{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

3rd 100% HOTEL DESIGN AWARDS 2016: Ξεκινά η υποβολή έργων από Ελλάδα και Κύπρο, για τον σημαντικότερο Διαγωνισμό Ξενοδοχειακού Σχεδιασμού!   |  Ζένιος Ζένιου

3rd 100% HOTEL DESIGN AWARDS 2016: Ξεκινά η υποβολή έργων από Ελλάδα και Κύπρο, για τον σημαντικότερο Διαγωνισμό Ξενοδοχειακού Σχεδιασμού!

Μετά τις δύο εξαιρετικά επιτυχημένες διοργανώσεις, το 100% Hotel Show και η DEMAND MΕΠΕ, διοργανώτρια εταιρεία της Έκθεσης, προκηρύσσουν τον 3ο Διαγωνισμό Ξενοδοχειακού Σχεδιασμού «100% Hotel Design Awards».

Ο διαγωνισμός «100% Hotel Design Awards» αποτελεί πλέον θεσμό που λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέρος των εκδηλώσεων της ετήσιας Έκθεσης 100% Hotel Show: Αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο καλός σχεδιασμός στη δημιουργία αλλά και την ανακαίνιση ξενοδοχείων, μέσα από την αξιολόγηση και την προβολή πρόσφατου υλοποιημένου έργου. Μέσα από τον διαγωνισμό, οι Αρχιτέκτονες και Σχεδιαστές έχουν την ευκαιρία να προβάλουν το έργο τους στους πιο δυναμικούς επαγγελματίες από τον τομέα του τουρισμού: Hoteliers, Travel Agents, Tour Operators, Media, Construction Companies, Financial Consultants, Marketing Managers και άλλες ειδικότητες του χώρου.

 Το ηλεκτρονικό περιοδικό ARCHISEARCH.gr, συμμετέχει για τρίτη χρονιά με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του, ως Στρατηγικός Συνεργάτης, στην επιμέλεια και την οριστική διαμόρφωση του χαρακτήρα της εκδήλωσης. Το ARCHISEARCH.gr εκπροσωπούν στην εφετινή διοργάνωση ο Βασίλης Μπαρτζώκας, εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού ARCHISEARCH.gr και ιδρυτής της εταιρείας επικοινωνίας DESIGNEMBASSADOR.COM και ο Σταύρος Μαρτίνος, Αρχισυντάκτης, Ιστορικός Αρχιτεκτονικής και Διευθυντής του προγράμματος ARKKI (Σχολείο Αρχιτεκτονικής για παιδιά και νέους που αναπτύσσεται στην Ελλάδα από την εταιρία DESIGNEMBASSADOR.COM και τον ΑΚΤΟ).                                        

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 Ο διαγωνισμός 100% Hotel Design Awards βραβεύει κάθε χρόνο επιλεγμένα ξενοδοχεία στις εξής 8 κατηγορίες:  

  • Καλύτερο Ξενοδοχείο Πόλης
  • Καλύτερο Ξενοδοχείο Διακοπών
  • Καλύτερο Δωμάτιο & Μπάνιο
  • Καλύτερο Spa
  • Καλύτερο All-Day Restaurant
  • Καλύτερο Hotel Lighting
  • Καλύτερο Lobby / Foyer / Reception
  • Καλύτερο Landscape

 Επιπλέον, απονέμονται τρία Ειδικά Βραβεία:  

  • Ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής για τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία
  • Ειδικό βραβείο για μη υλοποιημένο έργο
  • Βραβείο Κοινού

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Στον 3ο Διαγωνισμό 100% Hotel Design Awards 2016, μπορούν να συμμετέχουν:

 Αρχιτέκτονες / Αρχιτεκτονικά Γραφεία από Ελλάδα και Κύπρο για έργα που έχουν φτιάξει σε όλο τον κόσμο, τα οποία υλοποιήθηκαν (ή, πραγματοποιήθηκε η μελέτη για τα μη υλοποιημένα) την τελευταία πενταετία, και δεν έχουν συμμετάσχει ξανά στον Διαγωνισμό.

  • Έργα από Ελλάδα και Κύπρο τα οποία έχουν δημιουργηθεί (ή, πραγματοποιήθηκε η μελέτη για τα μη υλοποιημένα)  από Αρχιτέκτονες / Αρχιτεκτονικά Γραφεία από όλο τον κόσμο.

