{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

3 Caves Villa | Η βίλα του πιο πολυφωτογραφισμένου σημείου της Καλντέρας

3 Caves Villa | Η βίλα του πιο πολυφωτογραφισμένου σημείου της Καλντέρας

3 διαδοχικά υπόσκαφα δωμάτια, κτισμένα το ένα πάνω από το άλλο, στο πιο πολυφωτογραφισμένο σημείο της καλντέρας της Οίας.

Η κατοικία «3 Caves» βρίσκεται στην Οία της Σαντορίνης, στην πλευρά της καλντέρας. Πρόκειται για μια κατοικία που δημιουργήθηκε από 3 διαδοχικά υπόσκαφα τμήματα, κατασκευής του 1987, συνολικής έκτασης 85 τ.μ. Το κτίσμα βρίσκεται στο πιο πολυφωτογραφισμένο σημείο της καλντέρας της Οίας. Η ιδιομορφία της καλντέρας έγκειται στο ότι τα κτίσματα είναι, στην κυριολεξία, το ένα κτισμένο πάνω από το άλλο. Ωστόσο, το ηφαιστειακής προέλευσης ορυκτό, η ποζολάνη, υλικό από το οποίο είναι διαμορφωμένα τα υπόσκαφα στην περιοχή, αποτελεί θαυμάσιο υλικό στήριξης και μόνωσης.


82831a231660899dc438b74b78f85432.jpg


Στο ακίνητο έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, προκειμένου να μετατραπεί από την προγενέστερη μορφή, στη σημερινή μοντέρνα και ανάλαφρη εκδοχή του. Ο χώρος είναι ενιαίος και θολωτός, αποτελούμενος από τρεις σπηλιές σε σειρά, με διαφορετική κλίση, εξ ου και η ονομασία του, «3 Caves». Στο εσωτερικό τμήμα βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα, της οποίας ο προσανατολισμός είναι προς την κεντρική είσοδο και το φως. Μέσα στην κρεβατοκάμαρα βρίσκεται, σε ανοιχτή θέα, η ντουλάπα με τις εναέριες κρεμάσεις, η οποία μπορεί να αυτονομηθεί με τη χρήση ενός παραπετάσματος από λευκή γάζα. Το κεφαλάρι του δωματίου στολίζει μια λήψη από drone (ΣΜηΕΑ), από τον φωτογράφο Γιώργο Φάκαρο, αναδεικνύοντας το ανάγλυφο των βράχων της παραλίας της Βλυχάδας στη Σαντορίνη και το δαντελωτό άγγιγμα της θάλασσας. Το δωμάτιο χωρίζεται από τον κοινόχρηστο χώρο με ένα μεταλλικό τοιχίο με διαφανή κρύσταλλα, το οποίο έχει επίσης τη δυνατότητα σκίασης και απόδοσης ιδιωτικότητας.


f4b96c157a126ef60665ad2fa227dd52.jpg


Το λουτρό αποτελεί ένα τμήμα της δεύτερης και τρίτης σπηλιάς, με εμφανείς τους δύο θόλους. Είναι περασμένο με τσιμεντοκονία για να τονίσει το φυσικό ανάγλυφο του χώρου και διακοσμείται από μαύρα φινιρίσματα στα αξεσουάρ και στα είδη υγιεινής. Η κουζίνα αποτελεί έναν αυτόνομο χώρο, με μια ανοιχτή προς το σαλόνι καμάρα, που φιλοξενεί το τραπέζι φαγητού σε καπλαμά δρυ και ενοποιεί το μέσα με το έξω. Σχεδιασμένη σε λιτές γραμμές, αποτελείται από χτιστά τμήματα περασμένα με τσιμεντοκονία και πλαισιώνεται από μαύρα, μεταλλικά και ξύλινα ράφια, σε δρυ φυσικό. Ο κεντρικός χώρος αποτελείται από το κυρίως σαλόνι, μια γωνιά χαλάρωσης με πολυθρόνες και ένα μπαράκι. Φυτά κοσμούν τους εσωτερικούς χώρους, δίνοντας την αίσθηση της ζωντάνιας και του οικείου. 

Η κατοικία διαθέτει ιδιωτικό μπαλκόνι με εξωτερικό jacuzzi, με σαλονάκι και θέα στη μαγευτική καλντέρα. Η επίστρωση των δαπέδων έχει γίνει από πατητή τσιμεντοκονία σε μπεζ αποχρώσεις, ενώ οι τοιχοποιίες είναι περασμένες με λευκό επίχρισμα, προκειμένου οι αντανακλάσεις του φωτός να τονίζουν την καμπυλότητα των θόλων της σπηλιάς. Στη διακόσμηση έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά υλικά, όπως μπαμπού, ψάθα, λινάρι, ξύλο, καθώς και μέταλλο σε μαύρο, χρυσό και λευκό χρώμα.


PROJECT ID
Κατηγορία Ξενοδοχείου: Πολυτελής Βίλα
Δυναμικότητα: 4 κλίνες
Αρχιτεκτονικό Γραφείο: Lime Deco - Μαρία Χατζησταύρου
Φωτογράφος: Βασίλης Ηλιάδης
Ολοκλήρωση Εργασιών: Μάιος 2018
Έναρξη Λειτουργίας: Μάιος 2018
Ιδιοκτήτης / Διαχειριστής: Caldera Houses

ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ (ΥΛΙΚΩΝ / ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ / ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
More Home - Madame Stoltz Greece | Έπιπλα & Διακοσμητικά
Ivy Home Collection | Έπιπλα
Interni Store | Έπιπλα & Διακοσμητικά
Καρακουλάκης | Υφάσματα
Coco-Mat | Στρώματα
Νovamix | Τσιμεντοκονίες

 Οι προετοιμασίες για το 100% Hotel Annual Review 2019 έχουν ξεκινήσει!

• New Projects • New Products • Industry Influencers

Όλα συγκεντρωμένα σε μια νέα έκδοση με υψηλή αισθητική που απευθύνεται σε Αρχιτέκτονες, Διακοσμητές, Κατασκευαστικές εταιρείες, ιδιοκτήτες και ανώτερα στελέχη ξενοδοχείων 4* και 5* αλλά και Ιδιοκτήτες επιλεγμένων ξενώνων!

Μάθε πως μπορείς να συμμετέχεις στην επόμενη έκδοση εδώ: https://goo.gl/gFpvvG5e6600d3e4a84ecbd744f20666d4eec9.jpg
4f68a404073c2cc7c4610404b8158212.jpg
266e51c2ddd040da8fb7f1880b03dace.jpgΕλένη Σφηκάκη
Digital Marketing Manager
Η Ελένη Σφηκάκη, είναι υπεύθυνη για τη διαδικτυακή επικοινωνία της έκθεσης και την ανάπτυξη του διαδραστικού της χαρακτήρα, μέχρι το κεντρικό event.
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media