{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
LOGIN VISITOR EXHIBITOR REGISTER
AS VISITOR
REGISTER TO
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Kastri Contemporary Hotel

Contact Person: Νατάσα Τζίκου

Company: Domotel Hotels & Resorts

Website: http://www.domotel.gr

Email: n.tzikou@domotel.gr

Phone: 2310 647400

DESCRIPTION

Η πρόσφατη ανακαίνιση του ξενοδοχείου “Καστρί”, το μετέτρεψε σε ένα σύγχρονο αστικό ξενοδοχείο με ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεδριακό κέντρο. Με έντονη παρουσία στην περιοχή, το ξενοδοχείο Καστρί ήταν κατασκευασμένο σε διάφορα στάδια, ξεκινώντας από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Η αρχιτεκτονική μελέτη της ανακαίνισης του κτιρίου βασίστηκε στην ιδέα της δημιουργίας ενός νέου ξενοδοχείου με σαφείς αναφορές στο ιστορικό ξενοδοχείο “Καστρί”, με τα σημάδια του χρόνου να παραμένουν εμφανή, δίνοντας μια αίσθηση γοητείας και υπεροχής όπως αυτής των παλαιών, κλασσικών ξενοδοχείων.

Σε ένα γήπεδο 15.256 m² μέσα σε ένα κατάφυτο πευκοδάσος αναπτύσσεται το κτιριακό συγκρότημα, το οποίο συντίθεται από δύο κτίρια που αποτελούν το ξενοδοχείο και το κτίριο του συνεδριακού κέντρου. Η μελέτη ανακαίνισης αναπτύχθηκε σε τέσσερα επίπεδα: τη λειτουργικότητα, την αρμονία, το design και τον φωτισμό. Οι συσχετισμοί και οι αλληλεπιδράσεις των τεσσάρων αυτών στοιχείων είναι εμφανείς σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, με τελικό στόχο να δημιουργήσουν μια αξιοσημείωτη βιωματική εμπειρία στον χρήστη.

Ένα σημαντικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής μελέτης, σε ό,τι αφορά τη λειτουργικότητα του κτιριακού συγκροτήματος, ήταν η δημιουργία ενός κόμβου οριζόντιας και κάθετης επικοινωνίας των δύο κτιρίων του ξενοδοχείου.

Η αλλαγή της εσωτερικής διαμερισμάτωσης, προκειμένου τα δωμάτια να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, έχει μεταφερθεί και στις εξωτερικές όψεις. Τα ανοίγματα με τους εξώστες αποκτούν τις ιδανικές αναλογίες και δίνουν τον ρυθμό που έλειπε στο κτίριο. Τα νέα σφυρήλατα κιγκλιδώματα με την ξύλινη κουπαστή στα μπαλκόνια αποτελούν στοιχεία που τονίζουν την ιστορικότητα του κτιρίου. Σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο έργο με στόχο να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη, επαναλαμβανόμενη επιφάνεια.

Στο εσωτερικό των δωματίων του ξενοδοχείου, η επιλογή των υλικών και των επίπλων έγινε με στόχο να αναβιώσει η χρυσή εποχή του “Καστρί” μέσα από την αρμονία και την ισορροπία των design επίπλων και των ποιοτικών υλικών. Ο σταθερός εξοπλισμός των δωματίων και τα δάπεδα, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από ξύλο wenge, είναι σχεδιασμένα ανά τυπολογία δωματίου από τον αρχιτέκτονα του έργου.

Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους ιταλικούς οίκους δημιουργήθηκαν custom made έπιπλα για τον κινητό εξοπλισμό των δωματίων, δίνοντας έμφαση στην επάρκεια των χώρων αλλά και στη λειτουργικότητα του design. Οι διαφορετικές τυπολογίες των δωματίων τονίζονται μέσα από τις χρωματικές επιλογές, εναρμονίζονται με τον εξωτερικό χώρο και προσδίδουν μοναδικότητα στα δωμάτια.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στους υγρούς χώρους των δωματίων, όπου τα ιδιαίτερης αισθητικής και υψηλής τεχνολογίας είδη υγιεινής πλαισιώνουν τον λεπτομερέστατα οριοθετημένο χώρο. Ο εσωτερικός και ο εξωτερικός φωτισμός, σε συνδυασμό με τον φυσικό φωτισμό, αποτέλεσαν θεμελιώδες κομμάτι του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ιδιαίτερο design, η λειτουργικότητα και τα ποιοτικά υλικά είναι στοιχεία που γίνονται εμφανή και στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου. Στο lobby, στα εστιατόρια και στο συνεδριακό κέντρο έχει γίνει μελέτη της ακουστικής του χώρου και έχουν χρησιμοποιηθεί ηχοαπορροφητικά υλικά στους τοίχους και τις οροφές. Στο αμφιθέατρο του συνεδριακού χώρου ξεχωρίζουν τα ειδικά σχεδιασμένα δερμάτινα καθίσματα, επισφραγίζοντας το απόλυτο πάντρεμα της αρμονίας και της λειτουργικότητας.

PHOTO GALLERY

CLOSE
SEND MESSAGE
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
HOTELIER WORKSHOP PARTICIPATION
CONFIRM PARTICIPATION

Are you sure you wish to attend the below Workshop?

Please confirm your participation to the following.

{{workshop.name_en}}?

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
YOUR WORKSHOP REGISTRATION
YOUR REGISTRATION IS CONFIRMED

Thank you for confirming your participation in this Workshop. Please download your ticket by clicking here.

Thank you for confirming your participation.

YOUR REGISTRATION AT IOO% HOTEL SHOW

Thank you for your interest in IOO% Hotel Show! Please click on the confirmation link we have sent at your email to complete your registration. Upon completion, you will be able to download your entrance badge, schedule appointments with exhibitors, and register for our workshops.


Stay updated with IOO% Hotel Show news by following us on Social Media: