{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Ειδικό βραβείο για μη υλοποιημένο έργο-100% Hotel Design Awards 2015

Ειδικό βραβείο για μη υλοποιημένο έργο-100% Hotel Design Awards 2015

Στον δεύτερο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό 100% Hotel Design Awards, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης 100% Hotel Show 27-30 Νοεμβρίου 2015, το Ειδικό βραβείο για μη υλοποιημένο έργο απονεμήθηκε στο ξενοδοχείο

    «NOVI VINODOLSKI HOTEL»

          και το αρχιτεκτονικό γραφείο

           DIVERCITY

NOVI VINODOLSKI HOTEL -Περιγραφή έργου

Πρόκειται για ξενοδοχείο 4 αστέρων στο Novi Vinodolski της Κροατίας, σε ένα οικόπεδο το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε πολυσύχναστη μαρίνα, στη βορειοδυτική πλευρά του, και τη θάλασσα στη νότια πλευρά του. Το ξενοδοχείο, περίπου 6.800m2,  αποτελείται από 70 δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, όπως εστιατόριο, bar,αίθουσα πολλαπλών χρήσεων,spa, πισίνα και  εξωτερικούς χώρους.

646489093a0fe56cd59fa6de4add6236.jpg

Στα ζητούμενα του διαγωνισμού συμπεριλαμβανοταν επίσης η πρόβλεψη για επανασύνδεση της ευρύτερης περιοχής που βρίσκεται το οικόπεδο με τον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης και κατ'επέκταση τις βραχώδεις παραλίες και τη θάλασσα, προκειμένου να δημιουργηθεί πόλος έλξης τόσο για τους ταξιδιώτες όσο και για την τοπική κοινότητα. 

47c2a678cb92674b2034ecb15c9b01cd.jpg

Η αρχιτεκτονική πρόταση εμπνεύστηκε από δύο στοιχεία: α) την αμφιθεατρική τομή του εδάφους του Novi Vinodolksi και β) τη θέση του οικοπέδου ανάμεσα στη πολύβοη μαρίνα και την ήρεμη θάλασσα.

cf8baf50fafcfd41757319c9bd0addbb.jpg

Ακολουθώντας την τομή του εδάφους στο Novi Vinodolski, η οποία ξεκινά από τα ψηλά βουνά, αναπτύσσεται προς τη γεωργική γη και στη συνέχεια κατεβαίνει προς το ιστορικό κέντρο για να καταλήξει στον παραλιακό πεζόδρομο, στην παραλία και στα βαθιά μπλε νερά της θάλασσας, οι προτεινόμενοι χώροι του ξενοδοχείου διατάχθηκαν σε διαφορετικά επίπεδα ώστε αφενός να επιτρέπεται η ομαλή και διακριτή μετάβαση του επισκέπτη από το δημόσιο χώρο στους χώρους του ξενοδοχείου, αφετέρου να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή θέα και ιδιωτικότητα στα διάφορα επίπεδα του χώρου. 

704b7d1c735d796aa70ad92532e42c01.jpg

Συγκεκριμένα, καθώς ο επισκέπτης εισέρχεται στο lobby στο ισόγειο του κτιρίου, αγναντεύει τη θέα στη θάλασσα, η οποία καδράρεται από το χώρο του bar, ενώ παράλληλα αποκτά ελεγχόμενη θέα στο υπερυψωμένο επίπεδο της πισίνας και στους εξωτερικούς χώρους, όπου οδηγείται μέσω γλυπτικής σκάλας. Από το επίπεδο της πισίνας, η θέα ανοίγεται προς τη θάλασσα, ενώ στις διαμορφωμένες πλατφόρμες του εξωτερικου χώρου, δημιουργούνται καθιστικά, χώροι ανάπαυσης και χώροι συνάντησης, σε διαφορετικά επίπεδα, με διαφορετικές φυγές στον περιβάλλοντα χωρο. Οι πλατφόρμες αυτές κατεβαίνουν σημειακά μεχρι την παραλία, όπου μετατρέπονται σε εφήμερες κατασκευές- προβλήτες για τους επισκέπτες και την τοπική κοινότητα. Επιστρέφοντας στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, η γλυπτική σκάλα οδηγεί τον επισκέπτη στις στάθμες των δωματίων, όπου εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ιδιωτικότητα.

da2dbb18738b3c785871c468662536db.jpg

Τα δύο ετερογενή αστικά τοπία στα όρια του οικοπέδου, δηλαδή η πολυσύχναστη μαρίνα και η ήρεμη θάλασσα, αποτέλεσαν αφορμή για το σχεδιασμό μίας "κινούμενης" όψης, η οποία αποτελείται από πτυσσόμενα διάτρητα πανέλα, τα οποία φιλτράρουν το φως του ήλιου. Τα πανέλα- σκίαστρα τοποθετούνται άλλοτε στο όριο  του κτηρίου, δημιουργώντας προστατευόμενα μπαλκόνια με ελεγχόμενη θέα  προς τη μαρίνα, ώστε να ενισχύσουν την ιδιωτικότητα των επισκεπτών, ή υποχωρούν και τοποθετούνται μπροστά από τα υαλοστάσια της δυτικής όψης, ώστε ο επισκέπτης να απολαμβάνει ανεμπόδιστα  τη θέα προς την θάλασσα από τους εξώστες.

3e5eb3dfc53993c43aff968df2b04fb1.jpg

Στο σπα η χωρική αφήγηση στήνεται γύρω από το υδάτινο στοιχείο και τη μετάβαση από τη σκιά στο φως: Η εσωτερική πισίνα του σπά σχεδιάζεται ώστε ο επισκέπτης να καδράρει τη θέα στη θάλασσα, ενώ όπως κολυμπά από το κλειστό χώρο προς τη θέα , το νερό μετατρέπεται σε εξωτερική πισίνα. Ο επισκέπτης βρίσκεται τώρα να κολυμπά απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θέα. Δωμάτια θεραπείας, υδρομασάζ, sauna και steam, περιλαμβάνονται στους κλειστούς χώρους του spa, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας στον επισκέπτη.


Αρχιτέκτονες: Divercity

Νικόλας Τραβασάρος, Χριστίνα Αχτύπη, Daniel Silva, Yun Wan, Kirsty Williams

Αρχιτεκτονική Τοπίου: Scape Design Associates

Interior Designers: Carole Topin

Leed Consultants: XCO2 Energy

Carbon Profiling: Sturgis Carbon Profiling (SCP)

Μαρία-Γλυκερία Μαραγγιανού
Event Project Manager
Η Μαρία-Γλυκερία Μαραγγιανού είναι υπεύθυνη για το συντονισμό και την οργάνωση όλων των συντελεστών του 100% Hotel Show. Ταυτόχρονα, αποτελεί το πρόσωπο επαφής όλων των στρατηγικών συνεργατών του θεσμού.
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media