{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Cave Summer Villas-Υπόσκαφες Εξοχικές Βίλες   |  Κωνσταντίνος Κώτσος

Cave Summer Villas-Υπόσκαφες Εξοχικές Βίλες

Το οικοδομικό σύνολο που σχεδιάστηκε αποτελείται από ένα ενιαίο κτίριο δύο ανεξάρτητων κατοικιών, με τρεις χώρους κύριας χρήσης η καθεμία, και μια ανεξάρτητη μικρή κατοικία ενός υπνοδωματίου, και προορίζεται για χρήση κυρίως κατά τους θερινούς μήνες

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γεωργία Σταθουλοπούλου

Εταιρεία: Aspect Architects

Φωτογράφος: Γιώργος Τρικούζας

Ιστοσελίδαwww.aspect-architects.gr

Email: www.aspect-architects.gr

Τηλέφωνο: 210/8949406 & 697/7787603


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το οικοδομικό σύνολο που σχεδιάστηκε αποτελείται από ένα ενιαίο κτίριο δύο ανεξάρτητων κατοικιών, με τρεις χώρους κύριας χρήσης η καθεμία, και μια ανεξάρτητη μικρή κατοικία ενός υπνοδωματίου, και προορίζεται για χρήση κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Στο οικόπεδο υπάρχει έντονη υψομετρική διαφορά που οφείλεται σε τοπικό αναβαθμό, στα μέσα περίπου του οικοπέδου. Εκατέρωθεν του πρανούς αυτού οι κλίσεις είναι ήπιες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δύο διακριτά επίπεδα εντός οικοπέδου, χωρίς οπτική επαφή μεταξύ τους. Η νότια και νοτιοδυτική κύρια όψη του οικοπέδου ευνοείται επιπλέον με εξαιρετική θέα στο λιμάνι της Μήλου. Ο βόρειος προσανατολισμός απαιτεί προσεκτικό χειρισμό, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που επικρατούν στις Κυκλάδες τους θερινούς μήνες. 

Οι κατοικίες χωροθετούνται στο χαμηλότερο από τα δύο διακριτά επίπεδα του οικοπέδου, υπόσκαφες εντός του πρανούς. Αναπτύσσονται κατά την κύρια κατεύθυνση των ισοϋψών του αναβαθμού, αλλά και γραμμικά κατά μήκος της κύριας όψης του οικοπέδου, εξασφαλίζοντας φυσικό φωτισμό από τον νότιο-νοτιοδυτικό προσανατολισμό, και θέα σε όλους τους κύριους χώρους τους. Το οικοδομικό σύνολο προσαρμόζεται στο ανάγλυφο, τόσο κατά μήκος όσο και καθ’ ύψος του πρανούς, ώστε να λειτουργεί ως σύνολο και φυσική συνέπεια του τοπίου, ελαχιστοποιώντας το αποτύπωμά του σε αυτό. Οι κατοικίες προβάλλονται ως σχισμές στο έδαφος. Τα κτίρια κατασκευάζονται από λίθινες τοιχοποιίες  επαναχρησιμοποιώντας την πέτρα του ίδιου του οικοπέδου, σε μια προσπάθεια  ανασύνθεσης των προϊόντων εκσκαφής στο δομημένο περιβάλλον.

Η υπόσκαφη διάταξη, εκτός από την αρμονική ένταξη στο τοπίο, επιλέχθηκε και για τη βιοκλιματική συμπεριφορά των κτιρίων αυτών. Ανάμεσα στα κύριά τους πλεονεκτήματα είναι η προστασία από τους ανεπιθύμητους ανέμους και οι συνθήκες   θερμικής άνεσης στο εσωτερικό τους, καθώς είναι εύκολο να διατηρηθεί θερμοκρασία 20ºC περίπου, αφού εξ ορισμού περιβάλλονται από φυσικό έδαφος σταθερής θερμοκρασίας 18ºC. Περαιτέρω βιοκλιματικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται, περιλαμβάνουν τη χρήση στεγασμένων και αστεγών φωταγωγών, που προσφέρουν αυξημένο ηλιασμό κατά τους χειμερινούς μήνες και δροσισμό που αποτρέπει την υπερθέρμανση κατά τους θερινούς μήνες, ενώ εξασφαλίζουν διαμπερότητα και αερισμό όλο τον χρόνο.  Επιπλέον, οι φωταγωγοί βελτιώνουν τον φυσικό φωτισμό των εσωτερικών χώρων, αλλά και εισάγουν το στοιχείο της φύτευσης σε αυτούς.

Η επεξεργασία του περιβάλλοντος περιλαμβάνει ένα σύνολο υπαίθριων χώρων διαφορετικών ποιοτήτων, καθώς και την κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών, παιδικής πισίνας και Jacuzzi. Eξωτερικοί χώροι εν μέρει στεγασμένοι, είτε ως ημιυπαίθριοι χώροι είτε με στέγαστρο και μπετονένια πέργκολα, προβλέπονται για τη δημιουργία σκιάς και δροσιάς, ενώ αποτρέπουν την υπερθέρμανση της όψης και το φαινόμενο της θάμβωσης. Αντίστροφα, αστεγείς βεράντες προσφέρουν ηλιασμό στους χρήστες των υδάτινων στοιχείων την ημέρα, και την απόλαυση του νυχτερινού ουρανού το βράδυ.

 Ο φυτεμένος χώρος διαμορφώνεται με τη χρήση αναλληματικών τοίχων -όπου απαιτείται για την ομαλή προσαρμογή στο φυσικό έδαφος- και υπαίθριων λίθινων στοιχείων μικρής κλίμακας, που εξυπηρετούν την ιδιωτικότητα και την ανεξαρτησία. Ο ελεύθερος χώρος ισορροπεί ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, προτρέπει τη συνύπαρξη των χρηστών, και ταυτόχρονα προστατεύει την ατομικότητά τους.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται, χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και εναρμονίζονται με το τοπίο των Κυκλάδων: ντόπια πέτρα από την εκσκαφή, στοιχεία ανεπίχριστου σκυροδέματος σε πέργκολες και σε οροφές εξωτερικού χώρου, μεταλλικά κουφώματα που καλύπτουν τις ανάγκες μεγάλων ανοιγμάτων, σοβάς λευκός στο εσωτερικό, τσιμεντοκονία στα δάπεδα.

PHOTO GALLERY

5f573790216d42eb991c465210e3f984.jpg
2e3a1a88698c75dafafbb0a139094fa7.jpg
000e957c8d8fcaf05b713cac91cda556.jpg
eb008bc9195365edad7a38356e4a2007.jpg
cc397224077426bfd06131ed3e313721.jpg
327b49c9574e6b154227fee9030e3ffc.jpg
657b68c4328dadf9139c5578b9ae28c0.jpg
Κωνσταντίνος Κώτσος
Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Eπικοινωνίας της εταιρείας Demand Fairs & Media. Ανήκει στην ομάδα επικοινωνίας και οργάνωσης του 100% Hotel Show. Ασχολείται με θέματα τουρισμού, design, τέχνης, τεχνολογίας υλικών και ό,τι άλλο δίνει απαντήσεις στις απορίες του.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media