{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

100% Hotel Design Awards - Φεβρουάριος 2015   |  Μαρία-Γλυκερία Μαραγγιανού

100% Hotel Design Awards - Φεβρουάριος 2015

Το 100% Hotel Show και η DEMAND ΜΕΠΕ, διοργανώτρια εταιρεία της Έκθεσης, προκηρύσσουν Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό υπό τον τίτλο «100% Hotel Design Awards». Τα 100% Hotel Design Awards θα λειτουργούν σαν αναπόσπαστο μέρος των εκδηλώσεων της εκάστοτε έκθεσης 100% Hotel Show

Στρατηγική συνεργασία με το Archisearch.gr

Σε ό,τι αφορά την συνολική διαδικασία των 100% Hotel Design Awards, το 100% Hotel Show και η DEMAND ΜΕΠΕ έχουν προχωρήσει σε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με το ηλεκτρονικό περιοδικό ARCHISEARCH.gr, το οποίο θα συμμετέχει ενεργά με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του στην επιμέλεια και την οριστική διαμόρφωση του χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Ο διαγωνισμός συνίσταται στην προβολή και επιδοκιμασία κάθε προσπάθειας που έγινε στο χώρο του ξενοδοχειακού σχεδιασμού και αφορά την αρχιτεκτονική και το design (interior design, lighting design, landscape design).

ΣΚΕΠΤΙΚΟ

Τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα του τουριστικού κλάδου (καθώς και οι αισιόδοξες προοπτικές που διαγράφονται για το μέλλον), σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αρκετές μονάδες τουρισμού δεν έχουν ανακαινιστεί τα τελευταία χρόνια, ανάγουν το ζήτημα της κατασκευής ή της ανακαίνισης ένα από τα πλέον «φλέγοντα» θέματα για τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη των ξενοδοχείων.  

Το 100% Hotel Show επιθυμεί να υπογραμμίσει τον απόλυτα κομβικό ρόλο των Αρχιτεκτονικών- Μελετητικών Γραφείων στην ολιστική, επαγγελματική κάλυψη της ανωτέρω ανάγκης. 

ΣΚΟΠΟΣ 

Σκοπός των βραβείων είναι η καθιέρωσή τους σε θεσμό που θα υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το καλό design στη δημιουργία αλλά και την ανακαίνιση ξενοδοχείων. 

Τα βραβεία θα διακρίνονται από μια σχολαστική και ολοκληρωμένη διαδικασία επιλογής των έργων και η επιλογή τους δε θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην δημιουργική αξία αλλά και στην εμπορική βιωσιμότητα τους. Η επιτροπή δεν θα είναι σταθερή αλλά κάθε χρόνο θα είναι διαφορετική και θα αποτελείται πάντα από επιτυχημένους επιχειρηματίες από το χώρο των ξενοδοχείων, αρχιτέκτονες, designers, και γενικά άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Η επιλογή των προσώπων θα επιλέγεται από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευρύτητα γνώμης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ- ΒΡΑΒΕΙΑ

Όλες οι εγκεκριμένες συμμετοχές θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κατά τη διάρκεια του 100% Hotel Show.

Οι βραβευμένες συμμετοχές θα εκτεθούν με ειδική σήμανση, ενώ στα βραβευμένα γραφεία θα διατεθεί δωρεάν από ένα info point, ώστε να συμμετέχουν στην έκθεση ως εκθέτες.

Όλες οι εγκεκριμένες υποψηφιότητες καθώς και οι βραβευμένες συμμετοχές θα περιληφθούν σε ειδικό έντυπο που θα διανέμεται στους επισκέπτες κατά την είσοδό τους στον χώρο παρουσίασης του διαγωνισμού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι κατηγορίες για τα 100% Hotel Design Awards θα βασίζονται στη δημιουργικότητα, το νεωτερισμό και τον επιτυχημένο σχεδιασμό στις παρακάτω κατηγορίες:

1. Βραβεία για την αρχιτεκτονική (υλοποιημένα έργα)

Ξενοδοχείο Πόλης- Συνολικός σχεδιασμός  Ξενοδοχείο Διακοπών- Συνολικός σχεδιασμός 

2. Βραβεία για το design (υλοποιημένα έργα)

Καλύτερο Δωμάτιο & Μπάνιο Καλύτερο Spa Καλύτερο All Day Restaurant Καλύτερο Hotel Lighting Καλύτερο Lobby/Foyer/Reception design Καλύτερο Landscape

3. Ειδική Κατηγορία 

Προτάσεις Οικονομικής Ανακαίνισης χώρων Ξενοδοχείου (υλοποιημένα και μη υλοποιημένα έργα). Οι προτάσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας, θα πρέπει να είναι κοστολογημένες, να εξηγούν το σκεπτικό με βάση το οποίο επιτεύχθηκαν οικονομίες κλίμακας, και θα αφορούν:

Συνολική ανακαίνιση ξενοδοχείου Ανακαίνιση Δωματίου & Μπάνιου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η αξιολόγηση για τα 100% Hotel Design Awards θα χαρακτηρίζεται από μια αυστηρή, καλά δομημένη και ισορροπημένη διαδικασία.

Ημερομηνίες:

Δήλωση για υποβολή συμμετοχής: 30 Οκτωβρίου Καταληκτική ημερομηνία αποστολής του υλικού: 10 Νοεμβρίου Έναρξη αξιολόγησης συμμετοχών: 20 Νοεμβρίου Ανακοίνωση υποψηφιοτήτων: 5 Δεκεμβρίου  Τελική επιλογή βραβείων: 30 Δεκεμβρίου

Παράταση αποστολής υλικού μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου

Υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά στο info@hotelshow.gr 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ειδικά για τα 100% Hotel Design Awards 2015 όλα τα έργα που θα μπουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί– λειτουργήσει στο διάστημα μεταξύ 01.01.2010 και 30.06.2014.

