυσης και χώροι συνάντησης, σε διαφορετικά επίπεδα, με διαφορετικές φυγές στον περιβάλλοντα χωρο. Οι πλατφόρμες αυτές κατεβαίνουν σημειακά μεχρι την παραλία, όπου μετατρέπονται σε εφήμερες κατασκευές- προβλήτες για τους επισκέπτες και την τοπική κοινότητα. Επιστρέφοντας στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, η γλυπτική σκάλα οδηγεί τον επισκέπτη στις στάθμες των δωματίων, όπου εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ιδιωτικότητα.

2ae313169a9b7b45762d52ea8c93a74a.jpg

Τα δύο ετερογενή αστικά τοπία στα όρια του οικοπέδου, δηλαδή η πολυσύχναστη μαρίνα και η ήρεμη θάλασσα, αποτέλεσαν αφορμή για το σχεδιασμό μίας "κινούμενης" όψης, η οποία αποτελείται από πτυσσόμενα διάτρητα πανέλα, τα οποία φιλτράρουν το φως του ήλιου. Τα πανέλα- σκίαστρα τοποθετούνται άλλοτε στο όριο  του κτηρίου, δημιουργώντας προστατευόμενα μπαλκόνια με ελεγχόμενη θέα  προς τη μαρίνα, ώστε να ενισχύσουν την ιδιωτικότητα των επισκεπτών, ή υποχωρούν και τοποθετούνται μπροστά από τα υαλοστάσια της δυτικής όψης, ώστε ο επισκέπτης να απολαμβάνει ανεμπόδιστα  τη θέα προς την θάλασσα από τους εξώστες.

Στο σπα η χωρική αφήγηση στήνεται γύρω από το υδάτινο στοιχείο και τη μετάβαση από τη σκιά στο φως: Η εσωτερική πισίνα του σπά σχεδιάζεται ώστε ο επισκέπτης να καδράρει τη θέα στη θάλασσα, ενώ όπως κολυμπά από το κλειστό χώρο προς τη θέα , το νερό μετατρέπεται σε εξωτερική πισίνα. Ο επισκέπτης βρίσκεται τώρα να κολυμπά απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θέα. Δωμάτια θεραπείας, υδρομασάζ, sauna και steam, περιλαμβάνονται στους κλειστούς χώρους του spa, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας στον επισκέπτη.

 

Αρχιτέκτονες: Divercity

Νικόλας Τραβασάρος, Χριστίνα Αχτύπη, Daniel Silva, Yun Wan, Kirsty Williams

Αρχιτεκτονική Τοπίου: Scape Design Associates

Interior Designers: Carole Topin

Leed Consultants: XCO2 Energy

Carbon Profiling: Sturgis Carbon Profiling (SCP)

Ελένη Σφηκάκη
Digital Marketing Manager
Η Ελένη Σφηκάκη, είναι υπεύθυνη για τη διαδικτυακή επικοινωνία της έκθεσης και την ανάπτυξη του διαδραστικού της χαρακτήρα, μέχρι το κεντρικό event.
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media