{{user.name}}
REGISTER AS VISITOR TAKE PART IN THE WORKSHOPS

Annual Review Editorial 2017

Dimitris Antonakos,
Annual Review Editorial 2017

Το έντυπο «100% Hotel Annual Review», πρόκειται για μια ετήσια έκδοση σε μορφή Coffee Table Book, που κάθε χρονιά θα στοχεύει να συνοψίσει, να καταγράψει και να κωδικοποιήσει τα κυριότερα τεκταινόμενα στην Ελληνική Ξενοδοχειακή Αγορά για τη χρονιά που πέρασε.

Η γιγάντωση της διακίνησης της πληροφορίας μέσω του διαδικτύου, όπως την έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, ανέτρεψε βίαια την προηγούμενη υφιστάμενη κατάσταση στον έντυπο Τύπο. Είναι αλήθεια ότι, όπως φαινόταν τουλάχιστον στην αρχή, όλα τα δεδομένα ήταν υπέρ του ηλεκτρονικού «κόσμου»: πολύ χαμηλό κόστος (κάτι που έγινε σχεδόν επιτακτική ανάγκη λόγω και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης από το 2008 και μετά), γρήγορη διακίνηση, εύκολη πρόσβαση σε μεγάλο και πολυδιάστατο όγκο πληροφορίας ήταν μερικά από αυτά.

Όπως συμβαίνει όμως σε κάθε σχεδόν πτυχή της ζωής, τα πράγματα δεν είναι μονοδιάστατα ‒ συνήθως ισχύει το «κάτι κερδίζεις - κάτι χάνεις». Στην περίπτωσή μας, μετά τα παραπάνω –πασιφανώς αποδεκτά– «κέρδη», αρχίσαμε να μετράμε και τις «χασούρες»: πολύ χαμηλό κόστος ναι, αλλά αυτό, σε αρκετές περιπτώσεις, σημαίνει και ύλη χαμηλών απαιτήσεων. Γρήγορη, εύκολη πρόσβαση σε πολλή πληροφορία ναι, αλλά αυτό ίσως δημιουργεί αναγνώστες που «τσιμπολογούν» πληροφορίες από δω κι από κει, χωρίς ουσιαστική ενημέρωση σε βάθος (έχω κουραστεί ν’ ακούω για «διαγώνια ανάγνωση»), ενώ από την άλλη σίγουρα έχει απολεσθεί το χαρακτηριστικό της πληροφορίας που «παραμένει» ώστε να μπορούμε να ανατρέξουμε και στο μέλλον εκεί (αυτό που λέμε «αρχείο», ή, ακόμη περισσότερο, «συλλεκτικό»).

Έτσι, φτάσαμε στο σημείο να εκτιμούμε μεν τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού τύπου, αλλά να μην αδιαφορούμε για τον ειδικό, εξαίσιο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το έντυπο, ιδιαίτερα όταν αυτό  λαμβάνει τα μηνύματα των καιρών και προσαρμόζεται ώστε να καλύπτει υφιστάμενες ανάγκες και επιθυμίες.

Το έντυπο «100% Hotel Annual Review», που κρατάτε στα χέρια σας, γεννήθηκε ως αποτέλεσμα των παραπάνω αναλύσεων/εκτιμήσεων. Πρόκειται για μια ετήσια έκδοση σε μορφή Coffee Table Book, που κάθε χρονιά θα στοχεύει να συνοψίσει, να καταγράψει και να κωδικοποιήσει τα κυριότερα τεκταινόμενα στην Ελληνική Ξενοδοχειακή Αγορά για τη χρονιά που πέρασε. Άρα εμπεριέχει μεν το χαρακτηριστικό της άμεσης πληροφορίας, παράλληλα όμως αποτελεί μια καταγεγραμμένη επετηρίδα του χώρου της Ξενοδοχίας (και της Ξενοδοχειακής Αρχιτεκτονικής), κάτι που, χρόνο με τον χρόνο, ελπίζουμε ότι θα το καταστήσει συλλεκτικό.


Η πρώτη του έκδοση, για λόγους και πρακτικούς μεταξύ των άλλων, επικεντρώθηκε στο διάστημα 2016-2017. Σ’ αυτή θα βρείτε:

Ουσιαστικά στατιστικά αποτελέσματα που συντελούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων όχι μόνο για το τι έγινε αλλά και για το τι αναμένεται να συμβεί στον χώρο το επόμενο διάστημα.

Επενδύσεις που ολοκληρώθηκαν ή που βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

Καταγραφή των επιχειρηματικών τάσεων που διαμορφώνουν το τοπίο του κλάδου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και οι οποίες αναπόφευκτα θα επηρεάσουν προσεχώς την αγορά.

Παρουσίαση επιλεγμένων ξενοδοχειακών projects Αρχιτεκτονικής Μελέτης και Κατασκευής που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο έτος.

Συστηματική καταγραφή νέων προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων με κριτήριο αξιολόγησης την καινοτομία.

Παρουσίαση προσώπων που για διάφορους λόγους υπήρξαν επιδραστικοί παράγοντες για τον κλάδο το προηγούμενο διάστημα.


Ως πρώτη έκδοση, ξέρουμε ότι θα χρειαστεί να διορθώσουμε πράγματα, να βελτιώσουμε δεδομένα, να βρούμε με λίγα λόγια την «περπατησιά» μας ώστε να ανταποκριθούμε σε υψηλές προσδοκίες. Ωστόσο το ταξίδι ήδη ξεκίνησε! Και το έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας θέλουμε να αναδειχθεί σε ένα συναρπαστικό όχημα που, μέσω της καταγραφής του άμεσου παρελθόντος, θα ρίχνει άπλετο φως στο δρόμο για το μέλλον!


Δημήτρης Αντωνάκος

Dimitris Antonakos
Organizer - Editor In Chief
Dimitris Antonakos is the founder of 100% Hotel Show. His vision is the constant development and support of the Greek Hotel Product. His close relationship with contemporary evolutions and modern technologies, allow him to pursue the creation of a modern and interactive institution, with effective results for its visitors and participants.
SEND MESSAGE
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
HOTELIER WORKSHOP PARTICIPATION
CONFIRM PARTICIPATION

Are you sure you wish to attend the below Workshop?

Please confirm your participation to the following.

{{workshop.name_en}}?

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
YOUR WORKSHOP REGISTRATION
YOUR REGISTRATION IS CONFIRMED

Thank you for confirming your participation in this Workshop. Please download your ticket by clicking here.

Thank you for confirming your participation.

YOUR REGISTRATION AT 100% HOTEL SHOW

Thank you for your interest in 100% Hotel Show! Please click on the confirmation link we have sent at your email to complete your registration. Upon completion, you will be able to download your entrance badge, schedule appointments with exhibitors, and register for our workshops.


Stay updated with 100% Hotel Show news by following us on Social Media: