{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
LOGIN VISITOR EXHIBITOR REGISTER
AS VISITOR
EN
GR

Το γραφείο Potiropoulos + Partners εμπνεύστηκε κατασκευές μοναδικού τρισδιάστατου σχεδιασμού για επιλεγμένους χώρους του 100% Hotel Show 2017   |  Eleni Sfikaki

Το γραφείο Potiropoulos + Partners εμπνεύστηκε κατασκευές μοναδικού τρισδιάστατου σχεδιασμού για επιλεγμένους χώρους του 100% Hotel Show 2017

Το ευρέως αναγνωρισμένο, διεθνώς βραβευμένο, αρχιτεκτονικό γραφείο Potiropoulos+Partners, κλήθηκε να σχεδιάσει μερικούς από τους σημαντικότερους χώρους της Έκθεσης 100% Hotel Show 2017. Σε συνεργασία με την εταιρεία Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική, η οποία ανέλαβε να υλοποιήσει το μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό μέρος των κατασκευών, παρουσίασε στη φετινή διοργάνωση 3 διαφορετικούς χώρους που δημιουργούσαν την αίσθηση της αλληλουχίας, μέσω της έντονης ασυμμετρίας και της αυστηρής διχρωμίας, που επικρατούσε σε αυτούς.

Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο Potiropoulos+Partners, η επερχόμενη “έκρηξη” στην ελληνική τουριστική βιομηχανία αποτέλεσε τη γενεσιουργό έννοια πίσω από το σχεδιασμό των χώρων του Lounge,  της Αίθουσας των Workshops και του Design Lab Hub για την Έκθεση 100% Hotel Show 2017.  

LOUNGE

a884b839c0ead3b11d04690e089824b8.jpg

Το Lounge αποτελεί τον χώρο συνάντησης των επισκεπτών, σημείο διάδρασης και διαλόγου. Το meeting point της Έκθεσης δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί τοπόσημό της. Μέσα από την “αποδόμηση” του καννάβου, η συστοιχία των εκθεσιακών περιπτέρων “διακοπτόταν” από μία δυναμική σύνθεση με έντονο το στοιχείο της ασυμμετρίας. Με κύρια συνθετικά εργαλεία τις ανισοϋψείς μονοχρωματικές επιφάνειες που αναδιπλώνονταν και μετατρέπονταν από επικλινείς τοίχους σε καθιστικά και από πάγκους σε στέγαστρα, δημιουργήθηκε μία “κορδέλα” λειτουργιών που (καθ)όριζε το χώρο, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία μιας αναπάντεχης εμπειρίας.

557822aa3f0257a537aa51886b922fc3.jpg

ΑΙΘΟΥΣΑ WORKSHOPS 

7474493ef09562a2ed18d576e6823cf8.jpg

Σε συνέχεια του χώρου του Lounge ο επισκέπτης οδηγείται στην αίθουσα των Workshops, όπου η σχεδιαστική λογική παρέμεινε αναλλοίωτη. Η έννοια της “έκρηξης” εκφράστηκε και εδώ μέσω της έντονης απόκλισης από την “ορθοκανονικότητα”. Οι κεκλιμένες επιφάνειες δημιουργούσαν έναν “δραματικό” χώρο που “αγκάλιαζε” το ακροατήριο, ενώ η γεωμετρία της σκηνής και οι έντονες χαράξεις στο δάπεδο γεννούσαν δυναμικές οπτικές φυγές.

76395ec7e1d145e6a836c74ec8ce2852.jpg

DESIGN LAB HUB 

322ba625f16ec71c317158837be72ca9.jpg

Η λογική του σχεδιασμού του χώρου του Design Lab Hub διαφοροποιήθηκε, καθώς η ενότητα αυτή όφειλε να προσαρμοστεί στην υπόλοιπη έκθεση προκειμένου να αναδειχθούν τα εκθέματα και τα περίπτερα που φιλοξενούσε. Οι εκθεσιακοί πάγκοι, διατηρώντας τη μη κανονική γεωμετρία, στρέφονταν και συνδυάζονταν δυναμικά με την κατά τα άλλα ορθοκανονική χάραξη. Τα διαχωριστικά πετάσματα μεταξύ των διαφόρων εκθετών παρέμειναν χαμηλά, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ενοποίηση του χώρου, προσφέροντας μεγαλύτερη διάδραση τόσο μεταξύ των εκθετών όσο και με τους επισκέπτες. Οι κατασκευές του Design Lab Hub έγιναν από την εταιρεία Exposystem.

e38827c648adc6f608f24896498016ee.jpg

                                                                        

Και στις τρεις ενότητες, η έντονη ασυμμετρία ενισχύθηκε από την αυστηρή διχρωμία. Όλα τα λειτουργικά στοιχεία των χώρων, από τα στέγαστρα και τα δάπεδα μέχρι τα καθιστικά και τους εκθεσιακούς πάγκους, συνδύαζαν σχέσεις του άσπρου και του μαύρου, εντείνοντας το δυναμισμό της σύνθεσης και προσφέροντας μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία στον επισκέπτη.

                                                                        

ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ LOUNGE

Designed by: POTIROPOULOS+PARTNERS

Constructions by: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ

Digital Signage Sponsor: LG 

Coffee Sponsor: MOKARICO 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑΣ WORKSHOPS

Designed by: POTIROPOULOS+PARTNERS

Constructions by:  ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ 

Digital Signage Sponsor: LG 

Eleni Sfikaki
Digital Marketing Manager
Eleni Sfikaki is responsible for the online communication of the exhibition and the development of its interactive character, up to the main event.
CLOSE
SEND MESSAGE
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
HOTELIER WORKSHOP PARTICIPATION
CONFIRM PARTICIPATION

Are you sure you wish to attend the below Workshop?

Please confirm your participation to the following.

{{workshop.name_en}}?

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
YOUR WORKSHOP REGISTRATION
YOUR REGISTRATION IS CONFIRMED

Thank you for confirming your participation in this Workshop. Please download your ticket by clicking here.

Thank you for confirming your participation.

YOUR REGISTRATION AT IOO% HOTEL SHOW

Thank you for your interest in IOO% Hotel Show! Please click on the confirmation link we have sent at your email to complete your registration. Upon completion, you will be able to download your entrance badge, schedule appointments with exhibitors, and register for our workshops.


Stay updated with IOO% Hotel Show news by following us on Social Media: