{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
LOGIN VISITOR EXHIBITOR REGISTER
AS VISITOR
REGISTER TO
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Grace Santorini Hotel & Villa

Contact Person: Νικόλας Τραβασάρος& Χριστίνα Αχτύπη

Company: Divercity

Website: http://www.divercityarchitects.com

Email: info@divercityarchitects.com

Phone: 210 33 87 563

DESCRIPTION

Το ξενοδοχείο Grace Santorini, από τους Divercity και Mplusm, βρίσκεται σε ένα μοναδικό τοπίο στο Ημεροβίγλι, με θέα την καλντέρα, απέναντι από τον βράχο του Σκάρου. O σχεδιασμός του ξενοδοχείου ακολούθησε σε κάτοψη την τεθλασμένη γεωμετρία των υψομετρικών καμπύλων στην απότομη κλίση της καλντέρας, επιτρέποντας στο τοπίο να βρίσκεται στο προσκήνιο. Οι τεθλασμένες γραμμές συγκλίνουν στο μέσο της πλαγιάς του οικοπέδου, στη στάθμη που διαθέτει τη μέγιστη σε μήκος ισοϋψή, όπου τοποθετούνται η πισίνα, το εστιατόριο και το μπαρ του νέου ξενοδοχείου.

 Οι εξωτερικοί πέτρινοι τοίχοι δημιουργούν έναν ρυθμό από μαύρα και άσπρα, ενώ σε ορισμένα από τα δωμάτια οι ηφαιστειογενείς αυτές πέτρες τοποθετούνται με ευμεγέθη κενά, ανάμεσα από τα οποία περνά το φως. Η επανερμηνεία αυτή της παραδοσιακής ξερολιθιάς εξασφαλίζει αερισμό και ιδιωτικότητα ως προς το βλέμμα των περαστικών, καθώς τα δωμάτια ανοίγονται πλήρως προς τη θέα και έχουν πρόσβαση από την πρόσοψή τους. Με σαφείς αναφορές στα υπόσκαφα της Σαντορίνης, τα δωμάτια του ξενοδοχείου αποκτούν στρεβλά σχήματα και σπηλαιώδη χαρακτήρα, έχοντας κτιστά κρεβάτια και εντοιχισμένα έπιπλα.

Το εστιατόριο και το μπαρ διατηρούν στο εσωτερικό τους την ιδέα ενός μαύρου, σπηλαιώδους χώρου, σε αντιστοιχία με την ιδιαίτερη γεωλογία του νησιού.

Η Villa (από τους Divercity, 2012) ακολουθεί τις αρχές σχεδιασμού του Grace, επανερμηνεύοντας με σύγχρονο τρόπο τα υπόσκαφα της Σαντορίνης. Ο σχεδιασμός εμπνέεται από τη στρωματογραφία του εδάφους, συγκεκριμένα από την πορώδη υφή των πετρωμάτων και τη χρωματική παλέτα της άσπας (ηφαιστειακής τέφρας), σε συνοχή με το υπόλοιπο ξενοδοχείο.

Φτάνοντας στη Villa, η συγκλονιστική θέα της καλντέρας ανοίγεται αμφιθεατρικά μπροστά σου. Το φως και η κατάλευκη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική δίνουν τη θέση τους στα σπηλαιώδη χαρακτηριστικά των υπόσκαφων, καθώς κινείται ο επισκέπτης προς τους κλειστούς χώρους. Μπαίνοντας στον στενόμακρο χώρο τού master bedroom με τη θολωτή οροφή και τη στενή πρόσοψη, η ματιά “διαβάζει” το βάθος του χώρου μέσα από διάτρητα και διαφανή όρια. Καθώς ο επισκέπτης περπατά πάνω στη μονολιθική επιφάνεια του δαπέδου στον ρυθμό του λευκού-μαύρου, το βλέμμα του δύναται να φιλτράρει τους επιμέρους χώρους της Villa μέσα από τον παχύ τοίχο με κωνικά ανοίγματα ή να διαπερνά το κρυστάλλινο “άυλο” dressing room φτάνοντας στο λουτρό. Εκεί, ο μαύρος επιμήκης μαρμάρινος νιπτήρας λαξεύεται σε τεθλασμένες γραμμές, επιτρέποντας στο φως να δημιουργεί σκιάσεις στις επιφάνειές του.

Στον χώρο του spa αντίστοιχα, το υδρομασάζ στο βάθος της “σπηλιάς” αποκαλύπτει το βάθος τού χώρου μέχρι τη θέα στο φως και την καλντέρα. Το γκρι μονολιθικό δάπεδο στις αποχρώσεις της άσπας με τα μαύρα μοτίβα (patterns) σε χρώμα και υφή θηραϊκής γης, οδηγεί στους υπόλοιπους χώρους, δηλαδή στο guest bedroom, τη show-kitchen και την πισίνα με θέα την καλντέρα.

PHOTO GALLERY

CLOSE
SEND MESSAGE
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
HOTELIER WORKSHOP PARTICIPATION
CONFIRM PARTICIPATION

Are you sure you wish to attend the below Workshop?

Please confirm your participation to the following.

{{workshop.name_en}}?

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
YOUR WORKSHOP REGISTRATION
YOUR REGISTRATION IS CONFIRMED

Thank you for confirming your participation in this Workshop. Please download your ticket by clicking here.

Thank you for confirming your participation.

YOUR REGISTRATION AT IOO% HOTEL SHOW

Thank you for your interest in IOO% Hotel Show! Please click on the confirmation link we have sent at your email to complete your registration. Upon completion, you will be able to download your entrance badge, schedule appointments with exhibitors, and register for our workshops.


Stay updated with IOO% Hotel Show news by following us on Social Media: