{{user.name}}
REGISTER AS VISITOR TAKE PART IN THE WORKSHOPS

Mayia Exclusive Resort & Spa

Contact Person: Tatiana Kouppa

Company: Delta Architects

Photographer: Vaggelis Pateraakis

Website: http://www.deltaarchitects.gr

Email: info@deltaarchitects.gr

Phone: 211 8008303

DESCRIPTION

Το Mayia Resort & Spa είναι μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα, εμβαδού 12.496 τ.μ. επί συνολικής έκτασης 62.480 τ.μ. και βρίσκεται στην περιοχή Κιοτάρι του Δήμου Ασκληπιείου Ρόδου.

Κύριο στοιχείο της σύνθεσης είναι ο κεντρικός άξονας, που συνδέει το κτίριο κεντρικών λειτουργιών του ξενοδοχείου (λόμπυ, κεντρικό εστιατόριο, ασιατικό εστιατόριο και σπα), με τον χώρο της κεντρικής πισίνας, τα εστιατόρια, το μπαρ, την πλαζ και την έξοδο προς τη θάλασσα. Η πορεία αυτή σηματοδοτείται με τις ορθογωνικές πύλες, που καταλήγουν, μέσω μιας κεντρικής σκάλας με υδάτινα στοιχεία και καταρράκτες, σε μια πύλη στο κτίριο κεντρικών λειτουργιών, στο επίπεδο του lobby.

Στο βορειοδυτικό τμήμα του οικοπέδου και εκατέρωθεν του κεντρικού κτιρίου, αναπτύσσονται οι κύριες πτέρυγες δωματίων και σουιτών του ξενοδοχείου σε δύο επίπεδα, σε τριώροφους και διώροφους όγκους, που αποτελούν μια δεύτερη συνθετική και λειτουργική ενότητα. Στη νοτιοανατολική πλευρά του οικοπέδου, πολύ κοντά στη θάλασσα, βρίσκονται τρεις διώροφες πτέρυγες και οκτώ δίχωρες σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, αποτελώντας μια ξεχωριστή γειτονιά μέσα στο σύνολο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. 

Όλα τα κτίσματα αναπτύσσονται κατά τέτοιον τρόπο στο επικλινές οικόπεδο,  ούτως ώστε να εκμεταλλεύονται όλη τη μαγευτική θέα προς τη θάλασσα. Σε όλες τις πτέρυγες των δωματίων πρωταγωνιστεί το νερό, με την ύπαρξη πισινών (swim-up) και υδάτινων στοιχείων, παίζοντας με τον αντικατοπτρισμό των όγκων και τον ήχο του νερού. Τα στοιχεία των όψεων ακολουθούν την αισθητική και υιοθετούν τα στοιχεία της κεντρικής πύλης. Οι όγκοι των πτερύγων τονίζονται με γωνιακές ορθογώνιες πύλες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με μια λευκή κορδέλα που δένει όλο το κτίριο.

Τα διάτρητα στοιχεία που «σπάνε» τους όγκους, παίζουν με το μεσογειακό φως, το κενό και το πλήρες, συνοδεύουν τις όψεις και τα ανοικτά  κλιμακοστάσια και δημιουργούν θέματα και εκπλήξεις. Τα συναντάμε και στις πέργκολες των δύο εστιατορίων της πισίνας και της πλαζ με τα καταστήματα, σαν μοντέρνα εκδοχή της ψάθας. Τις βραδινές ώρες, μεταμορφώνονται σε φωτιστικά στοιχεία στον περιβάλλοντα χώρο. Η χάραξη σχεδιαστικών σχισμών που συναντά κανείς στα σχέδια της πισίνας, στις δαπεδοστρώσεις και στα τοιχία, δίνει την αίσθηση της προοπτικής, δημιουργώντας οπτικές φυγές.

Στην περιοχή του μπαρ, που πλαισιώνεται με ένα υδάτινο στοιχείο και του εστιατορίου πλησίον της θάλασσας, δεσπόζουν δύο κελυφωτές πέργκολες. Εσωτερικά στο λόμπυ, θα απολαύσει ο επισκέπτης το παιχνίδι του φωτός και της σκιάς των διάτρητων στοιχείων, τις αυτοφερόμενες αψίδες που είναι η εξέλιξη των πυλών, τους τοίχους από χαλίκι και την έκρηξη φωτός στην οροφή. Πρόκειται για έναν χώρο μαγευτικό, σε συνδυασμό με την άπλετη θέα του γαλάζιου.

Η αρχιτεκτονική διήγηση συνεχίζεται στον χώρο του εστιατορίου, τον οποίο διέπει η έννοια της φύσης και του νερού. Ο χώρος εξωτερικά πλαισιώνεται εκατέρωθεν από καταρράκτες και από το υδάτινο στοιχείο της κεντρικής σκάλας, που συνδέεται με τις πύλες. Εσωτερικά, δημιουργείται ένα οργανικό  περιβάλλον που παραπέμπει σε στοιχεία της φύσης, όπως οι κελυφωτές πέργκολες που μεταλλάσσονται σε ξύλινα γλυπτικά στοιχεία, τα οποία σε συνδυασμό με τις φωτιστικές μεμβράνες, δημιουργούν φωτιστικές πηγές.

Το σπα διαμορφώνεται στο πιο κάτω επίπεδο, στο επίπεδο της πισίνας, όπου οι αποδομημένες πτυχές των τοίχων, οι οποίες με ειδικές τεχνοτροπίες προσδίδουν αναγλυφότητα, δίνουν με καλλιτεχνικό τρόπο την αίσθηση του βράχου, παίζοντας με το φως και δημιουργώντας όγκους. Στην οροφή διαμορφώνονται τα σχήματα των διάτρητων στοιχείων, που μεταμορφώνονται σε φωτιστικά στοιχεία και αντανακλώνται στο νερό.

Tα δωμάτια και οι σουίτες συνεχίζουν το διήγημα των σχημάτων στην επίπλωση, στις οροφές και τον φωτισμό, με τις σχεδιαστικές σχισμές και τα σχήματα των φύλλων της πισίνας, να πρωταγωνιστούν στον χώρο. Γήινα υλικά συνθέτουν την ατμόσφαιρα της καθαρότητας και της άνεσης.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα σχεδιάστηκε έτσι, ώστε μέσω του πρασίνου, των υγρών στοιχείων, των ειδικά σχεδιασμένων μονοπατιών και της πέτρας, να προσδίδει αφενός την αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης στον επισκέπτη, και αφετέρου να προσφέρει την εκτόνωση, μέσω της επιλογής πολύπλευρων μορφών αναψυχής. Τα στοιχεία που συνθέτουν τον εξωτερικό χώρο εισχωρούν στο εσωτερικό, δημιουργώντας έναν συγκερασμό κλασικής αισθητικής, με οργανικές φόρμες.
100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Platinum Sponsor
Gold Sponsor
Sponsors
Digital Signage Partner
Special Partners
NEXT 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Paiania
SEND MESSAGE
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
HOTELIER WORKSHOP PARTICIPATION
CONFIRM PARTICIPATION

Are you sure you wish to attend the below Workshop?

Please confirm your participation to the following.

{{workshop.name_en}}?

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
YOUR WORKSHOP REGISTRATION
YOUR REGISTRATION IS CONFIRMED

Thank you for confirming your participation in this Workshop. Please download your ticket by clicking here.

Thank you for confirming your participation.

YOUR REGISTRATION AT 100% HOTEL SHOW

Thank you for your interest in 100% Hotel Show! Please click on the confirmation link we have sent at your email to complete your registration. Upon completion, you will be able to download your entrance badge, schedule appointments with exhibitors, and register for our workshops.


Stay updated with 100% Hotel Show news by following us on Social Media: