{{user.name}}
REGISTER AS VISITOR TAKE PART IN THE WORKSHOPS

Holiday Suites

Contact Person: Χάρης Παπαϊωάννου

Company: Χάρης Παπαϊωάννου & Συνεργάτες

Photographer: Δημήτρης Πούπαλος | Σταύρος Χαρισόπουλος | Χάρης Παπαϊωάννου |

Website: http://www.harrypapaioannou.gr

Email: info@harrypapaioannou.gr

Phone: 210 7216821

DESCRIPTION

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ήσυχο δρόμο και σε πολύ μικρή απόσταση από σταθμό του μετρό στο κέντρο της Αθήνας.

Αρκετοί πελάτες του το επισκέπτονται συχνά, ενώ σε μεγάλο ποσοστό διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα (ενίοτε και για παραπάνω από έναν μήνα). Έτσι, ήταν βασικό για τα δωμάτια να διαθέτουν άνετο χώρο εργασίας εκτός του υπνοδωματίου, οριοθετημένο χώρο φαγητού και την άνεση ενός σαλονιού.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ζήτησε το ριζικό ανασχεδιασμό όλων των εσωτερικών χώρων (σε σύνολο περίπου 1.500 τ.μ.). Σημειώνεται ότι στην ίδια εταιρεία ανήκει το ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Centre, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση, καθώς και το Holiday Inn Athens - Attica Ave. Airport West. Έτσι ήταν βασικό ζητούμενο να διατηρηθούν οι ποιοτικές προδιαγραφές υλικών και ύφους, ώστε να αντιστοιχούν στα υπόλοιπα ξενοδοχεία του ομίλου και να ανταποκρίνονται στην κατηγορία των 5*.

Συνολικά το ξενοδοχείο διαθέτει 34 σουίτες 3 βασικών τύπων και μέσης επιφάνειας 35-40 τ.μ. η καθεμία, οι οποίες κατανέμονται σε 5 ορόφους.

Ο σχεδιασμός έγινε κατά τέτοιον τρόπο, ώστε ο χώρος να είναι ενιαίος και άνετος αλλά ταυτόχρονα να δημιουργούνται διακριτοί υπο-χώροι με διαφορετικές χρήσεις.

Με αυτό το σκεπτικό, ο χώρος της ντουλάπας έχει ενοποιηθεί με το πολυκουζινάκι και σε σχέση με το τραπέζι οριοθετεί τον χώρο φαγητού. Το ίδιο τραπέζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως μεγάλο γραφείο. Έτσι, ο ίδιος χώρος μπορεί να μετατραπεί σε χώρο εργασίας (για τους επισκέπτες μακράς διαρκείας). Στο σαλόνι ο καναπές είναι διθέσιος, ευρύχωρος και πτυσσόμενος με δυνατότητα να γίνει κρεβάτι, για να φιλοξενήσει 2 άτομα. Στο χώρο του υπνοδωματίου η τηλεόραση στρέφεται με ειδική βάση. Κάτω από αυτήν υπάρχει συρόμενο ράφι για την τοποθέτηση υπολογιστή ή άλλου ψηφιακού μέσου.

Ζητούμενο αποτέλεσε, ο σχεδιασμός να δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας, αποφεύγοντας το έντονα κλασικό ύφος και τείνοντας προς τη γεωμετρία μιας σύγχρονης προσέγγισης.

Ειδικά στον χώρο του κλιμακοστασίου, υπήρχε δέσμευση σχετικά με το δάπεδο και το κιγκλίδωμα και ζητήθηκε να διατηρηθούν. Με την αλλαγή των χρωμάτων, τον ανασχεδιασμό του φωτισμού (χρησιμοποιώντας κάποια ήδη υπάρχοντα φωτιστικά) και την κατάλληλη επιλογή ταπετσαριών (γενική - διακοσμητική), δημιουργήθηκε ένας χώρος που παραπέμπει σε art-deco και συνδυάζει κλασικά και σύγχρονα στοιχεία σε ένα ατμοσφαιρικό σύνολο.

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή των υλικών ήταν η εύκολη συντήρηση και καθαρισμός, καθώς και οι υψηλές προδιαγραφές για αντοχή σε πυρκαγιά, κρούσεις και φθορές.

Όλοι οι χώροι στα δωμάτια και το κλιμακοστάσιο επενδύθηκαν με επαγγελματική ταπετσαρία βινυλικού τύπου, υψηλής ποιότητας.

Στα δωμάτια αποξηλώθηκε η υπάρχουσα μοκέτα και αντικαταστάθηκε με αδιάβροχο δάπεδο PVC με υποδομή φελλού, για βέλτιστη ηχομόνωση.

Για όλα τα ξυλουργικά χρησιμοποιήθηκε scratch-proof φορμάικα.

Η είσοδος στο κτίριο επανασχεδιάστηκε. Στη σκάλα εισόδου προστέθηκαν

πλευρικά στηθαία με κάλυψη μαρμάρου και πλευρικό φωτισμό σήμανσης, ενώ προστέθηκε νέα ράμπα (μεταλλική κατασκευή) και στέγαστρο.

 

Η κυριότερη αρχή σχεδιασμού για τον φωτισμό, ήταν η ευελιξία διαφορετικών δυνατοτήτων – σεναρίων χρήσης. Ο ατμοσφαιρικός, έμμεσος φωτισμός με

σημειακές εξάρσεις εντοπισμένου φωτισμού και η αντίθεση των πιο φωτισμένων με τις πιο ηθελημένα σκοτεινές περιοχές, λειτουργούν με τρόπο σκηνογραφικό.

Σε όλους του χώρους αποφεύγεται η θάμβωση με απευθείας φωτισμό και παράλληλα συνδυάζονται διαφορετικού τύπου φωτιστικές πηγές, όπως ο κρυφός φωτισμός από την οροφή, τα επιτοίχια και τα επιδαπέδια φωτιστικά.

Το τελικό ζητούμενο της ανακαίνισης ήταν η δημιουργία ενός χώρου με διακριτή ταυτότητα, αίσθηση οικειότητας και σπιτικής άνεσης, σε συνδυασμό με την πολυτέλεια μιας άνετης φιλοξενίας.
100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Platinum Sponsor
Gold Sponsor
Sponsors
Digital Signage Partner
Special Partners
NEXT 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Paiania
SEND MESSAGE
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
HOTELIER WORKSHOP PARTICIPATION
CONFIRM PARTICIPATION

Are you sure you wish to attend the below Workshop?

Please confirm your participation to the following.

{{workshop.name_en}}?

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
YOUR WORKSHOP REGISTRATION
YOUR REGISTRATION IS CONFIRMED

Thank you for confirming your participation in this Workshop. Please download your ticket by clicking here.

Thank you for confirming your participation.

YOUR REGISTRATION AT 100% HOTEL SHOW

Thank you for your interest in 100% Hotel Show! Please click on the confirmation link we have sent at your email to complete your registration. Upon completion, you will be able to download your entrance badge, schedule appointments with exhibitors, and register for our workshops.


Stay updated with 100% Hotel Show news by following us on Social Media: