{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Ekies All Senses Resort   |  Κωνσταντίνος Κώτσος

Ekies All Senses Resort

Ο σχεδιασμός στηρίζεται στην ολιστική αρχιτεκτονική φιλοσοφία του ξενοδοχείου αναδεικνύοντας το φυσικό περιβάλλον, διασπώντας τα όρια του μέσα με το έξω, δημιουργώντας χώρους και διαδρομές που προκύπτουν από τα ίδια τα στοιχεία του τόπου.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γιώργος Αναγνωστέλλης

Εταιρεία: Agarch+ architects

Φωτογράφος: Anima Vision

Ιστοσελίδαhttp://www.agarch.gr

Email: info@agarch.gr

Τηλέφωνο: 210/6434359


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το έργο αφορά την πλήρη αναδιαμόρφωση του ισογείου και του περιβάλλοντος χώρου του κεντρικού κτιρίου του Ekies Resort, καθώς και τον ανασχεδιασμό των υπαίθριων χώρων της πισίνας του ξενοδοχείου. Βασικό ζήτημα της μελέτης ήταν η δημιουργία 15 νέων suites με ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους, ο ανασχεδιασμός τής reception και του κεντρικού lobby, καθώς και η αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της πισίνας με την προσθήκη παιδικής πισίνας, υπαίθριου bar και shop. Η μελέτη του έργου πραγματοποιήθηκε τη χρονική περίοδο Σεπτέμβριος 2018-Iανουάριος 2019, και η κατασκευή τη χρονική περίοδο Ιανουάριος 2019-Απρίλιος 2019.

Ο σχεδιασμός στηρίζεται στην ολιστική αρχιτεκτονική φιλοσοφία του ξενοδοχείου αναδεικνύοντας το φυσικό περιβάλλον, διασπώντας τα όρια του μέσα με το έξω, δημιουργώντας χώρους και διαδρομές που προκύπτουν από τα ίδια τα στοιχεία του τόπου. Τα νέα δωμάτια χωροθετούνται περιμετρικά στο υπάρχον κτιριακό κέλυφος, με μεγάλες αυλές, μικρές ιδιωτικές πισίνες και άμεση πρόσβαση στην κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου, αφήνοντας κεντρικά μία σπηλιά-είσοδο, τον χώρο της reception και του lobby, ο οποίος ανοίγεται μέσω περιστρεφόμενων υαλοπετασμάτων προς τους υπαίθριους καθιστικούς χώρους. Στο lobby, χειροποίητο μωσαϊκό δάπεδο με βότσαλα της περιοχής και χτενιστός σοβάς εισάγουν τον εξωτερικό χώρο στο εσωτερικό, ενώ παραδοσιακά ξύλινα έπιπλα από αρχοντικά συμπράττουν με αντικείμενα σύγχρονου σχεδιασμού.

Κεντρική ιδέα της σχεδιαστικής προσέγγισης των δωματίων ήταν η υλοποίηση χώρων, που στηρίζονται στην τοπική υλικότητα και στις δωρικές αρχές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής. Ο χειρισμός του φωτός των χώρων διημέρευσης και τα φαρδιά καθιστικά βρίσκουν αναφορές στους παλιούς οντάδες των μακεδονίτικων αρχοντικών, τα σμιλεμένα από μπετόν λουτρά πατούν στην ατμοσφαιρικότητα της θρησκευτικής μας παράδοσης, και ο λιτός χώρος ύπνου με την εμφανή οροφή από μπετόν αποπνέει μια ασκητική-μοναστηριακή αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης στον χρήστη. Το φως και οι οπτικές φιλτράρονται στους ιδιωτικούς χώρους των δωματίων μέσω ξύλινων ημιδιαφανών διαχωριστικών, ενώ χειροποίητες κολυμπήθρες για νιπτήρες και υπόσκαφες μπανιέρες παραπέμπουν στα παλιά Λουτρά, εισάγοντας το θεραπευτικό στοιχείο του νερού στο δωμάτιο. Τα υλικά στο κέλυφος είναι φυσικά, αδρά· οροφές από εμφανές μπετόν, χτενιστός σοβάς και πατητές τσιμεντοκονίες στους τοίχους, μαλακώνουν από τα χυτά λινά υφάσματα που ντύνουν τους χώρους. Οι φυσικές βαφές εναλλάσσονται ανά δωμάτιο σε μια γήινη χρωματική παλέτα γαλάζιων, λαδί, ροζ και λευκών αποχρώσεων, και συνδυάζονται με λεπτομέρειες και αντικείμενα από μάρμαρο, μπρούντζο και ξύλο. Τα δάπεδα από μωσαϊκό, ξύλο και από τοπικά κεραμικά που συναντά κανείς στις αυλές των εκκλησιών, προσκαλούν τον επισκέπτη να περπατήσει ξυπόλητος, ενισχύοντας την εμπειρία σύνδεσης με τα γήινα υλικά. Στις όψεις, τα ανοίγματα εγκιβωτίζονται σε μεταλλικά πλαίσια καδράροντας τη θέα, ενώ μεγάλα υαλοπετάσματα ενοποιούν τον χώρο των καθιστικών με τις ισόγειες αυλές και το πράσινο, προσφέροντας άμεσες προσβάσεις στην κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου. Οι φυτεύσεις και ο νέος βοτανόκηπος ακολουθούν τη μεσογειακή χλωρίδα της περιοχής, ορίζοντας τις διαδρομές περιμετρικά της πισίνας, και δημιουργούν σκιερούς και ημι-ιδιωτικούς χώρους με μικροκλίμακα σε διάφορα σημεία του συγκροτήματος. Η προσθήκη μίας παιδικής πισίνας και του υπαίθριου ημιδιαφανούς μπαρ, σε συνδυασμό με τη γλυπτική αναδιαμόρφωση της πισίνας σε «παραλία» και τους διατηρημένους φοίνικες από τη δεκαετία του ’80, συνθέτουν μία προστατευμένη όαση κεντροβαρικού χαρακτήρα για το ξενοδοχείο.


ffd8503f0e9c79994c593cbf796a4aa4.jpg



PHOTO GALLERY

d9b6b2d1bcca3e115017741d65fcf520.jpg
c638c92139002ec064995563c8d7dd9e.jpg
0491057e13a29eab4092c03287602501.jpg
56385921cc45ed2f32c7865f3c1fadd9.jpg
b6b7bc87548ef0d7d0b4340095e7ef2c.jpg
2e62ef2a2184980626239b9c35927480.jpg
ece3c4d805ee46db5196117fa49a477c.jpg
7522cc5604852b031a8f801f2a12bf2e.jpg
406a47f6880597cad2be8cbd0ae81dcb.jpg


Κωνσταντίνος Κώτσος
Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Eπικοινωνίας της εταιρείας Demand Fairs & Media. Ανήκει στην ομάδα επικοινωνίας και οργάνωσης του 100% Hotel Show. Ασχολείται με θέματα τουρισμού, design, τέχνης, τεχνολογίας υλικών και ό,τι άλλο δίνει απαντήσεις στις απορίες του.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media