{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής-100% Hotel Design Awards 2015   |  Ζένιος Ζένιου

Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής-100% Hotel Design Awards 2015

Στον δεύτερο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό 100% Hotel Design Awards, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης 100% Hotel Show 27-30 Νοεμβρίου 2015, το "Ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής για τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία" απονεμήθηκε στο ξενοδοχείο

                                                                           «EKIES ALL SENSES RESORT»

                                                                            και το αρχιτεκτονικό γραφείο

                                                                              AGARCH+ ARCHITECTS


Περιγραφή έργου

Ζήτημα της μελέτης ήταν ο επανασχεδιασμός μιας υπάρχουσας υποβαθμισμένης-ημιυπόγειας πτέρυγας βοηθητικών χρήσεων και η ένταξή της στο δυναμικό του ξενοδοχείου. Στόχος μας ήταν η δημιουργία δωματίων-suites με τη δυνατότητα φιλοξενίας 4 ατόμων/suite κατά τους θερινούς μήνες λειτουργίας του ξενοδοχείου εξυπηρετώντας διημέρευση μακράς διαρκείας. 

54094175ae400c36c29c0313f7e606bf.jpg

Η κεντρική ιδέα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού βασίστηκε στη δημιουργία ενός συνόλου δωματίων, που ενοποιούνται με το τοπίο, μέσω της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, αξιοποιώντας τον ευνοϊκό νότιο-ανατολικό προσανατολισμό και το πυκνό πευκοδάσος της περιοχής προς το οποίο έχει μέτωπο η πτέρυγα. Η αναδιαμόρφωση της εξωτερικής στάθμης και η ανάπλαση των προσβάσεων και των επιπέδων οδήγησε στη δημιουργία ημιυπαίθριων και υπαίθριων χώρων ώστε να προσαυξηθεί ο ιδιωτικός ζωτικός χώρος δραστηριοτήτων του κάθε δωματίου. 

6c025ec0b061d790db8eb0b04217a1b7.jpg

Ο σχεδιασμός των δωματίων αναπτύσσεται από τους ιδιωτικούς χώρους που βρίσκονται εσωτερικά (βεστιάρια, λουτρά, χώρος ύπνου), προς τα έξω σε ημιυπαίθριους χώρους διημέρευσης με σκοπό την “in house” εξυπηρέτηση των χρηστών. Με θέα προς την πλούσια βλάστηση, ο εσωτερικός χώρος εξελίσσεται σε ιδιωτικό φιλτραρισμένο υπαίθριο χώρο με πισίνα, άμμο και καθιστικά δημιουργώντας μια ζώνη «παραλίας». Μεταβατικοί φυτεμένοι χώροι και ήπιες ιδιωτικές προσβάσεις σηματοδοτούνται από φωτιστικά οδηγώντας προς τη δημόσια-διαδρομή βόλτα και το δάσος, το δημόσιο πράσινο. Οι «υπόσκαφοι» εσωτερικοί χώροι εξελίσσονται προς τα έξω, μέσω διάτρητων μεταβλητών ορίων, σε υπαίθριους χώρους που μπλέκονται με το δάσος που τα περιβάλλει. 

997fa6a469d9b47d4261f2c3e9fecaef.jpg

Προτάθηκε η εφαρμογή φυσικών και αδρών υλικών με σκοπό την ενοποίηση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο των δωματίων έτσι ώστε ο χρήστης να βιώνει με όλες τις αισθήσεις του την εγγύτητα με το φυσικό περιβάλλον. Χυτά δάπεδα, λείο μωσαϊκό εσωτερικά και αδρό βοτσαλωτό στους ενδιάμεσους χώρους εξελίσσονται σε άμμο και φυτεύσεις. Φυσικές βαφές (ασβεστοχρώματα), τσιμεντοκονία και εμφανές μπετόν χωρίς επεξεργασία διατηρούν στην πορεία του χρόνου μια φυσική πατίνα χωρίς να επιβαρύνουν με μεγάλα έξοδα συντήρησης.

