{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
LOGIN VISITOR EXHIBITOR REGISTER
AS VISITOR
REGISTER TO
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Asea Lounge Restaurant

Contact Person: Στάμος Χονδροδήμος

Company: InteriorDesignLaboratorium

Website: http://www.idlaboratorium.gr

Email: info@idlaboratorium.gr

Phone: 210 9249415

DESCRIPTION

Το ASEA Lounge Restaurant είναι ένα ιαπωνικό εστιατόριο, μέρος του ξενοδοχείου Mystique, Α Luxury Collection Hotel στην Οία της Σαντορίνης. Το ξενοδοχείο είναι μέλος της παγκόσμιας αλυσίδας Starwood Hotels & Resorts.Το όνομά του δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό των λέξεων θάλασσα (sea) και Ασία (Asia). Ένας άμεσος συνειρμικός συνδυασμός, από το τοπίο που αντικρίζεις μπροστά σου και από αυτό που πρόκειται να γευτείς.

 

Ο προϋπάρχων χώρος αποτελούσε ένα τυπικό κεκλιμένο συνονθύλευμα βράχων και χώματος στις παρυφές της καλντέρας. Με οδηγό την επίλυση της δυσκολίας που προέκυπτε από την τοποθεσία του οικοπέδου, η έμπνευση στον σχεδιασμό προήλθε από τις γεωμορφολογικές αναβαθμίδες που συναντάμε στα τοπία των νησιών του Αιγαίου. Η διαμόρφωση και η λειτουργία του χώρου αναπτύσσεται σε κλιμακωτά υψομετρικά επίπεδα, προσφέροντας ποικίλες ζώνες εστίασης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι παραδοσιακές και διάσημες καμπύλες του νησιού δημιουργούνται ξανά και αποτελούν το περίβλημα οριοθέτησης του εστιατορίου. Στο εσωτερικό τους ο σχεδιασμός απομακρύνει κάθε παραδοσιακή φόρμα και δημιουργεί ένα απόλυτο design αποτέλεσμα. Ένας σύγχρονος πυρήνας μέσα σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον φυσικού κάλλους αναμειγνύονται, δίνοντας μία νέα εξελιγμένη εικόνα.

 

Το κυρίαρχο μη χρώμα του νησιού, το μαύρο, ως σύμβολο του κύρους, της εκλέπτυνσης και του καλού γούστου έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τονίζοντας συγκεκριμένα τμήματα σε συνδυασμό με το γκρι. Στη συνέχεια έρχεται η αντίθεση. Μασίφ κομμάτια από λευκό μάρμαρο έρχονται σε επαφή με τα σκούρα χρώματα, θυμίζοντας την καθαρότητα και το ελληνικό εκτυφλωτικό φως που αγγίζει το μαύρο νησί της Σαντορίνης. Το σκληρό μάρμαρο δίνει τη θέση του στον μαλακό μαύρο φελλό και στο φυσικό teak, απαλύνοντας έτσι την αυστηρότητα της υπόλοιπης χρωματικής παλέτας. Σκληρές και μαλακές υφές, χρωματισμοί μεγάλων αντιθέσεων, διαφορετικά υλικά μεταξύ τους αντανακλούν τις εικόνες του νησιού με έναν διαφορετικό τρόπο και δημιουργούν έναν ιδιαίτερο χώρο, όπου η επίσκεψη αποτελεί εμπειρία.

 

Η προσεκτική επιλογή των λίγων επίπλων που διακρίνονται στον χώρο, έγινε από τις εταιρείες Δελούδης, ΜΙΑCOLLECTION και μία ισπανική εταιρεία ειδικών κατασκευών από μαύρο φελλό. Οι υπόλοιπες ειδικές κατασκευές, όπως το μπαρ, είναι μέρος της σχεδιαστικής μελέτης για τον συγκεκριμένο χώρο. Η μελέτη φωτισμού έγινε σε συνεργασία με την Ελίνα Δασίρα. 

Ο χρόνος μελέτης του έργου ήταν δύο μήνες (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2014). Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2014 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του ίδιου έτους. Το κόστος υλοποίησης ανήλθε περίπου στο ποσό των 120.000 ευρώ.

PHOTO GALLERY

CLOSE
SEND MESSAGE
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
HOTELIER WORKSHOP PARTICIPATION
CONFIRM PARTICIPATION

Are you sure you wish to attend the below Workshop?

Please confirm your participation to the following.

{{workshop.name_en}}?

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
YOUR WORKSHOP REGISTRATION
YOUR REGISTRATION IS CONFIRMED

Thank you for confirming your participation in this Workshop. Please download your ticket by clicking here.

Thank you for confirming your participation.

YOUR REGISTRATION AT IOO% HOTEL SHOW

Thank you for your interest in IOO% Hotel Show! Please click on the confirmation link we have sent at your email to complete your registration. Upon completion, you will be able to download your entrance badge, schedule appointments with exhibitors, and register for our workshops.


Stay updated with IOO% Hotel Show news by following us on Social Media: