{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
LOGIN VISITOR EXHIBITOR REGISTER
AS VISITOR
REGISTER TO
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Canaves Oia Epitome | 100% Hotel Design Awards Winners 2019 - Best Resort   |  Konstantinos Kotsos

Canaves Oia Epitome | 100% Hotel Design Awards Winners 2019 - Best Resort

Βραβείο- Νικητής Κατηγoρίας: Καλύτερο Resort

Η αλυσίδα Canaves resort είναι πολύ καλά εδραιωμένη και εξαιρετικά επιτυχής στο νησί της Σαντορίνης. Όταν ξεκίνησε η μελέτη για τον σχεδιασμό ενός νέου ξενοδοχείου, ήταν εμφανής η μοναδική ευκαιρία που παρείχε η περιοχή, με την εκπληκτική θέα στο περίφημο ηλιοβασίλεμα, χωρίς τους περιορισμούς χώρου που συχνά έχουν οι περιοχές που βρίσκονται στην Καλντέρα. Το Canaves Oia Epitome είναι το πρώτο ξενοδοχείο σε αυτό το μέρος του νησιού, που παρέχει ανοιχτό και φωτεινό χώρο με απεριόριστη θέα. Ο πρώτος στόχος ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να αξιοποιηθεί η επιβλητική κατασκευή από σκυρόδεμα και τούβλα που υπήρχε ήδη στην περιοχή, χωρίς να επηρεάζεται το σύνολο της χτισμένης περιοχής. Το ξενοδοχείο που προγραμματιζόταν να οικοδομηθεί ήταν σχετικά μεγάλο για το νησί, με 24 δωμάτια, εστιατόριο και ρεσεψιόν, σε 3 γραμμικά τετράγωνα, τα οποία σχημάτιζαν μαζί ένα σχέδιο σε μορφή U. Ο όγκος ήταν μεγάλος και προσέδιδε μία αίσθηση αμηχανίας, ενώ φαινόταν και ασύνδετος με το περιβάλλον. Έτσι, χωρίστηκε αρχικά σε περισσότερα μικρότερα τμήματα, και στη συνέχεια τα τμήματα αυτά ανακατανεμήθηκαν στην περιοχή έχοντας ελεύθερο χώρο γύρω τους, ώστε να «αναπνέουν» μέσα στο περιβάλλον τους.

40f6d6f1c4e70c7e75b187b401d2d9e6.jpg

Αυτή η προσέγγιση επαναπροσδιορίζει πλήρως τον σχεδιασμό των δωματίων και τη διάταξη του προγράμματος σε όλη την περιοχή. Μετακινήθηκε η είσοδος από το κάτω μέρος της περιοχής στο πάνω, αλλάζοντας θέση με την τραπεζαρία. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας πιο ευρύχωρος χώρος υποδοχής, και προσδόθηκε στην τραπεζαρία και στο μπαρ μια πιο κοινωνική πνοή, καθώς τοποθετήθηκαν δίπλα στην πισίνα. Προστέθηκε ένα δεύτερο εστιατόριο, προσβάσιμο στους μη πελάτες του ξενοδοχείου μέσω ξεχωριστής εισόδου, κάτω από μια πέργκολα με θέα στη βεράντα της πισίνας και με εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

5dd63658aeddcd9f36bd6f625cf40332.jpg

Κατά τον σχεδιασμό των δωματίων, ο στόχος ήταν να αυξηθεί η αντίληψη του χώρου χωρίς να γίνουν μεγαλύτερα στην πραγματικότητα. Με τον διαχωρισμό των κτιρίων, δημιουργήθηκε η ευκαιρία για μια χαρακτηριστική κυκλαδίτικη χορογραφία κλειστού και ημι-κλειστού χώρου, ώστε να προσφέρεται ένας άνετος και δροσερός τρόπος ζωής, προσαρμοσμένος στη ζέστη του ελληνικού καλοκαιριού. Δημιουργήθηκε μια σειρά από τοπικές πέτρινες προσθήκες σε κάθε δωμάτιο, για να επεκταθεί η αίσθηση του χώρου και να “σβήσουν” τα όρια μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Κάθε δωμάτιο έχει δική του αυλή εισόδου, με υπαίθριο ντους και περιοχή αμμοσυλλογής, ενώ στην άλλη άκρη του δωματίου, υπάρχει ένα πέτρινο κτίσμα που προσφέρει σκιά σε μια εξωτερική τραπεζαρία και πλαισιώνει τη θέα στην ιδιωτική πισίνα με μεγάλα τοξωτά ανοίγματα. Πέτρινοι τοίχοι περιβάλλουν τις βεράντες για να δώσουν απόλυτη ησυχία, σκιά, καταφύγιο από τον άνεμο και μοναδική θέα στην απέραντη θάλασσα. Αυτές οι προσθήκες, μαζί με τη διάταξη πολλαπλών επιπέδων των 4 υπνοδωματίων, δημιουργούν ένα δωμάτιο που είναι κάτι περισσότερο από μια βίλα, και το οποίο είναι απόλυτα κατάλληλο για οικογενειακές διακοπές.

96e78cd18d3fbc62e1fc29d323450825.jpg

Στην παλέτα των υλικών κυριαρχεί η βαριά, μαύρη, τοπική πέτρα Σαντορίνης. Οι πέτρινες κατασκευές αναμειγνύονται με τον βράχο του γύρω τοπίου, τοποθετώντας άψογα το ξενοδοχείο στο περιβάλλον. Αυτή η αίσθηση συνοχής ενισχύεται με την προσθήκη παλαιών ελαιόδεντρων και μεγάλων, στρατηγικά τοποθετημένων πετρωμάτων σε όλο το ξενοδοχείο, σε μία προσπάθεια εξωραϊσμού, σχεδιασμένη να ελαχιστοποιεί το ορατό αποτύπωμα των αρχικών κατασκευών σκυροδέματος.

2bf79c1bba2eee9ab35ad1f7e51e35d9.jpg

Το ξενοδοχείο αποτελεί ένα διακριτικό μείγμα τοπικών υφών και παραδόσεων, ευρύχωρο, με άνεση και αίσθηση ιδιωτικού, προσωπικού χώρου, σπάνιου και πολύτιμου, και σε πολύ ιδιαίτερη θέση.

PROJECT  ID

Αρχιτεκτονικό γραφείο: K-studio

Φωτογράφος: Ståle Eriksen / Χρήστος Δράζος

Ιστοσελίδαhttps://www.k-studio.gr

Email: press@k-studio.gr

Τηλέφωνο21 0677 7522

PHOTO GALLERY

882efc897ce2be0f0a36de2ccaa02b70.jpg
19245001dfbb4c699abd267a47eb0bf7.jpg
2aa914c940fa903fdda977124be3cc7e.jpg


Konstantinos Kotsos
Communication & Pr
Communication and Pr manager at the organising company Demand Fairs & Media. Part of the communication team and organisation of 100% Hotel Show. Fields of interest are tourism, material technology, arts, design and everything that feeds his curiosity.
CLOSE
SEND MESSAGE
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
HOTELIER WORKSHOP PARTICIPATION
CONFIRM PARTICIPATION

Are you sure you wish to attend the below Workshop?

Please confirm your participation to the following.

{{workshop.name_en}}?

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
YOUR WORKSHOP REGISTRATION
YOUR REGISTRATION IS CONFIRMED

Thank you for confirming your participation in this Workshop. Please download your ticket by clicking here.

Thank you for confirming your participation.

YOUR REGISTRATION AT IOO% HOTEL SHOW

Thank you for your interest in IOO% Hotel Show! Please click on the confirmation link we have sent at your email to complete your registration. Upon completion, you will be able to download your entrance badge, schedule appointments with exhibitors, and register for our workshops.


Stay updated with IOO% Hotel Show news by following us on Social Media: