{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Η νέα, πολλά υποσχόμενη τάση του open space κατακτά και τον ξενοδοχειακό κλάδο   |  100% Hotel Specials Team

Η νέα, πολλά υποσχόμενη τάση του open space κατακτά και τον ξενοδοχειακό κλάδο

Τα τελευταία χρόνια, στο σύγχρονο design τόσο των κατοικιών όσο και των ξενοδοχείων, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο του open space. Πρόκειται για μία νέα πρόταση που δίνει την αίσθηση του επιπλέον χώρου, αφού εξαλείφει πλήρως «εμπόδια» όπως οι τοίχοι και οι πόρτες, που παραδοσιακά χώριζαν διακριτούς λειτουργικούς χώρους.

Συγγραφή άρθρου: Ιωάννα Φουντή

Στο πλαίσιο του open space, η κουζίνα, το καθιστικό και η τραπεζαρία συνυπάρχουν αρμονικά σε έναν ενιαίο χώρο, δημιουργώντας ένα σύγχρονο, αισθητικά «δεμένο» και πιο λειτουργικό περιβάλλον. Ο εσωτερικός με τον εξωτερικό χώρο βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, ενώ παράλληλα διατίθενται μεγάλα ανοίγματα και αποθήκευση των κουφωμάτων στον τοίχο.

Στον ξενοδοχειακό κλάδο, το open space διαθέτει σημαντικά οφέλη καθώς ενισχύει την αίσθηση της συλλογικότητας. Χάρη στους κοινούς ενιαίους χώρους, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν μαζί διαφορετικές δραστηριότητές τους. Για παράδειγμα, ο ένας μπορεί να μαγειρεύει και ο άλλος να χαλαρώνει στο καθιστικό της κατοικίας ή της σουίτας, χωρίς να αποκόβεται η επικοινωνία και η επαφή μεταξύ τους.

Στη λογική του open space, τα δωμάτια αποτελούν «συνέχεια» του υπόλοιπου χώρου, ακολουθώντας την αισθητική του σαλονιού και της κουζίνας. Το WC είναι απομονωμένο από το υπόλοιπο δωμάτιο, δίνοντας έτσι την απαραίτητη ιδιωτικότητα στους επισκέπτες. Η ντουζιέρα βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο και είναι προστατευμένη από φιμέ κρύσταλλο που γίνεται διαφανές όταν δεν χρησιμοποιείται, προσφέροντας πρακτικότητα αλλά και μία αίσθηση πολυτέλειας. Παράλληλα, ο νιπτήρας έχει σχεδιαστεί ως ένα εντυπωσιακό γλυπτό, ενώ οι καθρέπτες είναι Mirror TV, που μετατρέπονται από καθρέπτες σε τηλεοράσεις με το πάτημα ενός κουμπιού. Η όψη του καθιστικού, που μπορεί να βρίσκεται απέναντι από το κρεβάτι, μπορεί να σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες μια αίσθηση ενότητας μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, καθώς και μια αίσθηση απομόνωσης και ιδιωτικότητας στα δωμάτια.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα στην πισίνα και εν γένει στον εξωτερικό χώρο από το καθιστικό και το υπνοδωμάτιο, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να απολαύσουν την αίσθηση της ιδιωτικότητας στα δωμάτια. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε open space concepts είναι λιτά αλλά υψηλής ποιότητας, όπως το τσιμεντοκονίαμα, το φυσικό μωσαϊκό, τα λινά και βαμβακερά υφάσματα σε μονοχρωμίες και οι ματ μεταλλικές επιφάνειες, έτσι ώστε να δίνεται μια minimal elegant αίσθηση στον χώρο.

