{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
LOGIN VISITOR EXHIBITOR REGISTER
AS VISITOR
REGISTER TO
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Makryammos Bungalows

Contact Person: Αμαλία Στράτου

Company: AM3 Architects

Website: http://www.am3architects.com

Email: info@am3architects.com

Phone: 210 6300445

DESCRIPTION

Το ξενοδοχείο «Makryammos Bungalows», διαθέτοντας 400 κλίνες, αποτελεί ξενοδοχείο 4 αστέρων και βρίσκεται στη Θάσο. Ισόγεια, πετρόκτιστα κτίσματα εναρμονισμένα με τη φύση, αμφιθεατρικά τοποθετημένα και με προσανατολισμό τη θάλασσα, εκτείνονται σε 120 στρέμματα. 

Το συγκρότημα αποτελείται από κοινόχρηστους χώρους -υποδοχής, εστίασης-μπαρ, αθλητισμού (τένις-μπάσκετ)-, εξωτερική και παιδική πισίνα, ειδικά διαμορφωμένο χώρο παιδικών δραστηριοτήτων με υπαίθρια εκτόνωση, παιδική χαρά και βοηθητικούς χώρους, καθώς και πάρκο με ελάφια.

Με απόλυτο σεβασμό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα τού εν λόγω ξενοδοχείου, ανακαινίστηκαν και σχεδιάστηκαν 59 δωμάτια και 8 σουίτες. Για τις εξωτερικές τους όψεις επιλέχθηκαν όσο το δυνατόν πιο ήπιες επεμβάσεις, όπως ξύλινες πέργκολες για σκίαση, πέτρινα στηθαία και μεγάλα ανοίγματα για βέλτιστη οπτική φυγή στη θάλασσα. Στόχος ήταν να μη διαταραχθεί το φυσικό περιβάλλον και να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής. Για αυτόν τον λόγο, τα κυρίαρχα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι η πέτρα και το ξύλο, οι πλάκες σχιστόλιθου και το μάρμαρο Θάσου, δηλαδή υλικά αδρά, συμπαγή και ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, που εναρμονίζονται με το περιβάλλον μιας ιδιαίτερα όμορφης τοποθεσίας, στην οποία η πλούσια βλάστηση και το στοιχείο της θάλασσας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του κτιριακού σχεδιασμού.

Στόχος της εν λόγω ανακαίνισης ήταν να αναδειχθεί η σχέση φυσικής ομορφιάς και χώρου, μέσα από μεγάλα ανοίγματα, απλές λειτουργικές φόρμες και διαχρονικά υλικά. Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τους σχεδιασμό, επιδιώχθηκαν η απόλυτη απλότητα και η οικονομία του χώρου, χωρίς να αγνοούνται οι λειτουργικές ανάγκες και ανέσεις που απαιτούνται για ένα δωμάτιο/σουίτα ενός ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων. Λιτές γραμμές και στοιχεία σε ήπια χρώματα, με τη βοήθεια υλικών όπως η πατητή τσιμεντοκονία, το ξύλο σε φυσικές αποχρώσεις, η πέτρα και το εμφανές σκυρόδεμα, δημιουργούν ένα οικείο και ζεστό περιβάλλον, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το εξωτερικό φυσικό περιβάλλον.

Η επιλογή των υφασμάτων, τόσο λόγω της υφής τους όσο και λόγω των αποχρώσεών τους, έγινε με στόχο τη δημιουργία μιας αίσθησης ηρεμίας και χαλάρωσης, χωρίς χρωματικές εντάσεις.

Ο φωτισμός σχεδιάστηκε, έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα φυσικά υλικά, τόσο του εξωτερικού κτιριακού όγκου όσο και των εσωτερικών επιφανειών. Η δυνατότητα επιλογής τμηματικού εσωτερικού φωτισμού, δημιουργεί και την επιθυμητή ατμόσφαιρα στον χώρο. Βασικό ρόλο στα κτίρια των δωματίων έχει η βεράντα, που ολοκληρώνει τη μετάβαση από το εσωτερικό στην ύπαιθρο, ενώ με τη χρήση υλικών όπως ξύλο, εμφανές σκυρόδεμα και μεγάλες αδρές πλάκες δαπέδου, καθώς και με τη χρήση ξύλινων στοιχείων για σκίαση, επιτυγχάνεται η ομαλή μετάβαση από μέσα προς τα έξω πλαισιώνοντας στιγμές ανάπαυσης μπροστά από μια μαγευτική θέα.

PHOTO GALLERY

CLOSE
SEND MESSAGE
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
HOTELIER WORKSHOP PARTICIPATION
CONFIRM PARTICIPATION

Are you sure you wish to attend the below Workshop?

Please confirm your participation to the following.

{{workshop.name_en}}?

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
YOUR WORKSHOP REGISTRATION
YOUR REGISTRATION IS CONFIRMED

Thank you for confirming your participation in this Workshop. Please download your ticket by clicking here.

Thank you for confirming your participation.

YOUR REGISTRATION AT IOO% HOTEL SHOW

Thank you for your interest in IOO% Hotel Show! Please click on the confirmation link we have sent at your email to complete your registration. Upon completion, you will be able to download your entrance badge, schedule appointments with exhibitors, and register for our workshops.


Stay updated with IOO% Hotel Show news by following us on Social Media: