{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Φοίβος-Ηλίας Σκρουμπέλος (AUDO architects): “Το Olivar εστιάζει στη δημιουργία ενός εσωτερικού κόσμου γύρω από τη μονάδα διαμονής”.   |  100% Hotel Specials Team

Φοίβος-Ηλίας Σκρουμπέλος (AUDO architects): “Το Olivar εστιάζει στη δημιουργία ενός εσωτερικού κόσμου γύρω από τη μονάδα διαμονής”.

Τα 100% Hotel Specials, στο πλαίσιο της παρουσίασης των Ξενοδοχειακών Projects που διακρίθηκαν στα 100% Hotel Design Awards 2021, απευθύνθηκαν στα Μελετητικά Γραφεία που σχεδίασαν τα Projects αυτά, θέτοντάς τους 4 συγκεκριμένα ερωτήματα, με στόχο την καταγραφή σχεδιαστικής φιλοσοφίας, τάσεων και αναζητήσεων για το Ξενοδοχειακό Αρχιτεκτονικό Design. Παράλληλα, τους ζήτησαν να εστιάσουν στα κατά την άποψή τους “δυνατά” σχεδιαστικά σημεία του έργου τους που ξεχώρισε στον διαγωνισμό. Στο παρόν τεύχος των 100% Hotel Specials, φιλοξενούμε τις απόψεις του κ. Φοίβου-Ηλία Σκρουμπέλου, από το γραφείο AUDO architects.

Πόσο σημαντικό ρόλο θεωρείτε ότι διαδραματίζει ο καλός σχεδιασμός στη δημιουργία και την ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου;

Συχνά στον ξενοδοχειακό σχεδιασμό συζητάμε εμφατικά τη μονάδα, το δωμάτιο, παραγνωρίζοντας τη σημασία του κτιρίου ή του συμπλέγματος με το αστικό ή το φυσικό τοπίο, κάτι που, ειδικότερα στην ελληνική περίπτωση, μας οδηγεί σε αμετροεπείς κινήσεις. Ο προσεκτικός σχεδιασμός, πολύ περισσότερο στη φύση, μετριάζει την ένταση της επιβολής που έχει εξ ορισμού η πράξη της αρχιτεκτονικής, και δίνει την ευκαιρία σε μια ξενοδοχειακή εγκατάσταση να επιτελέσει κάτι παραπάνω από το να εγκιβωτίζει καλό design μέσα σε τοίχους. Αντίστοιχα, στο αστικό περιβάλλον, το ξενοδοχείο έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως πυκνωτής και για τους τοπικούς πληθυσμούς, και να συνδιαλλαγεί με την εντόπια αρχιτεκτονική υπό την προνομιακή θέση ενός ενδιάμεσου χώρου.

Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι τάσεις που θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια στο Ξενοδοχειακό Αρχιτεκτονικό Design;

Μετά από αρκετά χρόνια κατά τα οποία ο μινιμαλισμός και η λιτότητα κυριάρχησαν στο διεθνές ντιζάιν και κατέκλυσαν την ψηφιακή και έντυπη εικονογραφία, νομίζω πως πλέον κινούμαστε προς έναν πιο θερμό μινιμαλισμό και σταθερά προς μια αυξανόμενα πληθωριστική κατεύθυνση, όπου ο σχεδιασμός επιδιώκει να φέρει κοντά το προσωπικό λεξιλόγιο και τα μοναδικά αντικείμενα, τις υφές και τα χρώματα κάθε τόπου μαζί με οικουμενικά βιώσιμους τρόπους διαχείρισης των πόρων και του τοπίου. Επίσης, καθώς ήδη βρισκόμαστε μακριά από τις τουριστικές μονάδες που αναπαράγουν το ίδιο τυποποιημένο δωμάτιο, το αίτημα για εξατομίκευση της εμπειρίας μπορεί να οδηγήσει σε θεματικά δωμάτια-μονάδες, τα οποία ίσως επιδιώκουν να συγκροτήσουν, υπό τη στέγη μιας ενιαίας ταυτότητας, πολλά διαφορετικά ύφη και αναφορές. Και καθώς η επέλαση του Airbnb έχει ουσιαστικά καταργήσει την κλινική αντιμετώπιση της τουριστικής φιλοξενίας, ο σχεδιασμός θα κληθεί να ακολουθήσει επανασυγκροτώντας, μέσα από τη φόρμα, την υλικότητα, τον φωτισμό και τον εξοπλισμό, τι σημαίνει οικειότητα, άνεση και χαρακτήρας σε έναν τόπο προσωρινής διαμονής.

Πόσο οι κυρίαρχες αρχιτεκτονικές αναζητήσεις και προτάσεις που επικρατούν σήμερα συμβαδίζουν με την περίοδο που διανύουμε;

Ο σχεδιασμός οφείλει να διαπνέει όλες τις εκφράσεις της καθημερινής ζωής, όχι να αποτελεί μια νησίδα πολυτέλειας ή έναν χώρο ειδικών περιστάσεων. Η πρόκληση, σχεδιαστικά και κατασκευαστικά, είναι η διαπλάτυνση του επιμελημένου χώρου, δημόσια και ιδιωτικά, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να δρέπουν τα δώρα που προσφέρει η λειτουργικότητα, η αντοχή κι η ομορφιά. Κι ενώ, σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές του πτυχές για την εκλέπτυνση της διαβίωσης, ο σχεδιασμός στην Ελλάδα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, στο κομμάτι της δημόσιας μέριμνας υστερεί ανυπόφορα. Οι τουριστικές εγκαταστάσεις, όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν, είναι μια ρότα σύμπλευσης ανάμεσα στα δύο.

Ποια θεωρείτε ότι ήταν τα “δυνατά σημεία” στον σχεδιασμό του έργου για το οποίο βραβευτήκατε στο πλαίσιο των 100% Hotel Design Awards 2021;

Το Olivar εστιάζει στη δημιουργία ενός εσωτερικού κόσμου γύρω από τη μονάδα διαμονής. Αν και οι χώροι κοινής χρήσης είναι πολλοί και παρέχουν μια ποικιλία αισθητηριακών ερεθισμάτων και εμπειριών σε σχέση με το τοπίο, τη μετάβαση από τους εξωτερικούς σε εσωτερικούς χώρους, την υλικότητα και το χρώμα, στο Olivar ξεχωρίζει η έννοια της εστίας και η διαβίωση στην εσωτερική αυλή κάθε σουίτας.

Κατά τον σχεδιασμό ήταν για εμάς σημαντικό να επεξεργαστούμε τρόπους για να επιτείνουμε ένα αίσθημα προστατευμένης οικειότητας, όχι απαραίτητα εσωστρέφειας, αλλά πώς μπορεί μια εσωτερική αυλή να φιλοξενήσει όλες τις εκφράσεις μιας υπαίθριας χαλαρότητας και να επιφέρει τη γαλήνη ενός κόσμου εντελούς.


Στοιχεία γραφείου:

Audo | Κ. Σκρουμπέλος - Φ. Σκρουμπέλος και Συνεργάτες Ο.Ε.

Ιστοσελίδα: http://www.a-u-d-o.com/

Email: main@a-u-d-o.com

Τηλέφωνο: 210 /7254410


Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του The Olivar Suites - >


100% Hotel Specials Team
Εξειδικευμένα Στελέχη Της Demand Fairs & Media Και Επιλεγμένοι Εξωτερικοί Συνεργάτες.
Η ομάδα των 100% Hotel Specials, προβληματίζεται, ερευνά και καταγράφει τις Σύγχρονες Ανάγκες του Κλάδου της Φιλοξενίας, αλλά και τις Νέες Τάσεις και Καινοτομίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη λειτουργία και την ανάπτυξη των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα της συστηματικής αυτής προσπάθειας, με τη μορφή άρθρων, παρουσιάσεων κοκ, ενσωματώνονται στο περιεχόμενο των 100% Hotel Specials.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media