 

Σημαντική διευκρίνιση:

Στο διαγωνισμό μπορεί να καταθέσει φάκελο συμμετοχής οποιοσδήποτε έχει σχέση με το έργο (Αρχιτέκτονες, Designers, Ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων, Operators, Επενδυτές-Developers).

Σε κάθε περίπτωση προτείνεται ο υπεύθυνος Αρχιτέκτονας ή Designer του έργου να επιμεληθεί της συμμετοχής.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο 3ος διαγωνισμός 100% Hotel Design Awards 2016, θα περιλαμβάνει τα εξής στάδια (από άποψης χρόνου και ενεργειών):  

  1. Κατά το πρώτο στάδιο, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι (Αρχιτέκτονες, Designers, Ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων, Operators, Επενδυτές-Developers) να αποστείλουν στην οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού φακέλους υποψηφιότητας. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό των υποψηφιοτήτων από κάθε συμμετέχοντα. Το πρώτο στάδιο οδηγεί σε επιλογή βραχείας λίστας.
  2. Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει κλειστή συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής σε χρόνο εύλογο πριν τη διεξαγωγή της έκθεσης 100% Hotel Show και επιλογή των βραβείων ανάμεσα στα short listed επιλεγμένα έργα. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν και θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή στις 25 Νοεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια του VIP Opening Party της Έκθεσης 100% Hotel Show 2016.
  3. Τα έργα τα οποία θα επιλεγούν στη βραχεία λίστα (με τη σχετική επισήμανση για τις βραβευμένες συμμετοχές) θα παρουσιαστούν σε πινακίδες κατά τη διάρκεια της Έκθεσης 100% Hotel Show, η οποία θα διεξαχθεί το διάστημα 25-28 Νοεμβρίου 2016, στο MEC Παιανίας, ενώ στον χώρο της έκθεσης θα υπάρξει και ψηφοφορία για να αναδειχθεί το έργο που θα κερδίσει το βραβείο κοινού. Η ανακοίνωση για το έργο που κέρδισε το βραβείο κοινού θα γίνει μετά την Έκθεση.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Δήλωση για υποβολή συμμετοχής: 25 Ιουλίου 2016 Παράταση έως 31 Αυγούστου 2016

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής του υλικού: 29 Ιουλίου 2016 Παράταση έως 31 Αυγούστου 2016

Αξιολόγηση συμμετοχών: 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση short listed υποψηφιοτήτων: 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ψηφοφορία Κοινού: 25- 28 Νοεμβρίου 2016

Έκθεση short listed συμμετοχών: 25-28 Νοεμβρίου κατά την διάρκεια της Έκθεσης 100% Hotel Show 2016

Τελετή Βράβευσης: 25 Νοεμβρίου 2016 (μέρος του Vip Opening Party της Έκθεσης 100% Hotel Show 2016

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Για δήλωση συμμετοχής σε έως 2 κατηγορίες βραβείων: € 186,00 ανά φάκελο (€ 150,00+ ΦΠΑ 24%).
  • Για δήλωση συμμετοχής σε περισσότερες από 2 κατηγορίες βραβείων: € 279,00 ανά φάκελο (€ 225,00+ ΦΠΑ 24%).

 

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο φάκελος κάθε έργου πρέπει να περιλαμβάνει:  

1. Έως 10 χαρακτηριστικές φωτογραφίες του έργου. Αυτές θα πρέπει να δείχνουν οπωσδήποτε:

1α. Την γενική εικόνα. 1β. Ένα χαρακτηριστικό δωμάτιο. 1γ. Ένα χαρακτηριστικό μπάνιο. 1δ. Το lobby / foyer / reception 1ε. Εστιατόριο / μπαρ (εφόσον υπάρχει). 1στ. Spa (εφόσον υπάρχει) 1ζ. Τις επεμβάσεις τοπίου (εφόσον υπάρχουν) 1η. Λεπτομέρειες φωτισμού (εφόσον υπάρχουν) 1θ-ι. Δύο επιπλέον φωτογραφίες της επιλογής των συμμετεχόντων, ή χαρακτηριστικά σχέδια.

2. Τεχνική περιγραφή μίας σελίδας- σε μορφή word και pdf-, όπου σε 500 λέξεις να περιγράφονται τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου, ο χρόνος μελέτης και αποπεράτωσης, το κόστος υλοποίησης, ο κατασκευαστής του έργου, οι προμηθευτές ξενοδοχειακού εξοπλισμού (έπιπλα, φωτιστικά κ.α.).

3. Στοιχεία επικοινωνίας με το αρχιτεκτονικό γραφείο.

4. Αποδεικτικό πληρωμής για την συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Ο φάκελος κατατίθεται ψηφιακά στο e-mail / dropbox link / wetransfer.com [info@hotelshow.gr], έως και τις 29/07/2016 και Θέμα HOTEL DESIGN AWARDS | HOTEL NAME | ARCHITECT NAME.

Κόστος συμμετοχής ανά φάκελο, € 186,00 ή € 279,00 (ανάλογα με τον αριθμό των κατηγοριών, βάσει πίνακα ανωτέρω) πληρωτέα στη DEMAND ΜEΠΕ (Αρ. Λογαριασμού:  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ   076/470782-65     IBAN: GR71 0110 0760 0000 0764 7078 265  SWIFT-BIC ETHNGRAA)

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Κάθε γραφείο ή συμμετέχων, μπορεί να μπει στο διαγωνισμό με απεριόριστο αριθμό έργων αρκεί αυτά να πληρούν τα κριτήρια.

Δύναται το κάθε έργο να συμμετάσχει σε περισσότερες των μία κατηγοριών.

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η κριτική επιτροπή για τα 100% Hotel Design Awards 2016 θα καθορισθεί σύντομα. Θα αποτελείται από προσωπικότητες των χώρων της Αρχιτεκτονικής, του Design και του Τουρισμού, καθώς και από εκπροσώπους Θεσμικών Φορέων και Media των χώρων αυτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα μέλη της επιτροπής θα αλλάζουν κάθε χρόνο. Δε θα μπορεί να είναι μέλος επιτροπής κάποιος που έχει διατελέσει μέλος τα τελευταία 4 χρόνια. Τα μέλη της επιτροπής θα επιλέγονται από την DEMAND ΜΕΠΕ, διοργανώτρια εταιρεία του 100% Hotel Show, σε συνεργασία με την συμβουλευτική επιτροπή της έκθεσης.

Τα ονόματα της κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν με τη λήξη της υποβολής των συμμετοχών.   

 

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τα κριτήρια αξιολόγησης βασίζονται όχι μόνο στο καλό και δημιουργικό σχεδιασμό αλλά και στην εμπορική επιτυχία. Ανεξάρτητα του πόσο εντυπωσιακό είναι ένα έργο από άποψης αισθητικής ή σχεδιασμού, η κριτική επιτροπή θα εξετάσει και το πόσο το κάθε βραβευμένο έργο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών. Η κριτική επιτροπή θα ψάχνει για συμμετοχές οι οποίες να επιδιώκουν αυστηρό και καλά δομημένο σχεδιασμό, επιδεικνύοντας λογική χρήση του προϋπολογισμού του έργου ώστε να συμβάλει στην «εμπειρία» του επισκέπτη και να συμμετέχει στη δημιουργία «θεατρικού σκηνικού». Το υλικό που θα κατατεθεί θα πρέπει να δείχνει εύστοχα γιατί το έργο αυτό αξίζει να επιλεχθεί για βράβευση και πώς ο σχεδιασμός βοηθάει το έργο για να φτάσει σε επίπεδο βράβευσης.   

 

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ

  • Σύγκριση μεταξύ αρχικής ενημέρωσης και τελικής λύσης
  • Αποδεικτικά στοιχεία μιας καινοτόμου προσέγγισης με έξυπνη χρήση του χώρου και των υλικών.
  • Ευαισθησία σε επιχειρησιακά ζητήματα, καθώς και σε απαιτήσεις σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά και τον πολεοδομικό σχεδιασμό, την αειφορία και το περιβάλλον.
  • Εξατομίκευση και καινοτομία του σχεδιασμού και πώς αυτά ενισχύουν την εμπειρία των επισκεπτών.
  • Επιτυχημένη επίλυση θεμάτων προϋπολογισμού, κατασκευής και χρονοδιαγραμμάτων.
  • Θέματα άνεσης, πρακτικότητας, αντοχής και ευκολίας στη χρήση.
  • Αδιάσειστα στοιχεία και αριθμούς.
Ζένιος Ζένιου
Digital Design Expert
Ο Ζένιος είναι ένας από τους δύο συνιδρυτές του Destsetters, και ο Creative Director για όλα τα projects του ομίλου. Γράφει, φροντίζει και επιμελείται όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται. Δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια, είναι ειδικός στα ταξίδια και λάτρης της γλώσσας & των βιβλίων.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media