{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
LOGIN VISITOR EXHIBITOR REGISTER
AS VISITOR
REGISTER TO
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Οlympion City Hotel

Contact Person: Sgouros Nikos

Company: Nikos Sgouros & Associates

Website: http://www.nikosgouros.gr

Email: info@nikosgouros.gr

Phone: 2310/811914

DESCRIPTION

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο βασικός προβληματισμός της μελέτης αυτής, ήταν η ένταξη στον αστικό ιστό του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης ενός πολυώροφου κτιρίου με λιτό και διακριτικό τρόπο ως προς τη σύνθεση των όγκων και των στοιχείων διαμόρφωσης των όψεων του.

Αναπόσπαστο στοιχείο της μελέτης αποτελεί η αξιοποίηση της αρχαιολογικής ανασκαφής στην στάθμη του υπογείου του οικοπέδου. Τα ευρήματα ως επί το πλείστον θα παραμείνουν ανέπαφα με σκοπό να είναι προστατευμένα κάτω από το κτίριο , ορατά και επισκέψιμα από ειδική καταπακτή στο ισόγειο. Η αρχική μελέτη περιλάμβανε διαμερίσματα. Το 2016 αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της θεμελίωσης η μετατροπή του κτιρίου σε ξενοδοχείο. Ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και προστέθηκε δεύτερο κλιμακοστάσιο.

ΘΕΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
Ο πεζόδρομος της Καλαποθάκη χαρακτηρίζεται από το μικρό του πλάτος. Το ιδεατό στερεό που προκύπτει από το συνδυασμό του μικρού πλάτους δρόμου, με το επιτρεπόμενο ύψος και τον συντελεστή δόμησης του οικοπέδου, περιορίζει το κτίριο σε μια πολύ συγκεκριμένη γεωμετρική μορφή.
Συνθετικά επιχειρήθηκε η κλιμάκωση του όγκου του κτιρίου με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρηθεί η μνήμη της μικροκλίμακας της περιοχής και να ενταχθεί η οικοδομή διακριτικά στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.


ΚΥΡΙΩΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ
Η βάση του κτιρίου δίνει την αίσθηση ότι η οικοδομή αιωρείται πάνω από την υπάρχουσα αρχαιολογική ανασκαφή, δημιουργώντας μια πυλωτή με σκοπό την προστασία και το σεβασμό του χώρου. Το κτίριο στηρίζεται σε μια σειρά υποστυλωμάτων προσεκτικά τοποθετημένων, έτσι ώστε να μην εμποδίζεται το ευαίσθητο αρχαιολογικό έργο. Τα μεγάλα ορθογωνικά ανοίγματα του ισογείου που καλύπτονται με άθραυστο γυαλί , προσφέρουν απεριόριστη θεά στα αρχαιολογικά ευρήματα .
Το κτίριο προορίζεται για ξενοδοχείο 5*. Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου ορίζεται σε 27 δωμάτια, με 57 κλίνες.
Στο ισόγειο θα δημιουργηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου (μικρό Lobby με Reception, εστιατόριο, μπαρ). Στους ορόφους (1ος- 7ος) θα διαμορφωθούν τα δωμάτια του ξενοδοχείου, στον 8ο όροφο θα διαμορφωθούν δωμάτια ,χώρος μικρού γυμναστηρίου και γραφείου. Στο δώμα υπάρχει η απόληξη κλιμακοστασίου και δημιουργείται μία μπετονένια πέργκολα για χρήση του χώρου ως μικρό roof garden και χώρο πρωινού για το καλοκαίρι.
Στο Ισόγειο μεγάλα γυάλινα ανοίγματα δημιουργούν ανεμπόδιστη θέα προς τον πεζόδρομο. Αυτό συμβάλλει στην δημιουργία μιας πιο ανάλαφρης κατασκευής πάνω από την αρχαιολογική ανασκαφή.
Στην ίδια λογική βασίζεται και η αρχιτεκτονική σύνθεση των περαιτέρω ορόφων όπου συνεχίζονται τα μεγάλα ανοίγματα και τονίζεται η λειτουργική και αισθητική σημασία των υπαίθριων χώρων.
Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τις επενδύσεις του κτιρίου είναι ο πορόλιθος και το γυαλί. Μερικά τμήματα θα επενδυθούν με μεταλλικά στοιχεία με ραβδώσεις με σκοπό την ανάδειξη των λεπτομερειών του φωτισμού.

PHOTO GALLERY

CLOSE
SEND MESSAGE
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
HOTELIER WORKSHOP PARTICIPATION
CONFIRM PARTICIPATION

Are you sure you wish to attend the below Workshop?

Please confirm your participation to the following.

{{workshop.name_en}}?

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
YOUR WORKSHOP REGISTRATION
YOUR REGISTRATION IS CONFIRMED

Thank you for confirming your participation in this Workshop. Please download your ticket by clicking here.

Thank you for confirming your participation.

YOUR REGISTRATION AT IOO% HOTEL SHOW

Thank you for your interest in IOO% Hotel Show! Please click on the confirmation link we have sent at your email to complete your registration. Upon completion, you will be able to download your entrance badge, schedule appointments with exhibitors, and register for our workshops.


Stay updated with IOO% Hotel Show news by following us on Social Media: