{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Euphoria Retreat | Mystras   |  Κωνσταντίνος Κώτσος

Euphoria Retreat | Mystras

Το Euphoria Retreat, ο πρώτος ολιστικός προορισμός ευεξίας “wellness destination Spa” στην Ελλάδα, βρίσκεται εκτός του οικισμού του Μυστρά, σε περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αλέξανδρος Βαΐτσος, Ναταλία Εφραίμογλου

Εταιρεία: decaARCHITECTURE, Natalia Efremoglou ARCHITECTS

Φωτογράφος: Γιώργος Σφακιανάκης, Μαργαρίτα Γιόκο Νικητάκη

Ιστοσελίδαhttps://www.deca.gr

Email: mailbox@deca.gr

Τηλέφωνο: 210/3603818, 210/2790028

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Euphoria Retreat, ο πρώτος ολιστικός προορισμός ευεξίας “wellness destination Spa” στην Ελλάδα, βρίσκεται εκτός του οικισμού του Μυστρά, σε περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η αρχιτεκτονική ομάδα, εμπνεύστηκε αφ’ ενός από τον φυσικό πλούτο της Λακωνικής πεδιάδας και τη Βυζαντινή Καστροπολιτεία του Μυστρά, και αφ’ ετέρου από την αρχαιοελληνική και κινέζικη ολιστική φιλοσοφία των πέντε στοιχείων, και δημιούργησε ένα μοναδικό περιβάλλον κομψότητας και ηρεμίας, γεμάτο συμβολισμούς.

Ο συνολικός χαρακτήρας της αισθητικής του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται από μια «Βυζαντινή Ζεν» ατμόσφαιρα, με στοιχεία εμπνευσμένα από το βυζαντινό παρελθόν, σε μια μοντέρνα λιτή έκφραση που αντικατοπτρίζεται στην τυπολογία (όπως στις τοξοστοιχίες, στα σταυροθόλια, στο εμφανές χρωματισμένο μπετόν) και στη διακόσμηση (όπως στη χρυσή τσιμεντοκονία, τα ειδικά σχεδιασμένα υφάσματα εμπνευσμένα από βυζαντινή αγιογραφία). Οι εναλλαγές κλειστών και ανοικτών χώρων, σκοτεινών και φωτεινών διαδρομών με διαφορετικές οπτικές φυγές, δημιουργούν συμβολικά μονοπάτια άμεσα συσχετισμένα με την ολιστική φιλοσοφία που διέπει το ξενοδοχείο.

Προϋπάρχοντα κτίσματα, όπως το διατηρητέο κτίσμα του 19ου αιώνα Αρχοντικό Σαρσέντη/ Leonchino Mansion και δύο ημιτελή κτίσματα υπνοδωματίων, αναμορφώνονται και συνδέονται με τα νέα κτίρια των χώρων υποδοχής, του Spa και του εστιατορίου, μέσα από υπαίθριες και στεγασμένες διαδρομές σε μονοπάτια και φυτεμένους κήπους.

Η πρόθεση πίσω από τον σχεδιασμό του Spa από τους Deca Architecture, είναι η παράλληλη συνύπαρξη της ειρηνικής και ανατρεπτικής ατμόσφαιρας, η αίσθηση του διαλογισμού και της παραίσθησης, της τακτικής και της ελεύθερης διάταξης. Αυτό προκύπτει μέσα από μια σχεδόν χορογραφημένη μετάβαση χώρων, στους οποίους το φως, ο ήχος, η θερμοκρασία, η υγρασία, οι υφές, τα υλικά και οι μυρωδιές δημιουργούν αισθητηριακές εμπειρίες. Η κατακόρυφη ραχοκοκαλιά του κτιρίου συντίθεται από τρεις ομόκεντρους κυλίνδρους. Ο εσωτερικός είναι ένα πηγάδι, βάθους είκοσι μέτρων και λευκής απόχρωσης, το οποίο καταλήγει στον ουρανό. Ο κεντρικός όροφος οργανώνεται σαν τα γρανάζια ενός μηχανικού ρολογιού. Η πρόκληση ήταν η διερεύνηση μιας στιγμής "κάθαρσης". Στο κέντρο της εσωτερικής πισίνας υπάρχει μια σφαίρα. Επιπλέοντας στο κέντρο αυτής της σκοτεινής σφαίρας, δημιουργείται μια αίσθηση αιώρησης στο κενό ενός πλατωνικού όγκου, καθώς επίσης μια μητρική ηρεμία. Το Tepidarium συνδέει χώρους διαφορετικής θερμοκρασίας και υγρασίας. Απώτερο σκοπό αυτών των χώρων αποτελεί η εμπλοκή του μεγαλύτερου αισθητηριακού οργάνου του ανθρώπινου σώματος, του δέρματος, κάνοντάς το να ιδρώνει, να συστέλλεται και να διαστέλλεται. Το τελευταίο επίπεδο, το οποίο είναι και αυτό που βρίσκεται σε πιο στενή σχέση με το δάσος, περιλαμβάνει δύο μεγάλους, φωτεινούς χώρους συγκέντρωσης, με σκοπό τη διεξαγωγή μαθημάτων και συνεδριάσεων.

Ο χώρος της υποδοχής του ξενοδοχείου σχεδιάστηκε ως ένας ορθογώνιος χώρος με σταυροθόλια, με τοποθετημένα στις δύο άκρες τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος, δηλαδή το στενόμακρο ξύλινο τραπέζι της reception και το τζάκι με βυζαντινές αναφορές στον σχεδιασμό του. Το εστιατόριο Γαία εξοπλίστηκε με επιμήκη τραπέζια μοναστηριακού τύπου, ώστε να ενθαρρύνεται η συνεύρεση και η κοινωνικοποίηση των επισκεπτών. Μια βεράντα με πανοραμικές θέες στην πεδιάδα ολοκληρώνει τη μοναδική εμπειρία απόλαυσης ενός υγιεινού γεύματος σε ένα περιβάλλον “κάθαρσης”.

Τα 45 ευρύχωρα και πολυτελή υπνοδωμάτια είναι διακοσμημένα με ειδικά σχεδιασμένα ξύλινα έπιπλα. Αρμονικοί χρωματισμοί με χρυσές πινελιές, βυζαντινό μπλε και κόκκινο συνθέτουν μια ατμόσφαιρα διακριτικής πολυτέλειας και ZEN ηρεμίας.

PHOTO GALLERY

c08a4ceac79958fcebde46af00a2eff9.jpg
29284a36412fa8a2f8b724f723c5e4d6.jpg
da0de3ddfc79d5cf7e2ef9745d8ac6cc.jpg
aec1865f9a30d839744d60f7f4aa3f5b.jpg
27ebcaa98be31a41b91dfc174f9fa3f5.jpg
155b492bfe58e090a62426e7a691239b.jpg
f6d4ff92bdab111a134fc2ad7cb919d9.jpg
11ca9dff80e2641d971f7e3871bd2322.jpg
Κωνσταντίνος Κώτσος
Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Eπικοινωνίας της εταιρείας Demand Fairs & Media. Ανήκει στην ομάδα επικοινωνίας και οργάνωσης του 100% Hotel Show. Ασχολείται με θέματα τουρισμού, design, τέχνης, τεχνολογίας υλικών και ό,τι άλλο δίνει απαντήσεις στις απορίες του.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media