66218285d369294fa9eb2ae277e9eb56.jpg

Μαύρη λαμαρίνα με φυσικό βερνίκι ως αναφορά στα μεταλλεία της περιοχής χρησιμοποιήθηκε για τα τελειώματα και τις λεπτές κατασκευές-όρια των χώρων. Ημιδιαφανή φίλτρα (κουρτίνες, τζάμια αμμοβολή, καλάμια) λειτουργούν ως ελαφρά όρια όταν οι χρήστες το επιθυμούν, προσφέρουν ιδιωτικότητα όταν κλείνουν, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν στο φυσικό φως να τα διαπεράσει και να φτάσει στο εσωτερικό. Οι περιμετρικές διαμορφώσεις και φυτεύσεις σε συνέχεια με το φυσικό πράσινο καθώς και η ένταξη των δέντρων ολοκληρώνουν την τελική αίσθηση του χρήστη ότι "συνομιλεί" με τον εξωτερικό φυσικό χώρο. 

fbd5c4b409c085f13d6eaac83a438379.jpg

Ο φωτισμός μελετήθηκε με βάση τη λειτουργικότητα των χώρων και την ανάδειξη της "ματιέρας" των υλικών. Γραμμικά στοιχεία led δημιουργούν έμμεσο φωτισμό προσδιορίζοντας τα όρια στο εσωτερικό, ενώ φυσικά επιμέρους φωτιστικά δημιουργούν τον άμεσο ατμοσφαιρικό φωτισμό. Στον εξωτερικό χώρο τα φωτιστικά στοιχεία ενσωματώθηκαν στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και στις φυτεύσεις ορίζοντας τις κινήσεις των χρηστών.  

9d4d6ef5498618d43fdfb80b6e7d0e37.jpg

Ο περιορισμένος χρόνος κατασκευής οδήγησε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σε κρίσιμες αποφάσεις όπως η τυποποίηση του σχεδιασμού σε μηχανολογικά ζητήματα, η τυποποίηση των χαράξεων στα δάπεδα και ο ενιαίος σχεδιασμός επίπλων. Συγκεκριμένα, υπερυψώθηκαν τα δάπεδα των υγρών χώρων για τη διέλευση των σωληνώσεων και υποβιβάστηκαν οι οροφές τους για να μπορέσουν να πάρουν την ηλεκτρομηχανολογική υποδομή έτσι ώστε να  απελευθερωθεί το υπόλοιπο δωμάτιο και να μην περιοριστεί το καθαρό ύψος. Στα δάπεδα επιλέχθηκαν μοτίβα και χαράξεις που να μπορούν να προσαρμοστούν στα διαφορετικά μεγέθη των δωματίων, ενώ ο κινητός εξοπλισμός κατασκευάστηκε σε τυποποιημένες διαστάσεις και τοποθετήθηκε σε ελεύθερη διάταξη έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στην εκάστοτε διαρρύθμιση.

9a7ac23d3ae5a2188c0fd9c81c9dd210.jpg

Συντελεστές του έργου: 
Αρχιτεκτονική μελέτη: agarch+ architects (Γιώργος Αναγνωστέλλης, Γιώργος Βιδάλης, Αγγελική Παππά) 
Αρχιτεκτονική τοπίου: Φύτρον Ο.Ε. (Μιχάλης Πετσαγγουράκης) 
Στατική Μελέτη: Βύρωνας Ασκητής 
Μηχανολογική Μελέτη: KMP engineering 
Κατασκευή έργου: KMP engineering 
Κόστος κατασκευής: 250.000 ευρώ 
Φωτογραφίες: Κώστας Αμοιρίδης, Ιωάννα Ρουφοπούλου 

Ζένιος Ζένιου
Digital Design Expert
Ο Ζένιος είναι ένας από τους δύο συνιδρυτές του Destsetters, και ο Creative Director για όλα τα projects του ομίλου. Γράφει, φροντίζει και επιμελείται όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται. Δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια, είναι ειδικός στα ταξίδια και λάτρης της γλώσσας & των βιβλίων.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media