Ποιος μπορεί να μπει στο διαγωνισμό;

Στο διαγωνισμό μπορεί να κατέβει οποιοσδήποτε έχει σχέση με το έργο (ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, operators, επενδυτές-developers, αρχιτέκτονες, designers). Σε κάθε περίπτωση προτείνεται ο υπεύθυνος αρχιτέκτονας ή designer του έργου να επιμεληθεί της συμμετοχής.

Υλικό για τη συμμετοχή

Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να αποστείλει ηλεκτρονικά από 5 (min) έως 10 (max) φωτογραφίες καλής ανάλυσης (high resolution), καθώς και οποιοδήποτε επιπλέον υποστηρικτικό υλικό. Το υλικό αυτό σε περίπτωση επιλογής του έργου θα πρέπει να το προσκομίσει εκτυπωμένο σε διάσταση Α3 σε καλό χαρτί.

Κάθε συμμετοχή πρέπει να συνοδεύεται από ένα κείμενο 300 λέξεων σχετικά με το σχεδιασμό του έργου, τον οικονομικό προϋπολογισμό καθώς και την κατηγορία στην οποία θα διαγωνιστεί.

Κόστος συμμετοχής

€ 150,00+ΦΠΑ ανά έργο

Αριθμός συμμετοχών

Κάθε γραφείο ή συμμετέχων, μπορεί να μπει στο διαγωνισμό με απεριόριστο αριθμό έργων αρκεί αυτά να πληρούν τα κριτήρια. Δύναται το κάθε έργο να συμμετάσχει σε περισσότερες των μία κατηγοριών.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η κριτική επιτροπή για τα 100% Hotel Design Awards 2015 θα καθορισθεί σύντομα.

Θα αποτελείται από 9μελή επιτροπή απαρτιζόμενη από αρχιτέκτονες και designers (5 άτομα), εκπροσώπους ξενοδοχειακών ομίλων (2 άτομα), εκπρόσωπο εταιρίας σχετικής με προμήθειες σε ξενοδοχεία (1 άτομο), περιοδικά lifestyle και design (1 άτομο).

Τα μέλη της επιτροπής θα αλλάζουν κάθε χρόνο. Δε θα μπορεί να είναι μέλος επιτροπής κάποιος που έχει διατελέσει μέλος τα τελευταία 4 χρόνια.

Τα μέλη της επιτροπής θα επιλέγονται από την DEMAND ΜΕΠΕ, διοργανώτρια εταιρεία του 100% Hotel Show, σε συνεργασία με την συμβουλευτική επιτροπή της έκθεσης.

Τα ονόματα της κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν με τη λήξη της υποβολής των συμμετοχών.

Τα κριτήρια αξιολόγησης

Τα κριτήρια αξιολόγησης βασίζονται όχι μόνο στο καλό και δημιουργικό σχεδιασμό αλλά και στην εμπορική επιτυχία. Ανεξάρτητα του πόσο εντυπωσιακό είναι ένα έργο από άποψης αισθητικής ή σχεδιασμού, η κριτική επιτροπή θα εξετάσει και το πόσο το κάθε βραβευμένο έργο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών.

Η κριτική επιτροπή θα ψάχνει για συμμετοχές οι οποίες να επιδιώκουν αυστηρό και καλά δομημένο σχεδιασμό, επιδεικνύοντας λογική χρήση του προϋπολογισμού του έργου ώστε να συμβάλει στην «εμπειρία» του επισκέπτη και να συμμετέχει στη δημιουργία «θεατρικού σκηνικού».

Το υλικό που θα κατατεθεί θα πρέπει να δείχνει εύστοχα γιατί το έργο αυτό αξίζει να επιλεχθεί για βράβευση και πώς ο σχεδιασμός βοηθάει το έργο για να φτάσει σε επίπεδο βράβευσης.

Τι ψάχνουν να βρουν οι κριτές

Σύγκριση μεταξύ αρχικής ενημέρωσης και τελικής λύσης Σύγκριση του αρχικού με τον τελικό προϋπολογισμό Αποδεικτικά στοιχεία μιας καινοτόμου προσέγγισης με έξυπνη χρήση του χώρου και των υλικών. Ευαισθησία σε επιχειρησιακά ζητήματα, καθώς και σε απαιτήσεις σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά και τον πολεοδομικό σχεδιασμό, την αειφορία και το περιβάλλον. Εξατομίκευση και καινοτομία του σχεδιασμού και πώς αυτά ενισχύουν την εμπειρία των επισκεπτών. Επιτυχημένη επίλυση θεμάτων προϋπολογισμού, κατασκευής και χρονοδιαγραμμάτων. Θέματα άνεσης, πρακτικότητας, αντοχής και ευκολίας στη χρήση. Αδιάσειστα στοιχεία και αριθμούς.

Μαρία-Γλυκερία Μαραγγιανού
Event Project Manager
Η Μαρία-Γλυκερία Μαραγγιανού είναι υπεύθυνη για το συντονισμό και την οργάνωση όλων των συντελεστών του 100% Hotel Show. Ταυτόχρονα, αποτελεί το πρόσωπο επαφής όλων των στρατηγικών συνεργατών του θεσμού.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media