{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Ελένη Παπαευαγγέλου (Formrelated Studio): “Το The Modernist Athens δεν σχεδιάστηκε ως ένα τυπικό ξενοδοχείο”   |  100% Hotel Specials Team

Ελένη Παπαευαγγέλου (Formrelated Studio): “Το The Modernist Athens δεν σχεδιάστηκε ως ένα τυπικό ξενοδοχείο”

Τα 100% Hotel Specials, στο πλαίσιο της παρουσίασης των Ξενοδοχειακών Projects που διακρίθηκαν στα 100% Hotel Design Awards 2021, απευθύνθηκαν στα Μελετητικά Γραφεία που σχεδίασαν τα Projects αυτά, θέτοντάς τους 4 συγκεκριμένα ερωτήματα, με στόχο την καταγραφή σχεδιαστικής φιλοσοφίας, τάσεων και αναζητήσεων για το Ξενοδοχειακό Αρχιτεκτονικό Design. Παράλληλα, τους ζήτησαν να εστιάσουν στα κατά την άποψή τους “δυνατά” σχεδιαστικά σημεία του έργου τους που ξεχώρισε στον Διαγωνισμό. Στο παρόν τεύχος των 100% Hotel Specials, φιλοξενούμε τις απόψεις της κυρίας Ελένης Παπαευαγγέλου, co-founder του Formrelated Studio.

Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι τάσεις που θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια στο Ξενοδοχειακό Αρχιτεκτονικό Design;

Πιστεύουμε σε μια αειφόρο αρχιτεκτονική, ενώ όλο και περισσότερος κόσμος ενδιαφέρεται για low energy design και  green design. Για εμάς τους αρχιτέκτονες, αποτελεί όχι μόνο εργαλείο αλλά και ερέθισμα τόσο η χρήση των τεχνολογιών σε νέα υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον, όσο και το sustainability στην αρχιτεκτονική.

Πόσο οι κυρίαρχες αρχιτεκτονικές αναζητήσεις και προτάσεις που επικρατούν σήμερα συμβαδίζουν με την περίοδο που διανύουμε;

Τα νέα δεδομένα μετά τον covid-19 επηρεάζουν κατά πολύ τον σχεδιασμό. Υπάρχει  έντονη ανάγκη για open space activities, ενώ δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στο landscape αλλά και σε διαφορετικά σενάρια κατοίκησης.

Πόσο σημαντικό ρόλο θεωρείτε ότι διαδραματίζει ο καλός σχεδιασμός στη δημιουργία και την ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου;

Η ανακαίνιση ενός κτηρίου πάντα έχει έναν βαθμό δυσκολίας σε σχέση με το υφιστάμενο. Στο The Modernist Athens, ο πυκνός στατικός φορέας και η διαφοροποίησή του στους ορόφους, αντί να γίνει εμπόδιο, έγινε βασικό στοιχείο επίλυσης της κάτοψης, δημιουργώντας εσοχές και προεξοχές ανάμεσα στα δωμάτια. Ο αρχιτεκτονικός αυτός χειρισμός "παρασύρει" επιλογές σε  υλικά και χρώματα, δημιουργώντας συνεχώς σχεδιαστικές αντιθέσεις, και επεκτείνει την ταυτότητα του κτηρίου στον χώρο.

Ποια θεωρείτε ότι ήταν τα “δυνατά σημεία” στον σχεδιασμό του έργου για το οποίο βραβευτήκατε στο πλαίσιο των 100% Hotel Design Awards 2021;

Το The Modernist Athens δεν σχεδιάστηκε ως ένα τυπικό ξενοδοχείο. Ενώ πληροί τις προδιαγραφές των ξενοδοχειακών δωματίων σε λειτουργικό επίπεδο, οι έντονες αντιθέσεις, τα τολμηρά χρώματα και υφές (από το μαύρο στο άσπρο), οι βουρτσιστοί καπλαμάδες και οι αντανακλάσεις, συνθέτουν έναν διαφορετικό καμβά. Στο lobby οι χρήσεις μπερδεύονται. Η κύρια είσοδος λειτουργεί σαν hub και σε κατευθύνει στις επιμέρους χρήσεις. Στο σύνολο, το The Modernist Athens είναι ένα ξενοδοχείο που σχεδιάστηκε εξαρχής με ένα brand identity, και μαζί με το interior δίνουν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν, τα τολμηρά χρώματα, τα φυσικά υλικά, η προσοχή στη λεπτομέρεια, ο custom σχεδιασμός, η απλή πολυτέλεια που φέρνει ηρεμία, δίνουν έντονο χαρακτήρα και μοναδικότητα στον χώρο.


Στοιχεία γραφείου:

Formrelated Studio

Σελίδα: formrelated

Email: info@formrelated.com

Τηλέφωνο: 2310/501217

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του The Modernist Athens - >


57cb849367d7658a64e52ede697cfc8b.jpg


100% Hotel Specials Team
Εξειδικευμένα Στελέχη Της Demand Fairs & Media Και Επιλεγμένοι Εξωτερικοί Συνεργάτες.
Η ομάδα των 100% Hotel Specials, προβληματίζεται, ερευνά και καταγράφει τις Σύγχρονες Ανάγκες του Κλάδου της Φιλοξενίας, αλλά και τις Νέες Τάσεις και Καινοτομίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη λειτουργία και την ανάπτυξη των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα της συστηματικής αυτής προσπάθειας, με τη μορφή άρθρων, παρουσιάσεων κοκ, ενσωματώνονται στο περιεχόμενο των 100% Hotel Specials.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media