Ο φωτισμός στο open space έρχεται να απογειώσει το design του χώρου, τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Μολονότι το open space χαρακτηρίζεται από μία ενιαία και κοινή αισθητική, ο φωτισμός πρέπει να εστιάζει αρκετά και στο λειτουργικό κομμάτι. Στο πλαίσιο αυτό, το σύγχρονο design προβλέπει πολλές διαφορετικές πηγές φωτισμού, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε χώρου. Για παράδειγμα, στην κουζίνα θα χρειαστεί μία ψυχρή και δυνατής έντασης πηγή φωτός, ενώ στο καθιστικό συνήθως επιλέγεται ένας πιο θερμός φωτισμός που δημιουργεί μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ηρεμίας στους επισκέπτες.

Το σίγουρο είναι πως η τάση του open space υπόσχεται μία εμπειρία διαμονής που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και θα παίξει σημαντικό ρόλο στο ξενοδοχειακό design για τα επόμενα χρόνια.

Ioanna Founti Metamo Interior Studio 

www.ioannafounti.com t: +30.6947.823.972 | fb: ioannafounti.interior | ig: ioannafounti_interior



                        Δείτε ένα case study εφαρμογής του “open space”                       

Project name:

 Alikes Cliff Agia Pelagia

Designed by:

Ioanna Founti for Coco-Mat


812e9f4a7bfbb327d5a8aec944c204dc.jpg

Open kitchen σε επικοινωνία με το καθιστικό και την εξωτερική συνεπίπεδη πισίνα, την οποία χωρίζει μία τζαμαρία με συρόμενα κουφώματα που αποθηκεύονται στον τοίχο ώστε να μην εμποδίζουν τη θέα.

57f9656f2666e784482d0904e4025ebb.jpg

Open kitchen σε επικοινωνία με το καθιστικό και την εξωτερική συνεπίπεδη πισίνα. Οι λειτουργίες είναι «κρυμμένες» στις ντουλάπες της κουζίνας.
fc3eaf0049e6b69c41442cd16c68845a.jpg

Πάγκος από τσιμεντοκονία, με επικαθήμενο νιπτήρα στο ίδιο χρώμα, μεγάλοι καθρέπτες με mirror tv και ανοικτή ντουζιέρα.

6991eb71f8a23b18d431401f5bce48b2.jpg

Έπιπλο με «καμπάνες» πόδια από τσιμέντο, κατασκευασμένο από ειδικό καλούπι σύμφωνα με το σχέδιο. Επικαθήμενος νιπτήρας σε παρόμοιο χρώμα. Στρογγυλοί καθρέπτες που ακολουθούν τις καμπύλες των ποδιών. Ledstrips στο πίσω μέρος των καθρεπτών.

2b80575a65c6c3f8a57850528c794cfd.jpg

Open ντουλάπα με off black μεταλλική ράγα, off black λεπτά γραμμικά στόμια οροφής, πόρτες με λεπτές μεταλλικές κάσσες και off black φωτιστικά.
bbe8f56130c9f84713de85b5160fe821.jpg
Open υπαίθρια ντουζιέρα με συρόμενα επάλληλα κουφώματα. Προσφέρει φυσικό φωτισμό στο δωμάτιο και την αίσθηση της ελευθερίας στον φιλοξενούμενο. Κεφαλάρι custom design από δρυ και μεταλλικές bronze λεπτομέρειες, που καλύπτουν όλο το μήκος του τοίχου και δένουν αρμονικά με τον χώρο.



100% Hotel Specials Team
Εξειδικευμένα Στελέχη Της Demand Fairs & Media Και Επιλεγμένοι Εξωτερικοί Συνεργάτες.
Η ομάδα των 100% Hotel Specials, προβληματίζεται, ερευνά και καταγράφει τις Σύγχρονες Ανάγκες του Κλάδου της Φιλοξενίας, αλλά και τις Νέες Τάσεις και Καινοτομίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη λειτουργία και την ανάπτυξη των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα της συστηματικής αυτής προσπάθειας, με τη μορφή άρθρων, παρουσιάσεων κοκ, ενσωματώνονται στο περιεχόμενο των 100% Hotel Specials.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media